Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Afghanistan: Sverige og Tyskland anklages for ulovlig militær aktivitet

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Afghanistan: Sverige og Tyskland anklages for ulovlig militær aktivitet


  General Campell under en seremoni i Kabul 28.desember 2014 som markerte slutten på den NATO-ledede operasjonen i Afghanistan. Men de offensive operasjonene tok aldri helt slutt...
  Foto: Credit Shah Marai/Agence France-Presse -. Getty Images


  Sverige og Tyskland beskyldes for å drive offensive operasjoner i Afghanistan
  - og dette til tross for gjeldende regelverk som forbyr denne typen aksjoner

  MILFORUM NEWS
  Av >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<, Milforum,


  Påstanden kommer fra høytstående vestlige tjenestemenn som ble sitert i avisen the New York Times, og har dannet grunnlaget for ulike artikler i utlandet i det siste. Svenske og tyske offiserer skal ha deltatt i målverifisering og godkjenning av CT (kontra-terror/Counter Terror) angrep i Afghanistan, hvor enkelte av oppdragene blir klassifisert som svært aggressive.


  Reaksjoner i Tyskland
  Hjemme i Tyskland ventes det skarpe reaksjoner som følge av avsløringene, og da særlig som følge av to forhold. For det første har landet et særlig strengt regelverk forbundet med offensive militære operasjoner. Men særlig ventes det reaksjoner fra et annet hold, nemlig støttespillerne til den avdøde politimannen Walid Abdullah bin Ali Jaber fra Jemen. Den 29. august 2012 ble Walid og hans respekterte bror og Iman, drept i et amerikansk >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< mens de stod ved en bil sammen med tre mistenkte Al Qaidamedlemmer utenfor byen Khasmhmir i Jemen. Alle fem ble drept i det voldsomme angrepet.

  En den mye omtalt dokumentaren ">>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<", produsert av bl.a. >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< i 2013, avdekkes det detaljer fra blant annet denne hendelsen. Dokumentaren vakte stor oppmerksomhet verden over, da en også tok for seg saken om >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<, amerikansk statsborger som stod på dødslilsten og ble jaktet på og drept av amerikanske myndigheter i et annet land, utført med nettopp droner.


  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< - en av de etterlatte som mottok USD 100.000 som erstatning fra amerikanske myndigheter.
  Foto: ECCHR


  Tysklands aktive rolle i USAs dronekriger
  Selve kjernen i saken menneskerettighetsgruppene fremmet for tysk rett var Tysklands direkte involvering i utførelsen av drapene. Droneangrepet ble riktignok gjennomført av amerikanske piloter fra en kontainer ved Creech Air Force Base i Nevada USA, men satellittsignalene ble videresendt via den amerikanske militærbasen Ramstein i Tyskland. En militær flybase som har den sentrale rollen som både hovedkvarter for det >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< i Europa & Afrika samt NATOs >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<.


  Transatlantic cables connect U.S. drone pilots to their aircraft half a world away.
  Illustrasjon: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<, Josh Begley


  I en artikkel i The Intercept dagen før tysk rett underkjente søksmålet, ble det avdekket hvor sentral Tysklands rolle faktisk er i amerikanernes dronekrig verden over. Jurister tyske >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< intervjuet, påstod at amerikanske militære tjenestemenn kunne teoretisk sett bli stilt for en tysk rett, med siktelse drap, på bakgrunn av dette. Støttespillerne til Walid fremmet også liknende sak mot USA i juni i år.

  Misfornøyde NATO-offiserer
  Med øynene festet til store live tv-skjermer inne i operasjonsrommet i hovedkvarteret til amerikanerne i Kabul, rakk de svenske og tyske offiserene en hånd i været om de kunne se kvinner og barn rett før droneangrepene fant sted. Slik beskriver kildene, under krav om annonymitet, om hvordan selve utførelsen av angrepene fant sted. Dette var svenske og tyske offiserer som ikke skulle delta i slike dødelige kontraterrorismeoppdrag. Det hele ble en veldig ubehagelig jobb for mange offiserene" ifølge kilden, - offiserer som var der for å beskytte kvinner og barn mot å bli uskyldig drept i droneangrep.

  Sveriges rolle
  Under et besøk i hovedkvarteret til den amerikanske operasjonen i Kabul, ba Sveriges ambassadør Peter Semneby, uplanlagt om å få se operasjonsrommet - Joint Operations Center - og til sin forskrekkelse kunne han konstatere at en svensk offiser var i rommet mens amerikanerne planla sine drapsraid.

  I følge uttalelser fra svensk hold, har Sverige som et ikke-medlem av NATO-alliansen, kun bidratt med støttepersonell. Pressetalskvinne i det svenske Forsvarsdepartementet, Marinette Radebo, uttalte til avisen >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< at "ingen av de svenske offiserer er direkte involvert i beslutninger eller gjennomføring de kirurgiske angrepene".

  Svenske offiserer er hverken med i planlegging eller gjennomføring av angrepene
  På spørsmål fra ulike hold og Sverige og Tysklands aktive rolle i utpeking av mål for droneangrep, har uttalelsene til myndighetene stadig endret seg, og fra amerikansk hold, fastholder brigader general Shoffner det ikke dreier seg om deltakelse for nevnte offisrerer i å definere angrepsmål.

  MILFORUM
  Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.
  Lignende tråder

 • #2
  Sv: Afghanistan: Sverige og Tyskland anklages for ulovlig militær aktivitet

  Jobber ikke en svensk ambassadør for staten i Sverige? Merkelig at han opererer på tvers av sine egne myndigheter som setter han til ivareta svenske interesser.
  Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

  Kommentér


  • #3
   Sv: Afghanistan: Sverige og Tyskland anklages for ulovlig militær aktivitet

   Er vel det han gjorde - de svenske offiserene skulle ikke delta i den type oppgaver etter hva jeg leser. Og hvorfor han fant ut at han ønsket "on-the-spot" besøk i OPS'n akkurat når planmøtet foregikk kan jo indikere at han spurte om dette etter tips fra nettopp offiserene som kanskje er blant de som fant disse oppgavene som svært ubehagelig. Å bruke ambassadepersonell til dette virker hensiktsmessig vs gå militære kanaler, potensielt faceloss overfor venner (Nato-kollegaer) etc. Bare min spekulasjon vel og merke. Merkelig stille rundt dette i media - flyktningeproblematikken gir flere forhold rundt omkring litt ekstra radiostillhet.


   Powered by Tapatalk på iPhone

   Kommentér

   Working...
   X
   Besøksstatistikk