Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Spørsmål om grenader i hæren

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Spørsmål om grenader i hæren

  Heisann. Jeg søkte grenader i hæren med proritet til tmbn, artilleri btn og samband btn, men kom ikke inn, på søknaden skrev jeg at jeg hadde 4.3 i snitt fra vgs, altså 2 år yrkesutdanning (bygg), på egentest av styrke skrev jeg 30 push ups, 35 sit ups, 5 hang ups, og 3000 meter på 14.16.
  Men jeg fikk likevel avslag på søknaden, " nådde ikke opp i konkuransen"
  Det jeg lurer på her er: hva tror dere er grunnen til at jeg ikke får stille til opptak? Og hva menere dere at forsvaret ser på? Styrke? Uttalelse fra fgtj, utdanning?
  Jeg har foresten ingen sykdommer eller noe som gjør at jeg ikke er kvalifisert til opptak sånn sett. Takker for svar
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Spørsmål om grenader i hæren

  Hvilken bakgrunn har du fra forsvaret? Har du ikke fagbrev?
  Ubique quo fas et gloria ducunt

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Sv: Spørsmål om grenader i hæren

   Jeg har ikke fagbrev, jeg gikk vakt og sikring i luftforsvaret, der tok jeg en del kurs og skarpskyttermerket.

   Kommentér


   • #4
    Sv: Spørsmål om grenader i hæren

    Kan være mange ting som slo ut, og det er vanskelig å uttale seg uten kjennskap til saken. Det er vel ingen hemmelighet at v&s i luft ofte stiller bak operative stillinger fra hæren, eller at 14 min på 3000 heller ikke er optimalt. Bottom line, det var andre som ble vurdert til å være bedre enn deg. Slik er livet, selv om det kan virke urettferdig.

    Kommentér


    • #5
     Sv: Spørsmål om grenader i hæren

     Alt teller når man søker grenaderopptak til Hæren, og det kan være mange årsaker til at man ikke blir kalt inn. For eksempel:

     - Du kommer fra "feil" forsvarsgren. Selv om det har skjedd at folk med bakrunn fra sjø- og luftforsvaret har kommet inn og bestått grenaderopptakk er dette et mindretall. Hæren kaller helst inn folk fra sin egen forsvarsgren til opptak.
     Har man i tillegg ingen spesiell kompetanse fra sin forsvarsgren (Det vere seg kurs, sertifikater osv) som kan vere nyttig i Hæren, blir oddsen dårligere.

     - Du har ikke fullført sivil utdanning/tatt fagbrev.

     - Dårlig tjenesteuttalelse. I tjenesteuttalelsen skriver troppsjef om han anbefaler deg for videre tjeneste i forsvaret eller ikke. Blir man ikke anbefalt, stiller man i dårlig lys. (Jeg vet selvsagt ikke om dette er tilfelle for deg.)

     - For dårlig form. Det er hard konkurranse om grenaderstillingene, og man vil selvsagt ha inn de best egnede. Om man trener målbevisst på opptaksøvelsene går det ikke veldig lang tid før man ser resultater og etter hvert havner på et OK nivå. Heldigvis er øvelene enkle og krever minimalt av utstyr for å kunne gjøre f.eks. hjemme.


     Jeg anbefaler at du skaffer deg en læreplass og fullfører utdanningen din, i tillegg til å trene på fritiden. Sirkeltreningsøkter, svømming og intervalltrening noen ganger i uka, pluss noen løpeturer med sekk i ny og ne (Pass opp for belastningsskader!) er god stemning. Så kan du også prøve å søke HV-Innsatsstyrke for å vedlikeholde dine militære ferdigheter, samt få mer grønn tjeneste for å bli attraktiv for Hæren.

     Alternativt søk befalsskole. Hvordan er det med å søke grenader i luft forresten? Fikk dere noen info om det når du var inne?
     Ubique quo fas et gloria ducunt

     Kommentér

     • Trådstarter

      #6
      Sv: Spørsmål om grenader i hæren

      Ja jeg fikk da under forventet på en ting i fgtj, hvordan tror dere det blir om jeg ringer den gamle avdelings sjefen min å spør om en anbefaling? Jeg understreker at jeg var i fgtj 2014-2015. Jeg leter overalt på forsvarets sine sider og finner ingenting om grenader i luftforsvaret. Jeg vet det var grenader der før.. jeg har fulgt marinejeger programmet i 1 mnd nå og føler meg ganske kvikk etter bare en mnd, jeg har og forbedret 3000 m resultat..

      Kommentér


      • #7
       Sv: Spørsmål om grenader i hæren

       Spiser grenaderene like godt som befalet? [emoji14]

       Sent fra min E5823 via Tapatalk

       Kommentér


       • #8
        Sv: Spørsmål om grenader i hæren

        Luftforsvaret har grenaderer i flere fagfelt, men den mest relevante avdelingen for deg ville nok vært HRF'en (High Readiness Force) på Ørland. Det er en vervet avdeling med flere spesialiserte lag og tropper. Bl.a. Force Protection (herunder >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM], for tiden i Mali) og >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] (sist deployert med Sjøforsvarets fregatt til Operasjon RECSYR utenfor Syria). HRF'en står på beredskap og deployerer relativt ofte (i større eller mindre grupper), så det er noe du må ta innover deg.

        Vet ikke når de har opptak. Finner ikke noe om dem på Forsvaret.no for tiden. Det går sikkert an å sende en e-post/ringe 03003 og spørre seg fram til du får tak i noen som kan svare.

        Alle andre grenaderstillinger i Luftforsvaret har jeg inntrykk av at rekrutteres direkte fra relevant ftgtj.

        Og som du sier selv - kan være en idé å redusere den 3000m-tida litt før du sender ny søknad.

        Kommentér


        • #9
         Sv: Spørsmål om grenader i hæren

         Ja, jeg reagerte også på 3000. Jeg tror det var 13:30 som var greien i min tid. Formelt var det grensen for å bli befalselev, men uformelt var man ikke veldig interessert i å investere i menige som ikke hadde fysikken (både 3000 og styrke) til å bli befalselev ganske kjapt inn i tjenesten om han viste seg skikket.
         meh

         Kommentér


         • #10
          Sv: Spørsmål om grenader i hæren

          Ser av forsvaret.no at Luftforsvaret begynner å ta inn folk direkte til spesialistutdanning nå (flytekniker og avioniker).
          Verken førstegangstjeneste eller studiekompetanse er må-krav. To år plikt etter endt utdanning (så sikkert tre-fire år totalt, avhengig av flytype), antar man blir OR-2.

          Det er ikke infanteriet, akkurat, men hvis det er noe man kanskje kan ha interesse av bør det helt klart vurderes

          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

          Kommentér

          Working...
          X
          Besøksstatistikk