Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Utstyr i I-styrken osv

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Utstyr i I-styrken osv

  Jeg er ny i HV, ferdig med førstegangstjeneste for ca 17år siden.. var egentlig ikke så interessert i å fortsette med HV heller, men etter en øvelse osv så kjenner jeg på at dette er for meg allikevel. hadde en aktiv tjeneste for 17 år siden og ble da oppfordret å fortsette i det grønne, men valgte da å bli sivil. men kjenner nå etter at det ble sånn som det ble at dette er for meg. Nok om det. Tenker å søke meg til Innsatsstyrken, men har noen spørsmål. hvis jeg søker er det til Grebe HV 05

  Hører jo om at I-styrken har så mye-og bedre utstyr en den vanlige HV soldat, hva er det dem har som ikke en vanlig HV soldat er satt opp med? ikke at det har så mye å si, men synes det var veldig mye fokus på dette på informasjonen vi fikk på oppkledningsdagen. Det utstyret jeg fikk var i alle fall 100ganger bedre en det jeg hadde for 17år siden. jeg fikk HK 416, ny stridssekk, en stridsvest som var en drøm i forhold til gruen med kryssreimer som jeg hadde før. ellers så fikk jeg det vanlige utstyret, samme felt uniform som for 17 år siden. fikk ikke utlevert sovepose, liggeunderlag og førstehjelps lomme til stridsvest da, det hadde dem glemt.

  Hvordan foregår den seleksjonsøvelsen? Er det en sånn helvetes uke som vi kalte det før, gå langt med oppakking og ikke få mat eller søvn? er det man burde øve på?

  fikk også høre at det er bedre økonomiske betingelser i I-styrken også. at man også får en sum penger ved å skrive under eller ved endt kontrakt, fulgte ikke så godt med på informasjonen. økonomi har ingen betydning, bare noe jeg lurer på.

  Men jeg vil bare si at det forsvaret og HV som jeg så under min første treningsøvelse var helt annet en det var for 17 år siden, heldigvis. det ga i alle fall meg lyst til å bidra og gjøre mere. hadde det vært sånn da jeg var inne til førstegangstjeneste så hadde jeg nok hatt en annet liv i dag.
  Lignende tråder

 • #2
  utetyr i I-styrken osv

  Står litt om Grebe her:

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Og Osprey-Varg har en paragraf om lønn og vilkår:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Ellers får Innsats noe nyere utstyr og også spesielt utstyr avhengig av hvilken tropp du ender opp i (jeger, skarpskytter, osv osv). Men meninger er vel alltid at det skal være best mulig utstyr til alle mann, det er bare pengene som setter en stopper for det.

  Her står det en nyere artikkel om akkurat dette >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Ut over dette får noen med erfaring fra HV-I svare.

  Men det beste svaret er vel som alltid at det er bare å møte opp og prøve seg. Det verste som kan skje er at du ender opp igjen akkurat der du er nå om du ikke lykkes eller finner ut at det ikke er noe for deg.
  As you wish.

  Kommentér


  • #3
   Sv: utetyr i I-styrken osv

   PBUen (personlig bekledning og utstyr) er vel mye det samme som Hærens. Med noen forskjeller, avhengig av troppetype.

   Ang. opptak så varer det 2-3 dager. Lite søvn blir det nok, men det greier de fleste.

   Sørg for å klare de fysiske opptakskravene med god margin, så kommer du deg gjennom opptaket helt fint.
   Odd objects attract fire. You are odd.

   Kommentér

   • Trådstarter

    #4
    Sv: Utstyr i I-styrken osv

    ok. takk for svar.

    Kommentér


    • #5
     Sv: Utstyr i I-styrken osv

     Tja, det med PBU har jeg ingenting å tilføye på. Den er relativt lik Hæren sin, det innebærer da kroppspansring, ny hjelm etc.
     Angående økonomi så blir du ikke rik av å være vervet i HV-I, men du kan lese litt om det her:>>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

     Opptaket skal jeg ikke si så mye om, både fordi det er best slik, men også fordi de har gjort litt endringer på det siden jeg hadde mitt. Men det er noe alle klarer bare man er innstillt på det.

     Ellers vil jeg oppfordre deg til å søke HV-I. Givende tjeneste, motiverte og dyktige folk og ett meget hyggelig miljø å være en del av, hvertfall i Grebe.
     "Assumption is the mother of all fuck ups"

     Kommentér


     • #6
      Sv: Utstyr i I-styrken osv

      Tren deg opp til 3000 meteren, var en del som var motiverte men ikke i form til 3000 og dermed ikke fikk plass da jeg var på opptak, ellers er opptaket veldig greit og stort sett bare en formalitet.

      Kommentér

      Forsvarets historiske filmarkiv

      Collapse

      Working...
      X
      Besøksstatistikk