Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Filippinene

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

  Geopolitisk spill?

  Med tanke på mulige presidentkandidater i USA, vil jeg nå påstå at dette er dristig.
  Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

  Kommentér


  • #32
   Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

   Det går eit rykte om at det skal ha stått kinesiske finanskilde bak Duterte under valkampen. Det som er sikkert er at Duterte har eit nært forhold til grunnleggaren av den maoistiske opprørsgruppa.

   Kommentér


   • #33
    Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

    President Duterte er no på statsbesøk i Kina. Der har han annonsert at han har bestemt seg for å bryte med USA og gå inn for å alliere seg med Kina. Ein uttalelse er at no er det Kina, Russland og Filippinene mot resten av verda.
    http://www.dagbladet.no/nyheter/dute...pt-na/63978413

    Dette er i ferd med å vekke oppsikt på Filippinene. http://globalnation.inquirer.net/147...#ixzz4NhVbrYyh og enkelte meina at det er berre noko han seie for å gjere Kina glade http://globalnation.inquirer.net/147...just-hyperbole.

    Samtidig vise målingar at den jamne filippiner fortsatt stolar på Duterte, men dei stolar ikkje på Kina. http://newsinfo.inquirer.net/826739/...na-says-survey

    Må sei eg er skeptisk til det heile. Viss Duterte velje å kutte banda til USA for å vende seg mot Kina kan det fort bli uro på Filippinene. Kan ikkje tenke meg at det filippinske militære vil godta noko slikt. Når ein i tillegg ser at verken regjeringa eller senatet er informert om Duterte sine handlingar så spørs det kor langt han kan gå.

    Kommentér


    • #34
     Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

     Er i Filippinene, og har vært her en ukes tid nå i arbeids ærend. Har hatt et par interessante samtaler med filippinere som må kunne sies å være svært pro-Duterte.

     Her er deres take (jeg er bare budbringeren her):
     - Duterte kommer fra trange kår i oppveksten, og er en president som ikke blir sett på som en del av den korrupte eliten - på tross av hans lange tid som borgermester i Davao.

     - Dermed er han "en av folket", og som også kommer seg unna med å være stor i kjeften fordi han "tør å vise følelser framfor å bare være en grå politiker". Han har bemerket seg ved å ikke ville omgi seg med pomp, prakt og livvakter - han hater store bilkortesjer som roter til et allerede kaotisk trafikkbilde i spesielt Manila, og tar regelmessig egne, private turer rundtom i Manila for å lytte på folks bekymringer, og "drive med slikt som trafikkdirigering".

     - Hans flørting med Kina og nedsettende retorikk mot USA har en direkte sammenheng med at én av hans besteforeldre var etnisk kinesisk, og at han av bl.a. blodsbånd dermed ønsker et tettere forhold med dette landet. Kina har proklamert at dem ønsker Filippinene som en strategisk partner i regionen, har som mål å investere tungt i årene som kommer, samt ta tak i spesielt narkosmuglingen som foregår fra Kina inn i Filippinene. Duterte sine framskritt med Kina har nok etter alle solemerker gått på bekostning av innrømmelser i forhold til Kinas krav i Sørkinahavet og Filippinene sitt standpunkt på dette.

     - Videre så var den andre besteforelderen hans etter sigende muslim, og dette mener mange filippinere på sikt vil ha en forsonende effekt på opprørsaktiviteten i Sør-Filippinene.

     - Oppfatningen er at Duterte i løpet av sine første seks måneder som president har fått til kvantesprang i å gjøre livet bedre for spesielt den lavere middelklasse og underklassen i landet - da spesielt mer lønn gjennom skattelette til dette befolkningssegmentet. Kriminaliteten har ifølge folk her stupt siste seks måneder.

     - Han har i tillegg virkelig gjort rent bord i å starte- og gjennomføre reformer innenfor statsforvaltning og politi, for å bekjempe korrupsjon - og akkurat her trekkes situasjonen på Ninoy Aquino flyplassen (forøvrig et høl av en plass) fram ofte som prakteksempelet på hvordan sanere et gjennomkorrupt system. Ganske direkte sitert: "Melder folk om ifra problemer eller korrupsjon, er det ikke uvanlig at Duterte personlig møter opp der det gjelder for å ta tak". Det neste store "prosjektet" er å røske opp fengselsvesenet, og ta kontrollen tilbake i fengslene som per def styres av fangene, og der toppsjiktet blant disse er dem som styrer mye av narkobusinessen i landet - dem lever gode og opulente liv i fengsel, og vil aller helst bare bli der for å opprettholde egen sikkerhet.

     - På spørsmål om hva greien er med utenomrettslige drap på narkolangere- og brukere, samt andre skikkelser forbundet med den kriminelle underverden, så er det ganske unisont det jeg blir fortalt at politiet/Staten har en veldig liten del av dette å gjøre, og at disse drapene stort sett begås av langere/bakmenn selv, som vil redde sin egen ræv ved å fjerne potensielle tystere; Duterte sin oppleste krigserklæring var sånn sett alt som skulle til for at problemet tok tak i seg selv...

     - Angående det kjølnende forholdet til USA, så er Duterte den populisten han er (med den bakgrunnen han har, som nevnt ovenfor), som ikke liker at USA "uttrykker bekymring over indre anliggender dem ikke har peiling på". Den støtten USA har gitt- og fortsetter å gi Filippinene har kommet med en prislapp (penger og annet) mange filippinere ikke har særlig mye til overs for. Når USA senest her for noen dager siden blokkerte en eksporttillatelse av et våpensalg fra USA til Filippinene - på bakgrunn av Duterte sin krig mot nark, så blir dette sett på som enda et eksempel på "en arrogant eks-koloniherre som prøver å stikke fingrene i hvordan landet vårt drives".

     - Sist så har Duterte etter sigende sagt at hans uttalte mål er å gjøre Filippinene om til en føderasjon, etter modell av USA. Tvert han lykkes med dette vil han gå av (hans presidentperiode er på seks år) og overlate makten til noen andre. Sistnevnte har allerede rukket å skape en del skepsis, da visepresidenten i landet er søsteren/slektning av den forrige presidenten, som "av mange" blir sett på som et symbol på den gamle orden - av ingen orden.

     Ved siden av dette; Et annet ganske gjengs sentiment jeg har fått av filippinere tidligere også, er at dem selv sier at dem "på mange måter er håpløse folk", og at dem dermed trenger en sterk og hard leder for å holde landet og folket i tøylene, for at ikke ting skal rakne.

     Så, jeg er nysgjerrig på hva kjennerne her mener om dette? Tull fra ende til annen, eller faktisk substans?
     Elite Som En Trensoldat

     Kommentér


     • #35
      Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

      Høres litt ut som ekstremversjonen av Chavez.
      Død ved Kølle!
      Bla bla... Hybrid warfare is easy

      Kommentér


      • #36
       Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

       Det stemme at Duterte har fått ord på seg å vere ein mann av folket. Om det stemme er eg meir usikker på. Far til Duterte har vore fungerande borgarmester i Danao og guvernør i det som då var provinsen Davao. Søskenbarnet hans var borgarmester i Cebu City.
       At han har kinesiske forfedre er ikkje uvanleg på Filippinene, det hadde og president Aquino.
       Duterte blir sagt han skal vere i mot korrupsjon, samtidig er nokon av hans viktigaste allierte Marcos familien. Kanskje den mest korrupte familien på Filippinene.

       At politiet står bak stor delar av drapa på Filippinene er eg ikkje i tvil om, men det betyr ikkje at det ikkje er langar som drep tystarar. Mange politifolk på Filippinene som er kriminelle samtidig. Ikkje så lenge sidan to drapsmenn på motorsykkel vart stoppa, begge to var høgt dekorerte politifolk.

       Når det gjeld visepresidenten så var ho kona til ein av dei mest populære regjeringsmedlemane til Aquino. Han omkom i ein flystyrt.

       Kommentér


       • #37
        Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

        På Filippinene går livet sin skeive gang. Rekna med at alle har høyrt om Marcos, presidenten som vart styrta i 1986 og som døde på Hawaii i 1989. Marcos familien er forlengst tilbake på Filippinene og er med i styre og stell. Imelda (ho med skoa) er kongressmedlem, sønnen er senator og var visepresident kandidat og datter er guvernør, og familien er Duterte sine nærmaste allierte. Er det fleire som finn det ironisk at ein president som har som sitt viktigast mål å bli kvitt korrupsjon har den mest korruptefamilien som nærmaste alliert? Men tilbake til han som døde i 1989, han vart med på lasset når familien flytta tilbake til Filippinene. Og sidan filippinske myndigheiter ikkje ville gå med på å begrave han i Filippinene sitt svar på Arlington vart han lagt på utstilling i heimbyen sin. No hausten 2016 har høgsterett sagt at det ikkje var noko i lovverket som seie at Marcos ikkje kunne få den begravelsen han ville ha. Og rett etter utan at det var offentliggjort med berre familien og politiet der kom Marcos i jorda. Eller er det Marcos, han har tross alt vore død i mange år. Dette har ført til mange demostrasjonar for det er slett ikkje alle på Filippinene som er einige i at Marcos fortjener ein heltebegravelse.

        Som kjent har det etter presidentvalet blit litt kjølig forhold til USA, det har vore snakk om at USA vil nekte å selje våpen til Filippinene. Til det seie Duterte, ikkje noko problem, eg kan kjøpe våpen hos min nye venn Putin eller skaffe dei sjølv i Danao (Danao er ein by nord for Cebu city, den er kjent for sin ulovlege våpenproduksjon). Den russiske ambassadøren har uttalt at våpen kan dei få kjøpe, men noko allianse med Russland er uaktuelt. https://sg.news.yahoo.com/firearms-d...015023261.html

        Det juridiske systemet på Filippinene er ikkje direkte kjent for å vere noko ein kan tole på, er redd det ikkje blir noko betre no når det er snakk om å innføre dødsstraff igjen. http://www.philstar.com/headlines/20...th-penalty-law

        For ei tid sidan vart ei patrulje som skulle sjekke ut ein veg der presidenten skulle reise ei stund etter overfalt, men no blir det spekulert i om det overfallet var falskt. http://news.abs-cbn.com/news/11/30/1...y-was-attacked mange er redd at dette er starten til ei militær unntakstilstand, men Duterte nektar på at ein har nokon slik plan.

        Kommentér


        • #38
         Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

         magskor: Er du fortsatt paa Filippinene? Du maa si ifra hvis du noensinne er i Singapore!

         Kommentér


         • #39
          Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

          Opprinnelig skrevet av Norseman-76 Vis post
          magskor: Er du fortsatt paa Filippinene? Du maa si ifra hvis du noensinne er i Singapore!
          Nei, er til vanleg i Norge og jobbar. Men Filippinene er landet eg ferierer i, i alle fall fram til pensjonsalderen. Skal gi beskjed viss vi hamnar i Singapore ein dag.

          Kommentér


          • #40
           Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

           På Filippinene går livet sin skjeve gang. Som kjent har President Duterte erklært krig narkotika. Han har og gitt uttrykk for at alliansen med USA ikkje er så nøye og at han kan kjøpe våpen hos Kina eller Russland.

           Når det gjeld alliansen med USA så er det no bestemt at Filippinene skal kjøpe nye handvåpen hos USA. Og det er og no igjen snakk om at USA skal bygge basar på Filippinene. Samtidig har no Duterte gått ut å anklaga USA for å bygge våpendepot på Palawan. Dette nektar både USA og den filippinske hæren for.

           Når det gjeld narkotika krigen så har det vore ei alvorleg utvikling. For ei tid sidan vart ein Sør Koreansk foretningsmann kidnappa av filippinsk politi der dei påsto at han var innvolvert i narkotika. Mannen vart funnen igjen i det filippinske politihovudkvarteret i Manila ikkje så langt i frå kontoret til politigeneralen. Dette har no medført at Duterte har fått opp auga og har uttalt at politiet er gjennom korrupt. Han har no stansa politiet sin befatning med narkokrigen og har uttalt at no skal det ryddast opp i politiet først.
           Kanskje den oppryddinga burde komme først før ein starta ein krig mot narkotika som har gitt korrupt politi sjansen til å kvitte seg med brysomme vitne.

           Kommentér


           • #41
            Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

            Lenge sidan eg har skrev noko her no, og det er ikkje på grun av at det ikkje skjer noko. I grunn så skjer det så mykje at det er vanskeleg å halde tritt. President Duterte har det med å komme med nye ting nesten dagleg. Konflikta i Sør Kinahavet har som kjent vore eit problem i lenger tid som Duterte har meir eller oversett. Men for ikkje lenge sidan gjekk han ut og sa at no skulle filippinske soldatar okkupere mange av dei andre øyane som Filippinene gjer krav på. Neste dag var det berre å ruste opp på dei øyane dei alt har troppar på.
            Som kjent har Duterte og hatt sine utfall mot USA, og meir eller mindre bedt USA om å komme seg vekk. Det siste no er at han har bedt USA om hjelp til å sloss mot terroristar. Ei hjelp eg er redd dei treng. Daesh som slit i Irak og Syria for tida held truleg på å etablere seg på Mindanao. Fleire filippinske terroristar skal ha komme tilbake frå Irak/Syria for å etablere ein base for Daesh der.

            Kommentér


            • #42
             Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

             Som nemt i fleire innlegg, så har Filippinene eit terrorist problem. I denne veka som har vore har ca 60 terroristar frå Abu Sayyaf gruppa tatt seg over frå Mindanao til Bohol. Bohol er ei turistøy som blant anna er kjent for Chocolates hills og for verda minste apekatt. Terroristane tok seg inn i ein by/landsby omtrent midt på Bohol der dei kom i kampar med den filippinske hæren. I følgje hæren skal 5 av terroristane ha greit å komme seg unna, mens resten skal vere drepne eller tatt til fange. USA, Canada, UK og Australia har sent ut reisevarsel der dei advarar mot terror og kidnapping i Central Visaya, område der Cebu og Bohol er.

             Kommentér


             • #43
              Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

              I dag var det og kampar på Bohol mellom den filippinske hæren og terroristar frå Abu Sayyaf.

              I ein annan del av Filippinene har forsvarssjefen og forsvarsministeren vore på besøk for å inspisere dei militære styrkane i område og snakke med dei sivile som bur i området. Dette er noko Kina har protestert sterkt i mot. PAG-asa er den nest største øya i Spratly øygruppa. Og ligg i det området som og Kina krev, men det har budd sivile filippinere der i fleire tiår.

              Kommentér


              • #44
               Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

               Som nemnt i nyheitstråden er det no innført unntakstilstand på Mindanao som er den store øya sør på Filippinene. Litt kort bakgrunn. Når spanjolane styrte Filippinene hadde dei aldri kontroll over Mindanao, dei hadde kun nokre befesta byar ute med kysten. Folket på Mindanao vart styrt av dei forskjellige mulimske suluane (kongar) og var eit muslimsk område. Når amerikanarane kom så inngjekk dei først ein fredsavtale med muslimane og lovde at dei skulle få styre seg sjølv, den avtalen var god for amerikanarane for då kunne dei konsentrere seg om å erobre resten av Filippinene. Når det var gjort så gjekk amerikanarane til angrep på Mindanao. Siste byen vart erobra i 1913. Det var då ein relativ roleg periode fram til Marcos oppfordra katolske filippinere til å flytte til Mindanao og ta seg land der. Noko som medførte til at muslimane vart fordrevne og jaga vekk frå sine eigendomar. Noko som igjen medførte eit muslimsk opprør som leiar oss fram til dagen i dag.

               Det som kanskje skremmer mest er at det no kan sjå ut som 3 terrororganisasjonar har allierte seg, det er Abu Sayyaf, Maute og BIFF. Desse har no gått til angrep på byen Marawi, og i går kveld var det eit sjukehus, og fleire offentlege bygg som var okkupert. Det filippinske militære (AFP) skal ha gitt lokalbefolkninga 5 timar til å komme seg vekk, etter det ville dei begynne bombing av området.

               President Duterte som befinne seg i Moskva har erklært unntakstilstand over heile Mindanao, og det er forventa at kongressen og høgsteretten vil godkjenne dette. Unntakstilstanden gjere til at det militære overtek kontrollen av Mindanao, men det sivile styret skal fortsette å fungere. Og det normale rettsikkerheita skal fungere for alt anna enn mistenkte for opprør.

               http://davaotoday.com/main/politics/...-stay-at-home/

               http://www.independent.co.uk/news/wo...-a7751406.html

               http://www.philstar.com/headlines/20...sh-marawi-city

               https://newsinfo.inquirer.net/898775...in-marawi-city

               Kommentér


               • #45
                Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                Her er litt meir om det som skjer og ein liten film som forklarer litt om unntakstilstanden.

                http://cnnphilippines.com/news/2017/...-be-harsh.html

                Kommentér


                • #46
                 Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                 Click image for larger version

Name:	Philippines-Islamic-State.jpg
Views:	1
Size:	282,0 KB
ID:	868303

                 Kart fra denne.
                 http://www.agathocledesyracuse.com/archives/895
                 Død ved Kølle!
                 Bla bla... Hybrid warfare is easy

                 Kommentér


                 • #47
                  Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                  Eit kart som viser kva område unntakstilstanden er i og kva område det no er kampar.

                  https://scontent.fcrk1-1.fna.fbcdn.n...fa&oe=59BCC11E
                  Attached Files

                  Kommentér


                  • #48
                   Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                   President Duterte gjekk ut og fortalte at ein politisjef var halshoggen, denne politisjefen ha i etterkant gått ut og sagt at det ikkje stemmer, han er heilt trygg.

                   Kommentér


                   • #49
                    Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                    Denne her er for bra til ikke å dele. Duterte grisestrekker en gruppe korrupte politifolk, på den mest rolige og (u)elegante måten mulig. Valget er enkelt: Si opp eller bli forflyttet til Sør-Filippinene for å sloss mot Abu Sayyaf - hvis dere overlever i to år kan dere få komme tilbake til Manila. Sørg for å sette på captions/undertekster på denne, og se gjerne hele.

                    Interessant er den delen der han nevner dette rundt utenomrettslige drap. Se forøvrig også den episke reaksjonen til politisjef/general Bato Dela Rosa på 00:42, når en eller annen ute i oppstillingen tydeligvis ikke har god nok grunnstillling.
                    Elite Som En Trensoldat

                    Kommentér


                    • #50
                     Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                     Muligens totalt irrelevant, men de fleste politifolkene ser da ganske utrente/småfeite ut. Hadde de kommet seg gjennom PHS?
                     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                     Kommentér


                     • #51
                      Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                      Min observasjon er at folk fra den delen av verden enten ikke har et gram med fett på kroppen og er helt ripped (men tynn som en stilk), eller at dem er litt smålubne men fortsatt i OK form. Så er det en veldig liten prosent som enten er helt purkefeit av å ha spist for mye, eller skikkelig bøff og blodtrent etter altfor mye tid på treningssenteret.

                      Forøvrig er det der Duterte beskriver- og anklager disse politifolkene for i videoen en veldig vanlig greie i Sørøst-Asia. Nå kjenner jeg ikke Filippinene like godt som Indonesia, men slik jeg har blitt beskrevet "politiyrket" i Indonesia, så foregår det cirka slik som dette:
                      - Man må betale en latterlig høy sum for å i det hele tatt få lov å starte på "utdannelsen" for å bli politibetjent. Disse pengene går rett i lommen til sjefen på det lokale treningssenteret i regionen du ønsker å ta ditt "grunnkurs politi" hos.

                      - Som menig politibetjent, så får man en lønn man praktisk talt ikke kan leve av en gang - systemet er med andre ord lagt opp fra grunnen av til at politiet skal livnære seg av "provisjon", les bestikkelser, for å få lønn nok til å leve av. Slik bestikkelser vil i størst mulig grad dreie seg om å sette opp kontrollposter for å "kontrollére trafikken", og gi ut småbøter for den minste ting og andre "lovbrudd" hos folk flest, og da især scootersjåfører.

                      - Når man ønsker å flytte opp i hierarkiet må man betale tilsvarende cirka en årslønn (minus bestikkelsene) til sin overordnede for at han skal gidde å søke seg opp i systemet. Får man jobben og blir forfremmet, så får man et nytt skikkelig bra frynsegode: For å supplere sin egen lønn (som fortsatt vil være lav, relativt sett), så krever man månedlige kvoter for innbetaling fra samtlige av sine direkte underordnede; "jeg bryr meg ikke om hvordan du skaffer pengene, du skal betale meg X i måneden, fiks!" - og dermed forklarer dette hvordan alle de menige må jobbe ræven av seg for å tjene inn mest mulig gjennom ulovlige metoder.
                      Sitter man i en stilling der jobben din er å ta ut tiltale eller delegere folk og midler til etterforskning, så blir dette en veldig stram kost-nytte utregning; Sender man sine folk til å etterforske en sak, så blir ikke disse folkene tilgjengelig til å betale en selv denne "månedssummen". Dermed må man som forulempet sivil som vil ha det tyveriet/whatever etterforsket betale et "administrasjonsgebyr" til denne personen, for å gjøre det hele "worth its while" nok for ham, til at vil "prioritere" en etterforskning (og nå tar man ikke høyde for etterforskningspersonellet sin motivasjon underveis...).

                      - Slik som dette fortsetter det oppover i alle stegene i systemet, der man må betale for å komme seg opp og fram, og der man vil kreve penger av sine "undersåtter" igjennom hele hierarkiet. Som politisjef på provins-/distriktnivå sitter man gjerne i en enorm villa, med en stab av politifolk som personlige tjenere hjemme, og hever tilsvarende norsk lønn på flere millioner kroner i året. Er man nasjonal politisjef eller annet på det nivået, er man gjerne milliardær eller i det minste mangemillionær - ikke minst fordi man da vil være totalt uangripelig rettslig sett og gjerne har spedd alt man har tjent så langt i karrieren sin inn i andre korrupte deals og investeringer. Ikke rart at folk er villige å "pay to play" for å bli politimann der borte.

                      Korrupsjon slik som dette er forøvrig normen i så og si absolutt alt i det offentlige, spesielt i Indonesia og Malaysia - men også på det kontinentale Sørøst-Asia. Ingen mengde vestlig støtte og bistand til "korrupsjonsbekjempende tiltak og opplæring" vil noensinne få bukt med et slikt systemisk vanstyre man har i disse landene. Det eneste man kan gjøre er å trykke Ctrl+Alt+Delete, dytte alle menneskene på havet og reboote/ombygge alle landene fra grunnen opp...
                      Elite Som En Trensoldat

                      Kommentér


                      • #52
                       Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                       Utan å vite detaljane så har eg inntrykk av at det er mykje likt på Filippinene slik MMB: beskrive det.

                       Her er eit bilde av ei politidama som ville eg skulle ta bilde av ho utan for ei kirke i Minglanilla Cebu.
                       Og to politimenn som satt vakt utan for ei kirke i Naga Cebu.
                       Attached Files

                       Kommentér


                       • #53
                        Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                        Det er slik statlig forvaltning fungerer utenfor Europa sånn ca.
                        Død ved Kølle!
                        Bla bla... Hybrid warfare is easy

                        Kommentér


                        • #54
                         Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                         President Duterte har helde ei tale for sine soldatar, det han gir dei all støtte for kva dei måtte gjere under unntakstilstanden. Han avsluttar med ein "spøk" om voldtekt. https://newsinfo.inquirer.net/899984...acks-rape-joke

                         Han har og levert ei forklaring på korleis terrorgruppa Maute vart til, det skal ha vore to korrupte politimenn i Manila som dreiv med narkotika som reiste til Mindanao og brukte narkopengane til å starte terrorgruppa. http://newsinfo.inquirer.net/899974/...-illegal-drugs

                         Kan legge til at for nokre få år sidan var ein mykje større by på Mindanao under eit enda større angrep frå muslimske terroristar. Den dåverande presidenten fekk då litt kritikk for å vere lite i media, når ting hadde roa seg kom det fram at grunnen til at han hadde vore lite i media var at han hadde vore å leia heile operasjonen i frå fronten. Noko som viste seg å vere vellykka.

                         Kommentér


                         • #55
                          Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                          Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
                          Det er slik statlig forvaltning fungerer utenfor Europa sånn ca.
                          Det er derfor det er så komisk når Norge slår det stort opp, etter at media slår det stort opp, at ett eller annet norsk firma eller konsern har blitt "TATT I KORRUPSJON!!!" i ett eller annet fjompeland i Sør-Amerika eller Asia - og at dette selvsagt er "HELT UAKSEPTABELT og Norge involverer seg ALDRI i korrupsjon!!!".

                          Ja lykke til når den byggetillatelsen eller næringslisensen i Land-X enten krever ti identiske "express processing charge" til ti forskjellige personer nede på "Byrået" for å bli utstedt, eller at man må følge den "normale saksbehandlingstiden" - som i praksis vil si "nedprioritert på ubestemt tid grunnet for lite behandlingskapasitet".

                          Enten mangler det uforståelige mengder realitetsforståelse hos dem som kan finne på å støye rundt en slik sak ("det er jo ikke korrupsjon i Norge (sic!), så hvorfor skulle det være korrupsjon i Indonesia da?!"), eller så har dem ikke guts til å stå oppreist og si noe slikt som at "vi tar høyde for at Land-X ikke er som Norge, og at ting der må gjøres på en litt annen måte enn her hjemme".

                          Skal man få noe som helst gjort nedi der, noe som helst ja, så er det altså absolutt ingen vei utenom å på én eller annen måte involvere i korrupsjon eller bestikkelser. Hvis Norge skal ha nulltoleranse i forhold til korrupsjon så er det greit det, men da kan man simpelthen ikke involvere seg i noen som helst land utenom en svært liten andel i Nord-Europa eller USA/Canada - eventuelt også Singapore eller Japan.

                          /rant
                          Elite Som En Trensoldat

                          Kommentér


                          • #56
                           Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                           Ja, den erkjennelsen av at man ikke kan drive business (i hvert fall ikke over et visst nivå) i store deler av verden uten å involvere seg i korrupsjon av et eller annet slag, sitter nok langt inne. Den vanligste måten å 'unngå' det er å betale en lokal agent en heftig provisjon for å tilrettelegge avtalen. Denne agenten kan godt være fetteren til herskeren, eller lenger uti slekta hvis det er snakk om en mindre avtale. Nøyaktig hva agenten bruker lønna si til, har man selvsagt ingenting med i det norske selskapet, og kan derfor opptre forferdet og sjokkert dersom noen oppdager at han faktisk har brukt dem til å smøre noen med. "Nei, hvordan kunne vi ane at han skulle finne på noe så umoralsk og unorsk?"
                           Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                           Kommentér


                           • #57
                            Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                            Apropos korrupsjon, kan fortelje ei personleg opplevd historie. Når vi skulle gifte oss på Filippinene i den katolske kyrkja så var det eit voldsomt papirarbeid. Sidan eg ikkje er katolikk måtte den katolske kyrkja i Norge godkjenne meg først og så måtte erkebiskopen i Cebu godkjenne det heile. Sidan vi skulle gifte oss i nabobyen til kona måtte den lokale presten i heimbyen til kona godkjenne det og. Den godkjenning skulle etter regelverket vere gjort før erkebiskopen kom med si godkjenning, men den lokale presten nekta, han ville ikkje gi noko godkjenning før erkebiskopen hadde sagt sitt. Til slutt gav erkebiskopen etter og gav si godkjenning slik at vi kunne få den lokale presten si godkjenning. Etter regelverket skulle den godkjenninga koste ein viss sum, trur det var 200 pesos. Men den godeste presten hadde meir på lager. Han forlangte 10 000 pesos for godkjenninga, då var eg så trøtt og lei heile fyren at eg berre betalte. Kona og svigermor var fly forbanna, men kunne sjølvsagt ikkje gjere noko. Men fekk kvittering på heile summen.

                            Kommentér


                            • #58
                             Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                             Ut av fare for å skli bort fra trådtema (og land), så er det jo egentlig dette med korrupsjon denne blasfemi-saken mot Ahok, borgermesteren i Jakarta / Indonesia, nå for et par uker siden egentlig dreide seg om. Borgermester Ahok (kristen, og etnisk kinesisk indoneser) i Jakarta tok en veldig hard-line mot korrupsjon i forvaltningen. Slik kan man jo selvsagt ikke ha det i et land som Indonesia, så da har disse blasfemibeskyldningene og "sinte menn med skjegg og hvite skjortler" som har skreket og bært seg med de vanlige slagordene fungert utmerket som nyttige idioter for å få Ahok avsatt og fengslet, under dekke av blasfemi og "fy flate gjett hva han sa, da!!!".

                             I Indonesia kan absolutt alt kjøpes for penger, inkludert det å kjøpe folk ut av problemer - eller å kjøpe andre folk inn i problemer. Har førstnevnte da mindre penger / innflytelse enn sistnevnte, så legger sistnevnte simpelthen da bare mer penger på bordet og førstnevntes problemer består.

                             President Joko Widodo (muslim, etnisk javaneser) er nok nestemann på hoggestabelen, da han også har vært ganske hard på å rydde opp i systemet. Det blir nok vanskeligere å klistre "blasfemi" på ham, så da må man nok finne noe annet å ta ham for...
                             Elite Som En Trensoldat

                             Kommentér


                             • #59
                              Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                              President Duterte har forøvrig ein litt spesiell plan, han vil tillate sivilistar å væpne seg for å delta i kampen mot terroristar.
                              http://politics.com.ph/pag-di-na-kay...m-martial-law/

                              Kommentér


                              • #60
                               Sv: Filippinene, eit land som står framfor mange utfordringar.

                               Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
                               Ja, den erkjennelsen av at man ikke kan drive business (i hvert fall ikke over et visst nivå) i store deler av verden uten å involvere seg i korrupsjon av et eller annet slag, sitter nok langt inne. Den vanligste måten å 'unngå' det er å betale en lokal agent en heftig provisjon for å tilrettelegge avtalen. Denne agenten kan godt være fetteren til herskeren, eller lenger uti slekta hvis det er snakk om en mindre avtale. Nøyaktig hva agenten bruker lønna si til, har man selvsagt ingenting med i det norske selskapet, og kan derfor opptre forferdet og sjokkert dersom noen oppdager at han faktisk har brukt dem til å smøre noen med. "Nei, hvordan kunne vi ane at han skulle finne på noe så umoralsk og unorsk?"
                               Det kan kanskje hende at det offentlige i Norge gjør slike ting også, men det blir bare spekulasjon.
                               Død ved Kølle!
                               Bla bla... Hybrid warfare is easy

                               Kommentér

                               Donasjoner

                               Collapse
                               Working...
                               X