Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Trenger politiet kraftigere skyts?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Trenger politiet kraftigere skyts?

  Spørsmålet jeg har tenkt på en stund er ganske kortfattet: Er det naivt å tro at politiets bevæpning med P30 og MP5 er tilstrekkelig i et antiterror-perspektiv? Begge våpen benytter 9x19mm, som gjør jobben greit nok "vanlige" bevæpningsoppdrag, men er det nok i tilfelle et noenlunde godt organisert terrorangrep, eller et storskala ran som NOKAS?

  Politiet i USA fikk en oppvekker under det som har blitt kjent som "North Hollywood Shootout", der ranere ikledd nærmest heldekkende kevlar kunne skyte vilt rundt seg, nærmest upåvirket av politiets pistoler/revolvere. I etterkant skjedde en utvikling der politiet fikk tilgang på rifler. Les mer her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Tenk deg et noenlunde godt organisert terrorangrep der terroristene er bevæpnet med rifler i AK/AR-klassen og utstyrt med hjelm og kroppspansring. Det er tenkelig at disse vil kunne ha en konkret fordel over politiets umiddelbare innsats med pistol og MP5, både når det gjelder rekkevidde og ildkraft. Nå har tydeligvis IP1 og IP2 tilgang på kraftigere skyts, men de er heller ikke overalt til enhver tid.

  Det er et kjent faktum at våpen som HK416 vil ha en ufordelaktig gjennomslagskraft som vil gjøre det uegnet for flere "vanlige" typer oppdrag, men er det naivt å ikke utstyre politiet med våpen som kan matche det nåtidens terrorister ser ut til å stille opp med? Viktig er det å ha i bakhodet hvor langt bak vi lå for ikke mange år siden, da politiet måtte inn til stasjonen/kontoret for å hente revolver eller SLK, og i etterpåklokskapens navn er det lett å se hvor naivt det var. Hva tenker dere? Kjør debatt.
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Trenger politiet kraftigere skyts?

  5,56 gir faktisk mindre problemer med gjennomskyting gjennom vegger enn 9x19.

  At politiet bør skifte ut mp-5 med en karabin i 5,56 er egentlig en no-brainer, men det koster penger og er nok helt uaktuelt før mp-5ene når slutten på sin tekniske levetid.
  "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

  Kommentér


  • #3
   Sv: Trenger politiet kraftigere skyts?

   Når det gjelder den "North Hollywood" hendelsen så var LAPD da faktisk dårligere bevæpnet for oppdraget den dagens Norske tjenestemenn. De fleste i LAPD hadde da ranet brøt ut kun en .38 special revolver og en 12g pumpehagle i bilen. Kombinert med at mesteparten av hendelsen skjedde på en stor åpen parkeringsplass hvor gjerningsmennene kunne se og beskyte politi (og sivile) på hold utenfor effektiv rekkevidde for LAPD sine tjenestevåpen. Faktisk så raidet politiet en lokal våpenbutikk og på den måten klarte å jevne ut spillebrettet.

   For øvrig enig med Lille Arne: angående kaliber og levetid.


   Sent from my iPhone using Tapatalk

   Kommentér


   • #4
    Sv: Trenger politiet kraftigere skyts?

    Det er faktisk laget en halvdårlig film om hendelsen. I tillegg finnes det noen videoer av opptrinnet på YouTube.
    Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

    Kommentér


    • #5
     Sv: Trenger politiet kraftigere skyts?

     Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
     5,56 gir faktisk mindre problemer med gjennomskyting gjennom vegger enn 9x19.
     Spørs på hva slags prosjektil man bruker.

     For øvrig er bevæpningstråden dessverre flyttet, men Dores: kan finne igjen debatt om dette temaet noen sider tilbake i den tråden.
     Ihr trugt die Schande nicht. Ihr wehrtet Euch.

     Kommentér

     Forsvarets historiske filmarkiv

     Collapse

     Working...
     X
     Besøksstatistikk