Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Romfart

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • FFI har også samarbeidet med HawkEye360 om satellittbasert geolokalisering av kilder til GPS-forstyrrelser på bakken.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kommentér


  • Norsk romfart, satt på spisen, er jo litt sånn "down to earth". Det er mye laks og olje og sånne praktiske ting, og lite visjoner om å bygge en norsk base på Mars.

   Det skal jo bli spennende å se hvordan Andøya utvikler seg i fremtiden. Det markedet de sikter seg inn mot med småsatellitter kan fort bli utfordret av både SpaceX og Rocket Labs.
   Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

   Kommentér


   • De er svært stille med at FFI omkring 2005 la ned sin virksomhet i romfysikk....
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér


    • Denne måtte jeg dobbeltsjekke datoen på - et finsk selskap skal sende opp en satellitt av tre, eller bjørkefiner for å være presis. Mest for å sjekke om det går an.

     Vi har ingen aning vad som händer när träet kommer upp i rymden.


     "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

     Kommentér


     • Det begynner å bli mye trafikk på Mars. Det kinesiske kjøretøyet >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] startet å kjøre rundt inatt. Kina ble dermed den andre staten til å operere et kjøretøy på planeten. Den landet 14. mai som en del av >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM].

      CNN: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

      Jeg registrerer at det er mindre interesse for den kinesiske mars-ekspedisjonen enn den amerikanske. Så er spørsmålet om Zhurong støter på Perseverance, og om det i tilfelle regnes som et bevis på intelligent liv på Mars.
      All animals are equal, but some animals are more equal than others.

      Kommentér


      • Utfordringen med Kina sitt romprogram er vel delvis det samme som for det sovjetiske, i hvert fall for oss tilskuere. De sier lite, og når de snakker er det vel stort sett om det som gikk bra.

       Hos amerikanere er det jo litt lettere å følge med.

       Det er vel tvilsomt om det er intelligent liv her på jorden, så jeg tror nok sjansen er større for det på Mars.
       Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

       Kommentér


       • Tenkte jeg skulle anbefale en podcast hvor Joe Rogan intervjuer Avi Loeb, som er professor i Astrofysikk på Harvard.

        >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

        hvlt har sikkert noen kommentarer til dette

        Det interessante med Avi er at han er hardcore Scientific Method, uansett hva det måtte lede til. Så når den interstellare asteroiden Oumuamua ble oppdaget og observert i å akselerere ut av solsystemet så tør han å tenke tanken på at intelligent liv kan stå bak.

        Videre snakker han om Fermiparadokset og «the great filter», noe som forsåvidt Elon Musk også er ganske opptatt av.

        En fornøyelse å høre på hvis du er ute og jogger eller bare ligger og nyter solen.
        Artillery is the God of War

        Kommentér


        • Avi er en artig fyr, jeg hadde ham på besøk i Oslo for et par år siden. Han er en virkelig dyktig forsker, som også våger å stikke hodet ut med litt ville ideer. En del av det er kanskje litt vel vilt, men det er morsomt.

         Også noen norske forskere har kommet med forslag til hva `Oumuamua er: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] og >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
         At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

         Kommentér


         • Det er flere som tar seg en snartur i rommet — først Branson, så Bezos.

          https://www.instagram.com/reel/CRjRF...dium=copy_link          Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

          Kommentér


          • Ikke akkurat romfart, men i hvert fall noe interessant fra rommet:

           En meget grundig artikkel i det meget anerkjente vitenskapelige tidsskriftet Nature, >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] viser svært overbevisende at i bronsealderen, ca. 1650 f.Kr. ble en stor by, sannsynligvis den største byen i den tiden i den sørlige Levant, og sentrum for en større kultur, fullstendig ødelagt av eksplosjonen av en liten asteroide eller stor meteor i luften over den. Eksplosjonen kan ha vært i størrelsesorden 1000 Hiroshima-bomber, og etter all sannsynlighet ble alle mennesker i byen og dens nærmeste omgivelser øyeblikkelig drept. Forfatterne spekulerer i at muntlig overlevering av dette kan være bakgrunnen for det gamle testamentes historie om Sodoma.

           At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

           Kommentér


           • Fersk fra pressen: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

            Dette er en historisk dag for Andøya og for Norge som romnasjon, sier statsminister Erna Solberg, som sammen med regjeringen nettopp har gitt klarsignal for å etablere en oppskytningsbase for små satellitter på Andøya

            Stortinget ga i juni 2020 et betinget tilsagn til Andøya Space om inntil 282,6 millioner kroner i egenkapital og 83 millioner kroner i tilskudd for å etablere en oppskytningsbase for små satellitter på Andøya.

            For å få betalt ut pengene måtte Andøya Space dokumentere at egenkapitalen vil gi staten en finansiell avkastning som tilsvarer det en rasjonell markedsinvestor ville ha akseptert. Det har selskapet nå gjort, ifølge en pressemelding.

            Solberg sier Andøya Space vil bli en motor i omstillingen av samfunnet på Andøya, og vil kunne gi et løft for hele Nord-Norge.

            – Norge blir med dette et av svært få land som vil kunne skyte opp satellitter fra eget territorium, sier Solberg i en uttalelse.

            Så må vi vel ikke glemme at våre største konkurrenter enten er et selskap fra New Zealand, eller en El-bilprodusent som også er glad i raketter.
            Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

            Kommentér


            • Her gjelder det satellitter i polbane eller nær polbane (først og fremst såkalt solsynkron bane, dvs. der satellitten har sola i omtrent samme posisjon på himmelen hver gang den passerer over det samme stedet på jorda, slik at skygger blir omtrent like, noe som er svært gunstig for jordobservasjonssatellitter; satellitten skytes da noen grader vest for rett nord). Da har Nordmæla på Andøya (der satellittoppskytningsplattformene bygges) en stor fordel. De andre mulighetene i Europa er Azorene og Hebridene, men begge steder er det dårligere infrastruktur og vanskeligere transport enn til Andøya.

             Andøya Space har så langt skrevet kontrakt med to tyske firmaer som bygger "mindre" (der er opp til 20 meter høye) bæreraketter for å bruke Andøya som sin base: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] og >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM].
             At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

             Kommentér


             • >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

              Var det noen som fikk litt hast med å skrive pressemelding i dag gitt denne nyheten fra i går?
              Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

              Kommentér


              • ESRANGE er et elendig oppskytningssted for satellitter, siden man må skyte over land og det er sikkerhetsmessig et problem. Faktisk vil rakettene for å nå de rette banene gå nesten rett over Tromsø. Rymdbolaget er desperate, og sier at det er ikke noe problem, men det er det. Det vil sette meget sterke begrensninger på hvordan man kan skyte, det er mulig å manøvrere litt under oppskytningen så raketten ikke passerer over tett befolkede områder, men det bruker ekstra drivstoff og begrenser nyttelasten. Andøya Space står mye sterkere. Der skyter man rett over det nordlige Norskehavet.
               At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

               Kommentér


               • Er ikke en annen fordel med å skyte ut over havet fra Andøya at man skyter med jordens rotasjonsretning, slik at man får ekstra drahjelp?
                Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                Kommentér


                • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
                 ESRANGE er et elendig oppskytningssted for satellitter, siden man må skyte over land og det er sikkerhetsmessig et problem. Faktisk vil rakettene for å nå de rette banene gå nesten rett over Tromsø. Rymdbolaget er desperate, og sier at det er ikke noe problem, men det er det. Det vil sette meget sterke begrensninger på hvordan man kan skyte, det er mulig å manøvrere litt under oppskytningen så raketten ikke passerer over tett befolkede områder, men det bruker ekstra drivstoff og begrenser nyttelasten. Andøya Space står mye sterkere. Der skyter man rett over det nordlige Norskehavet.
                 Ikke i de banene det er snakk om her, polbane og solsynkron bane (siste er litt tilbake i forhold til jordrotasjonen).

                 Edit: Dette var til spørsmålet fra yamaha
                 Last edited by hvlt; 1 uke siden.
                 At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                 Kommentér

                 Forsvarets historiske filmarkiv

                 Collapse

                 Working...
                 X
                 Besøksstatistikk