Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Liten reklamesnutt

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Vurdering av FSK sin Treningsplan

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Vurdering av FSK sin Treningsplan

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Det er denne planen jeg tenker på, har sett på den, fram og tilbake. Jeg kjører jo plan fra Tren som en Elite soldat og der er fokus en del styrke med vektløfting og litt mindre fokus på løping/sekk osv.

  På FSK sin plan er det lagt opp til, løping, sirkel trening, sekk, svømming.

  Prøver å diskutere det fram og tilbake med meg selv hva lønner seg for en fremtidig soldat eller en som vil ha en sterk og funksjonell kropp.

  Planen til FSK er jo lagt opp etter hva både Sjef for FSK , og tom Bakkeli skriver i boka krigere å diplomater.

  Hva tenker dere? Jeg snakker ikke om minstekrav, snakker om å bygge en sterk og robust kropp som kan takle det meste. Fra å plukke opp medsoldater i felt, til å løpe xx km for å komme i sikkerhet.

  Fsk sin plan er jo bra vis man legger til utøying, Kettlebell, mark og knebøy inni der tror jeg. Usikker


  Sent from my iPhone using Tapatalk
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Vurdering av FSK sin Treningsplan

  Fra side 4:

  Styrketreningen som det er lagt opp til i dette programmet er spesifikke øvelser som testes under opptak, og det
  baseres på utholdende styrke.

  Trening av maksimal styrke og hurtighet/spenst i tillegg, vil bedre kroppens evne til å øke kapasitet innen utholdende styrke, samt virke forebyggende mot belastningsskader. Les mer om styrketrening på >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<
  Tror dette har stått i programmet i ti år. Finnes kanskje enda bedre kilder enn tn.no i dag.

  Jeg har ingen erfaring med den type tjeneste, men fulgte treningsprogrammet en stund for lenge siden. Likte marsjtreningen med sekk, overnatting ute osv. Sirkeltreningen med høyreps ble jeg aldri noe særlig bedre av. Jeg forstår at evnen til å ta mange repetisjoner, jobbe med "sure muskler" over tid osv. spiller en rolle i denne sammenhengen - og spesifikk trening er ofte nøkkelen - men personlig har jeg bedre erfaringer (tydelig framgang) med en kombinasjon av tung/maksimal styrketrening og noe høyreps. Kan presisere at jeg ikke var en spesielt eksplosiv type i utgangspunktet og at jeg hadde trent noe høyreps før jeg prøvde programmet.

  Har ikke MJK støttet seg på kompetanse fra NIH for innføring av mer systematisk, tung styrketrening som del av opplegget for avdelingen?

  Når det gjelder fysisk trening generelt har individuell tilpasning blitt et slags mantra blant erfarne trenere (med bred kompetanse) i senere tid. Folk er forskjellige. Skal du kunne maksimere uttellingen av egen trening (på en trygg måte mht. skader) er det en fordel å vite hva som fungerer bra for akkurat deg, men det kan gjerne ta tid å få en viss peiling på dette. Er gjerne snakk om livslang læring.

  Kommentér


  • #3
   Sv: Vurdering av FSK sin Treningsplan

   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< bak betalingsmuren men for de som har tilgang en ganske interresant innblikk i hvor hardt og spesifikt Sundby trener.


   Sent from my iPhone using Tapatalk

   Kommentér

   Working...
   X
   Besøksstatistikk