Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Utvikler soldatyrket personens evne til å håndtere risiko?

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Utvikler soldatyrket personens evne til å håndtere risiko?

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  I artikkelen (som er litt VG presentert forskning) kommer det frem at risikotagere utvikler hjernen fordi den hele tiden utfordres. Er dette overførbart?

  Det hevdes jo ofte at veteraner sitter med unike erfaringer som er verdifulle i samfunnet og arbeidslivet. Kan vi ta steget fra å snakke om erfaringer og sånn, til å snakke om faktisk evne til å håndtere risiko og se hele bildet?
  "Gjør Ret, Frygt Intet"
  Lignende tråder

 • #2
  Gammel, men interessant tråd, så jeg skal gi mine tanker:
  Det første er jo å definere hva som menes med å "håndtere risiko". Slik jeg tolker det er det evnen til å ikke gå i lås når stressnivået blir høyt og klare å fokusere på hva som egentlig er viktig i situasjonen. Ut fra det kan man jo tenke at folk som er vant til å gå inn i situasjoner som ligger langt utenfor komfortsonen (noe skarpe oppdrag er for de aller fleste av oss, uten at jeg har vært der..).
  Blir du vant til å leve med ett høyt stress- og usikkerhetsnivå vil man jo etterhvert utvikle teknikker for å hanskes med dem, akkurat som kroppen vender seg til fysisk trening. Her finnes det selvfølgelig en del individuelle forskjeller på folk, og jeg vil kanskje påstå at folk som har vært ute og som derfor har gjennomgått en screening sannsynligvis vil ha en iboende evne til å mestre stress.

  Edit: Det må nevnes at jeg slett ikke er psykolog eller har noen formell kvalifikasjon for å backe opp om argumentene mine, så ikke blås hodet av meg om det er noe her som er totalt på viddene..
  "Assumption is the mother of all fuck ups"

  Kommentér

  Working...
  X
  Besøksstatistikk