Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

(FSK) of (MJK) til Irak? ja eller nei?

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  (FSK) of (MJK) til Irak? ja eller nei?

  idag når jeg våknet opp så jeg at det var snakk om og sende FSK OG MJK til IRAK.
  Regjeringen teller på knappene om Norge skal tilby et bidrag med soldater fra Forsvarets Spesialkommando (FSK) og Marinejegerkommandoen (MJK).

  hva syns du?

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Lignende tråder

 • #2
  Jeg tror vi skal konsentrere oss om oppdraget vi allerede har i Afghanistan. Hvis det kommer opp noen problemstillinger med for eksempel norske IS-krigere kan det kanskje være aktuelt å bidra litt på etteretningssiden, og kanskje med enkeltaksjoner, men når det gjelder slike treningsoppdrag som det her er snakk om så synes jeg heller man skal forlenge det vi allerede har i Afghanistan. Det kan sikkert være aktuelt med noen utvekslinger og erfaringsutveksling mellom opplæringsmiljøene i Afghanistan og Irak.

  Kommentér


  • #3
   Tja vi har vel ikke så mange igjen i Afganistan

   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
   "saaatan din lille heltjævel, du berga dæ faen mæ den hær gangen å!"

   Kommentér


   • #4
    Det er et kapasitetsspørsmål slik jeg ser det. Hvis avdelingene har kapasitet er det bare å sende dem. Jo før, jo bedre spør du meg.

    Kommentér


    • #5
     Strengt tatt burde vi sende Anticimex nedover.
     two to the heart, one to the mind...

     Kommentér


     • #6
      Skal man først bidra med styrker til et trenings- og mentoreringsoppdrag, så bør man nå først og framst identifisere hvem man skal trene og hva disse skal trenes i. Dernest vurdere dette opp imot trusselnivået i området.
      Man trenger ikke tilhøre en spesialavdeling for å lære folk å skyte og drive grunnleggende stridsteknikk på enkeltmanns-, lags - eller taktikk/manøver på tropps- eller kompaninivå (og på sistnevnte er det vel mildt sagt heller ikke kjempe-optimalt å bruke spesialstyrkemiljøet til slikt), og det at et område har et svært høyt trusselnivå er heller ikke noe som automatisk utelukker bruken av konvensjonelle styrker.
      Men skal man bygge opp en ny spesialavdeling i det landet det er snakk om fra scratch eller drive å støtte en geriljakrig eller opprør mot en tredje part - i land som denne tredjeparten allerede har kontroll på, så blir det straks veldig vesentlig å bruke spesialstyrker til slikt framfor konvensjonelle mentorer og trainere.

      Sånn jeg ser det, så vil et eventuelt traineroppdrag i Nord-Irak dreie seg primært om å utdanne/mentorere ledere på tilsvarende nivå som kompani/bataljon her hjemme. Det er mer enn nok kurdisk kjøtt nedi der som kan å skyte "godt nok, hurtig" med AK eller RPG. Da tror jeg det skorter mer på ledelse for å drive med plan- og beslutningsprosess, holde effektiv kommando og kontroll på kurdisk "manøver" og sørge for å få kommunisert og distribuert SA på mest mulig effektivt vis; Et treningsoppdrag i så måte ser jeg for meg vil gi langt bedre effekt ved å deployere et par sinte og sure men selvsagt svært oppegående kapteiner og majorer som er helt maskin på PBP, taktikk og manøver, og gi disse et par habile folk som kan drive med force protection for dem.

      Andre spesialstyrkeoppdrag i Irak, sånn som direkte aksjoner eller annen rekognosering/targetting med det mål for øyet å drepe mest mulig slaskeledelse i IS; Jatakk, kjempebra!

      Jeg skjønner jo at det er misjonstørke om dagen og at de fleste folk og avdelinger med et operativt mindset klør etter å få deployert igjen framfor å råtne på rot i Norge, men la oss nå være litt realistiske og heller plassere bitene nedi der de passer.
      Elite Som En Trensoldat

      Kommentér


      • #7
       Opprinnelig skrevet av isak Vis post
       Tja vi har vel ikke så mange igjen i Afganistan

       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
       Når det står "Om lag 30-40 norske soldater og offiserer tjenestegjør i Kabul i Afghanistan sammen med Forsvarets spesialstyrker." så merk formuleringen "sammen med". Hvor mange fra FSK/MJK som er der nede er ikke spesifisert. Ellers det som MMB sa.

       Kommentér

       Working...
       X
       Besøksstatistikk