Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

spørsmål om nivå 3 versus godkjent ambulansepersonell

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  spørsmål om nivå 3 versus godkjent ambulansepersonell

  Er godkjent ambulansepersonell fra røde kors i mange år og har vært vikar i ambulansetjenesten, i forbindelse med tjeneste i HV er det snakk om å tjenestegjøre som san. Hvor mye mangler jeg? må jeg på san. 3 kurset? Hvilken nivå san. soldat i HV troppen kan jeg utføre uten mer kursing?
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: spørsmål om nivå 3 versus godkjent ambulansepersonell

  Ut i frå det du skriv har du ikkje fagbrev ambulanse. Det vil vere vanskeleg å sei noko sikkert utan å studere papira dine og på den måten vite kva kompentanse du sete på, kor mykje du har jobba som vikar vil og ha noko å sei. Kva intern kursing du har osv. Utan å kunne sei noko sikkert vil eg anta at du har omtrent sanitetsdelen av nivå 3, men vil trenge kortversjonen av nivå 3. Generelt sett vil eg uansett anbefale deg å ta nivå 3 kurset, du får ein del oppfrisking og lære forsvaret sin måte å tenke sanitet. I tillegg alt etter stilling vil du trenge evak kurs eller hjelpeplass kurs.

  Kommentér


  • #3
   Sv: spørsmål om nivå 3 versus godkjent ambulansepersonell

   Gammel tråd men skal forsøke og oppklare litt her.

   Røde Kors Ambulansekurs/Norsk Folkeghjelp:
   Følger gamle læreplanen til ambulansepersonell kurset i NOU 76/2 regi. Dette krevde 4års tid i full stilling for å kunne gå til fagprøve. idag er denne muligheten oppimot proffesjonell tjeneste sågodt som utelukket. Kurset bestod av medisinsk.kjøreteknisk.redningstekn isk del.

   Sanitetskurs nivå3 dette er minste kravet for soldater som skal fungere som rene sanitetspersonell. Kurset er lagt opp slik at man kan skal kunne gå ifra null til hundre innen 2måneders intensiv kursing teoretisk såvell som mye praksis. Kurset har stor fokus på relevans innenfor grønn tjeneste.

   Kommentér


   • #4
    Sv: spørsmål om nivå 3 versus godkjent ambulansepersonell

    Norsk førstehjelpsråd (hvor FSAN og i sin tid HSAN) er medlem av har standardisert utdanningene gjennom ulike nivåer som bygger på hverandre; grunnkurs, utvidet, videregående og spesialisert. Både nivå3 og RKH/NFS ambulansepersonellkurs hører til kategorien «spesialisert», men jeg er usikker på om de er ekvivalente slik kursene er i de tre øvrige kategoriene uavhengig av hvem som er kurstilbyder (de tre første kategoriene følger samme læreplan, evt. med mindre tilpasninger tilpasset den enkelte organisasjon). Ut i fra kategoriens navn aner det meg at organisasjonene fra dette nivået kjører ulike løp med egne organisasjonsinterne læreplaner.

    Uansett så er det læreplanen(e) for de(t) aktuelle kurs(ene) du har bestått som må danne vurderingsgrunnlaget for hvor du kan innplasseres. Her bør FSAN være rette myndighet til å foreta vurderingen.
    Det er bedre å ta toget med NSB enn å fly med LSD.

    Kommentér

    Takk for innsatsen F-16

    Collapse

    Working...
    X