Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Thread Author

  Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

  Sydvaranger Gruve er konkurs - NRK Finnmark - Lokale nyheter, TV og radio


  admin - Milforum
  ___________________________
  Sjekk nettbutikken vår: Nettbutikk Milforum - det militære nettsamfunnet
  Last edited by Sofakriger; DTG 181347A Nov 15, . Begrunnelse: Flyttet fra nyhetslinker

 • #2
  Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

  Samtidig gjøres det endringer i leveringsplikten i fiskeriet Aspaker ønsker seg regional leveringsplikt -Altaposten.no som mange mener vil påvirke bosetning.

  Oljeaktivitet i nord med både miljøhensyn og lav oljepris er et mer usikkert vekstområde enn mange antok for noen år siden.

  Er bosetting i Finnmark viktig for vår sikkerhet?
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

  Kommentér


  • #3
   Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

   Opprinnelig skrevet av admin Vis post
   Konkursboet blir kjøpt av et russisk selskap, som benytter seg av russisk kompetanse. Denne kompetansen må beskyttes, og plutselig har vi russisk securitas der. Som da må ha støtte av nordflåten.
   Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

   Kommentér


   • #4
    Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

    jeg er helt sikker på at en lav andel norske innbyggere er en sikkerhets risiko. Hvis det skulle bli en stor nok andel russere som bosetter seg i Finnmark så skal det lite til for at Finnmark er tapt hvis Russland vill ha Finnmark. De kan også begynne å stille politiske krav for den russiske befolkningen i Finnmark. Det finnes mange senarioer som kan skape masse trøbbel for oss.
    Trenger bare litt flaks, så går det godt

    Kommentér


    • #5
     Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

     Skal IKKE kuppe trådens tema men skråblikk på dette vs oppkjøpere av div norske selskaper. Ingen hemmelighet at russerne (som helhet) eier veldig mye i Norge, fra leilighetsbygg i Stavanger (!) til what have you.

     Det samme er vel rimelig å anta at kan skje for feks et teknologi/energiselskap som besitter spisskompetanse og store potensielle funn innen energi (#pipelinemanagement). Stikkord er #thorium (les dere opp for de som ikke kjenner til grunnstoffet) samt #halden.     Selskapet Thor Energy (se bla artikkel i TU for et par år siden) trenger sikkert som mange andre gryende fremtidige suksessbedrifter kapital for å "make it happen". Interessenter med nok cash? Gjett et par ganger og du tar neppe feil i kompasskurs på mulige investorer. Dette får jeg anta/håpe/tro er et selskap som myndighetene våre anser som strategisk viktig (nok) til at de sikrer at dette forblir norsk-kontrollert. Hvis et selskap som Thor Energy selges ut av landet, og ja det er mulig jeg er tett i nøtta, tror jeg vi som nasjon begår en kardinaltabbe vi kommer til å snakke om vs energi når vi blir (hvis vi blir...) pensjonister om dette selges til utlandet, uansett himmelretning.

     Bjørseth: - Vi har i Norge hatt en debatt om kjernekraft, og det er i dag et politisk vedtak at vi ikke skal ha kjernekraft i Norge. Så det, det står foreløpig fast, men vi har sett en ganske betydelig politisk vilje til å revurdere det politiske vedtaket, spesielt etter at vi kan skifte brensel i kjernekraftverket (skifte uran med thorium, journalistens anmerkning).
     - Og det at vi har store mengder av det nye brenselet thorium i Norge gjør jo også at vi burde se nærmere på muligheten til å gjøre noe.

     Bjørseth: - Jeg synes det er viktig å ta utgangspunkt i at vi har thoriumreserver i Norge. Det er en strategisk sett veldig viktig komponent, og det ville ikke vært sannsynlig at vi hadde tatt løftet med å starte et thoriumprosjekt med mindre vi hadde disse betydelige ressursene i Norge.
     - Ressursene er veldig store, også sammenlignet med energiinnholdet på olje og gassforekomsten i Nordsjøen, avslutter Bjørseth.
     (Quote´n over er hentet fra første NRK-artikkel under)

     Dagens (data per 2014 ser jeg) eierstruktur:

     Click image for larger version

Name:	Thor_Energy_AS_-_OSLO_-_Roller_og_kunngjøringer_-_2015-11-18_15.31.52.jpg
Views:	1
Size:	84,8 KB
ID:	865310

     Thor Energy AS - OSLO - Roller og kunngjøringer

     Fremtidens eierstruktur:
     TBD

     Wikipedia om Thor Energy:
     https://no.wikipedia.org/wiki/Thor_Energy

     Artikler på NRK.no fra 2008:

     - Trenger støtte fra politikerne

     - Det er en betydelig politisk vilje til å endre Norges nei til atomkraft, sier Alf Bjørseth, eier av atom-selskapet Thor Energy til NRK Brennpunkt..

     Statkraft lar atomselskap fronte norsk atomkraft

     - Vi kan hjelpe dem. Og de gjør en nyttig jobb for oss, sier Statkrafts prosjektleder Wilhelm Rondeel til NRK Brennpunkt om samarbeidet mellom Statkraft og Thor Energy.


     Andre linker om Thor Energy - et hav av linker:
     The company is working towards obtaining regulatory approval for the commercial production and use of Th-Add fuel by 2017-18, and to market the fuel soon thereafter.
     Thorium: Energy Savior or Red Herring? | OilPrice.com
     Thorium test begins
     http://www.energyandcapital.com/arti...k-of-2015/4504
     https://www.rathbones.com/knowledge-...gotten-element
     http://www.itheo.org/news
     http://www.thenational.ae/business/i...energy-radical
     http://e24.no/makro-og-politikk/blix...gimygg/3255867
     http://scatec.no/#portfolio
     http://www.norsuncorp.no/en/Home%20S...%20Energy.aspx
     http://www.n-tec.no/no/Home%20Scatec...%20Energy.aspx

     Ok, nok om Thor Energy - denne tråden handler jo om det kalde nord, men prinsipielt innenfor litt av samme tematikk.

     Kommentér


     • #6
      Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

      Her er det stadig Alf Bjørseth (grunnleggeren av REC) som har en kontrollerende aksjemajoritet gjennom Scatec AS og Scatec Invest AS.
      At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

      Kommentér


      • #7
       Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

       Ja, det er også nevnt i de ulike linkene over. Og enn så lenge så har han kontroll.

       Kommentér


       • #8
        Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

        Nå er NRK-journalist Bård Wormdal på banen med et kritisk blikk på amerikansk bosetning i Vardø i forbindelse med byggingen av Globus-radaranlegg. Oberstløytnant Tormod Heier er intervjuet i den sammenheng og betegner det som et sikkerhetspolitisk avvik som blir lagt merke til av Russerne: "– I prinsippet er det slik at alt som avviker fra et kjent mønster vil bli oppfattet som en provokasjon og et avvik. Altså det som ikke følger de lange linjene i norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, og som bryter med de forutsigbare signalene som Norge sender til Russland."

        https://www.nrk.no/finnmark/amerikan...and-1.14533056

        Pussig det med han Wormdal, når jeg kjører søk, så ligner summen av det jeg finner om ham nærmest en politisk kampanje. Blant annet har han skrevet en bok "Spionbasen" om radaranlegget.
        Si vis pacem, para bellum

        Kommentér


        • #9
         Sv: Bosetning i Finnmark i et sikkerhetsperspektiv

         Det er altså ikke på noen måter et avvik eller en provokasjon at det etableres et russisk bitcoin-anlegg 100 meter fra den samme Globus-radaren, over kablene dit? Neida.
         Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

         Kommentér


         • #10
          Bishop Mitrofan av Murmansk og Monchegorsk meiner at Sør Varanger er Ortodoks land og at samvitdiglause byråkratar gav landet vekk til Norge i 1826. Samtidig seie han at Russland ikkje vil kreve landet tilbake. https://thebarentsobserver.com/en/li...o1FLhYKUn3uyoI
          Veit ikkje heilt om eg likar slike uttalelsar.

          Kommentér

          Donasjoner

          Collapse
          Working...
          X