Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Generell nyhetstråd for våpen og våpenteknisk

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Jeg er så i mot å bytte ut rødfis fordi det er en ekstremt god kilde til å lære seg hvordan våpenet kan feilfunksjonere, og dermed god trening på ØH1 og 2. Og ja, 99,9% av alle soldater trenger mer trening på ØH1 og 2.
  - Don't confuse enthusiasm with capability

  Kommentér


  • Hvis dette systemet øker tilgangen og bruken av SAAB eller tilsvarende markerings systemer så er min personlige mening at det gir en bedre treningsverdi som overgår tapet av trening på ØH1/2.

   Har sett litt for mange rødfis kamper hvor enkelte soldater knapt ser i optikken sin når de skyter..

   pluss en skal ikke undervurdere miljøhensynene og plussverdien der kan gi å ligge litt i forkant her.

   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av essal Vis post
    Jeg er så i mot å bytte ut rødfis fordi det er en ekstremt god kilde til å lære seg hvordan våpenet kan feilfunksjonere, og dermed god trening på ØH1 og 2. Og ja, 99,9% av alle soldater trenger mer trening på ØH1 og 2.
    Det kan virke som om ØH1 er mulig med dette systemet etter hva jeg forstår, men ØH2 blir nok verre. Ja, enig at det må øves mer på ildhåndgrep og ØH1 og ØH2, men det kan av og til oppleves som om den stridsmessige treningseffekten drukner helt i feilfunksjoneringen.
    Si vis pacem, para bellum

    Kommentér


    • God inngående video om SIG sin kandidat til NGSW Rifle.

     https://www.youtube.com/watch?v=vlrB...KGHj7UzlP8BcRQ
     It's not about surviving, it's about winning.

     Kommentér


     • Opprinnelig skrevet av Grasklyppertraktor Vis post
      Estland kjøper inn nye rifler og GUR frå den amerikanske produsenten LMT Defence. Våpenet skal på sikt utfase tidlegare anskaffa rifler i hæren, HV, grensevakt og politi.

      https://www.army-technology.com/news...rifle-estonia/
      https://www.youtube.com/playlist?lis...GHFq6z8DwdpxdN
      Spilleliste med Adsam, vedlikehold fra Estiske forsvaret.

      Sikkert ikke så mange som kan språket men, man ser hva de har kjøpt.
      Død ved Kølle!
      Bla bla... Hybrid warfare is easy

      Kommentér


      • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post

       https://www.youtube.com/playlist?lis...GHFq6z8DwdpxdN
       Spilleliste med Adsam, vedlikehold fra Estiske forsvaret.

       Sikkert ikke så mange som kan språket men, man ser hva de har kjøpt.
       Etter å ha sett filemn har jeg lært meg et estisk ord: Pikkus på estisk betyr lengde, og pikk på estisk betyr lang på norsk.
       Last edited by gringo; DTG 202026A Jan 21, . Begrunnelse: skrivefeil
       Si vis pacem, para bellum

       Kommentér


       • The firearm blog tv har lagt ut en video med samtale med representant for produsenten av LMTs rifle til det estiske forsvaret. Videoen er på litt mer forståelig språk, dvs amerikansk, og beskriver blant annet et par egenskaper som er særegne for rifla. Det mest oppsiktsvekkende er en elektronisk rundeteller innebygd i pistolgrepet. Den teller ikke bare skudd avfyrt, men også tørravtrekk og avtrekk med løsammunisjon. Den andre egenskapen er en monolittisk upper, dvs forskjeftet og øvre låskasse er laget av samme stykke metall.

        Si vis pacem, para bellum

        Kommentér


        • Opprinnelig skrevet av EivindM Vis post
         Mulige erstatninger for 5,56 er vel blitt diskutert her tidligere. Mulig det er gammelt nytt, men jeg var hvert fall ikke klar over at den amerikanske hæren faktisk driver utprøving av nye våpen i 6,8mm med mulig innfasing i 2022. Jeg kjenner heller ikke godt nok til anskaffelsesprosessene til å kunne mene noe om at dette betyr at de faktisk planlegger å erstatte M4/M16 og M249 med nye våpen i nytt kaliber, eller om det er mer et prosjekt på linje med ACR, XM29/XM8, osv, som like gjerne kan munne ut i ingenting. Så vidt jeg skjønner, glitrer også et par av de store produsentene med sitt fravær her, bla. Colt og FN. HK skal visstnok være/ha vært involvert gjennom samarbeid med AAI Textron. Men kan man kanskje tolke det at FN og Colt ikke er på banen, og at HK tydeligvis har noe begrenset delaktighet, dithen at man ikke helt har troen på at dette skal bli noe av? Har folket ellers noen tanker om dette? Jeg synes det virker litt merkelig hvis US Army beveger seg bort fra 5,56 alene, selv om verken NATO eller de amerikanske forsvarsgrenene er kjent for å hoppe over på nye plattformer i samlet flokk.

         https://asc.army.mil/web/portfolio-item/fws-cs-2/
         https://soldiersystems.net/2019/08/3...e-m249-and-m4/
         https://taskandpurpose.com/military-...raining-video/

         PS: Dette kan godt bli et utsagn som eldes dårlig, men jeg er rimelig sikker på at man hvert fall ikke kommer til å ende opp med en "bullpup" plattform.
         Reportasje med flere detaljer om Sigs bidrag til NGSW-konkurransen. Bl.a. gjennomskåret bilde av hybrid-hylsa med stålbunn og messingkropp.

         https://soldiersystems.net/2021/01/2...s-of-6-8x51mm/
         "Commander’s judgment and intuition may be as good as the best mathematical models. Don’t trust analysis just because it has numbers behind it."

         Kommentér


         • Høyt trykk, høy kulehastighet og lite kaliber gir vanligvis mye løpserosjon. Spent på hvordan SIG tenker å løse denne utfordringen.
          Si vis pacem, para bellum

          Kommentér


          • Tilby "gunstig" rammeavtale på
           ​piper som del av pakken?
           "Commander’s judgment and intuition may be as good as the best mathematical models. Don’t trust analysis just because it has numbers behind it."

           Kommentér

           • Trådstarter

            Nammo satser på polymerhylser på ammunisjon.

            Per dd er det innført på 12,7 ammunisjon, men det jobbes med å utvikle hylser for 7,62 samt 25-30mm.

            Den sparte vekten kan omsettes til for eksempel mer drivstoff og dermed mer tid i lufta for et helikopter, eventuelt i mer ammunisjon og annen nyttelast. 1.500 skudd vil bety i overkant av 30 kg besparelse.

            – Dette har spesielt stor betydning for lettere plattformer som for eksempel et spesialstyrkehelikopter, som kan bære med mer utstyr eller være 15 minutter lenger i et område. I slike operasjoner betyr hvert minutt mye, påpeker kommunikasjonsdirektør endrelunde i Nammo.
            https://www.tu.no/artikler/nammo-sat...tyr-mye/506307
            Odd objects attract fire. You are odd.

            Kommentér

            Working...
            X