Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

SIOPS: Foredrag med Thomas Ratschak 27. oktober

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  SIOPS: Foredrag med Thomas Ratschak 27. oktober  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Vi fortsetter høstens møterekke på SIOPS' info- og ressurssenter med et meget spennende foredrag 27. oktober kl. 18.00. Da kommer den tidligere danske jegersoldaten Thomas Ratschak på besøk. Høstens møterekke er delt inn i ulike temaer og temaet for dette åpne møte er "Soldaten i krigen". Foredraget til Thomas har navnet "Krig og brorskap", og er gratis og åpent for alle interesserte.

  I sitt foredrag forteller Thomas ærlig og personlig om sine grunner for at dra i krig i over to år. Thomas forteller om den militær eliteenhets bærende sammenhengs-kraft; brorskapet. Fungerer det ikke, er elitesoldater ikke i stand til at løse de pålagte oppgaver, og i ytterste konsekvens dør de.

  Hvordan oppstår og utvikles brorskapet i en enhet som Jegerkorpset? Og hvorfor minner brorskapet i Jegerkorpset i virkeligheten om de fleste andre arbeidsplasser og menneskelige fellesskap?

  Hva skjer når man ikke er en del av dette intense fellesskap lengre?

  I foredraget tar Thomas utgangspunkt i over to års spesialoperasjoner i Afghanistan og Irak.

  Thomaser dansk jegersoldat, forfatter, foredragsholder og sikkerhetskonsulent. Thomas gjorde tjeneste i forsvaret i 16 år, herav 11 år i Jegerkorpset, og var i over to år utsendt på spesialoperasjoner i Irak og Afghanistan.

  Thomas mottok den høyeste amerikanske enhetsutmerkelse, Presidential Uni Citation, etter deltagelse i Task Force K-BAR i Afghanistan - sammen med blant andre Forsvarets Spesialkommando og Marinejegerkommandoen. Thomas utga i 2009 selvbiografien ‘Jæger – i krig med eliten’ (på norsk; ‘Elitesoldat: i krig på fremmed jord), som vakte voldsom oppstandelse i forbindelse med utgivelsen og som førte til at danske forsvarssjefen gikk av. Boken har nå solgt over 250.000 eksemplarer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Bulgaria, USA og Tyskland.

  Praktisk informasjon:

  Tid: 27. oktober kl. 18.00
  Sted: SIOPS' info- og ressurssenter, Kongens gate 3, Oslo
  Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

  Dersom du har noen spørsmål knyttet til arrangementet kan du kontakte Gisle Bruknapp på gisle@siops.no.

  Link: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Sv: SIOPS: Foredrag med Thomas Ratschak 27. oktober

  Minner om denne.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   SIOPS: Foredrag med Thomas Ratschak 27. oktober

   Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1445971608.207620.jpg
Views:	2
Size:	295,6 KB
ID:	865187

   Meget interessant foredrag i kveld. Dansk språk er normalt utfordrende men med Thomas gikk det bra. Med ekskjæreste fra Drammen, var resultatet gitt.

   Artig med historier rundt mange bilder men har sett på nett/Instagram.

   Hans klare motivasjon var kameratskapet, særlig i krig. Da var folk ærlige, hjelpsomme og 100% skrudd på. Det sivile liv er "ensomt" som han sa.

   Stinn brakke deluxe hos SIOPS... Well done

   Anbefaler alle å sjekke ut podcast intervju med Thomas hos våre amerikanske venner i SOFREP - søk "sofrep" i podcast app og se etter episoden med Thomas.


   admin - Milforum

   Kommentér

   Working...
   X
   Besøksstatistikk