Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Russlands forsvarsminister: En av de største reformene i det russiske militæret

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Thread Author

  Russlands forsvarsminister: En av de største reformene i det russiske militæret

  Click image for larger version

Name:	Russian_Bear_H_Aircraft_MOD_45158140-800x445.jpg
Views:	1
Size:	80,5 KB
ID:	872992

  Russlands forsvarsminister: En av de største reformene i det russiske militæret


  MILFORUM-NEWS

  Av admin

  MILFORUM

  Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu uttalte fredag at sammenslåingen av Russlands luftforsvar og romvirksomhet til Aerospace Forces er en av landets største reformer innen det russiske militæret. Sammen med endring av landets maritime doktrine i sommer, er dette nok en stor systemendring for Russlands militære styrker.

  Under et ministermøte fredag, uttalte Shoigu at oppgaven med å slå sammen de to enhetene var gått etter planen. Her understreket han også behovet fokus på oppgradering og modernisering av våpensystemer og kapasiteter.
  Ansvarlig for den nye styrken, oberst general Viktor Bondarev ble overlevert «Aerospace Force Standard» av forsvarsministeren.

  Styrken ble formelt iverksatt 1. august som følge av Shoigus ønske om et skifte i fokus mot verdensrommet. Han uttalte i forbindelse med opprettelsen av Aerospace Force følgende til media: «Air forces, anti-air and anti-missile defenses, and space forces will now be under a unified command structure. This is a shift in the combat ‘center of gravity’ toward the aerospace theater».

  Med dette er det ingen tvil om at russerne spisser fokuset ut mot verdensrommet, hvor amerikanerne fortsatt ligger noen hoder foran i utviklingen. Og flere nasjoner er med i kappløpet i rommet.

  The Russian Bluewater Navy
  Og sommerens store endring i Russlands maritime doktrine, «the Russian bluewater navy«, hvor fokuset spisset mot nordområdene og Atlanterhavet, som følge av dets oppfattelse av NATO-trussel i kjølvannet av Ukrainiakrisen, føyer etableringen av Aerospace Force seg inn i rekken av større endringer i det russiske militæret. Atlanterhavet har fått økt fokus i den nye maritime doktrinen som følge av NATOs stadige større fotavtrykk nære Russlands grenser, og nordområdene som følge av NATOs økte øvingsaktivitet og den strategiske betydning området har for Russland.

  Les mer om Russland i ulike diskusjonstråder på Milforum her.
  Les mer om den russiske marinen her.

  Verdt å merke seg er dog at russerne fortsatt velger å holde Strategic Rocket Forces (atomraketter) separat for den nye grenen, noe de historisk sett har gjort hele tiden. Denne divisisjon har alltid stått under egen kommando, og vil fortsette å gjøre det. Analytikere DefenseNews snakket med, tolket de nye endringene som at Russland forbereder seg for et forsvar mot et eventuelt amerikansk kjernefysisk angrep.

  MILFORUM
  Kildle: Tass, DefenseNews,Wikipedia
  Link til nyhetsartikkelen.

Donasjoner

Collapse
Working...
X