Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Militært lederskap

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Thread Author

  Militært lederskap

  Her er en interessant artikkel: A crisis in command and the roots of the problem

  "Historien viser at der offiserskorpset er større enn 10% av antallet menige og underoffiserer blir det et betydelig ledelsesproblem". Det er litt vanskelig å sammenligne med det norske enhetsbefalsystemet, men selv om vi kaller alle fenriker underoffiserer, og kanskje en andel løytnanten og kapteinen og, har sikkert det norske Forsvaret en mye større offisersandel.
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

 • #2
  Dette er et fantastisk spennende tema som jeg har lest en del om. Størrelsen på en ledelse er kanskje et produkt av hvordan noe ledes, det vill si en stor ledelse en mindre selvtenkende organisasjon i de nedre ledd og motsatt med en liten ledelse. Men det er så mange teorier om ledelse og det å lede. Men for å si hva som er best er det greit å definere hva en måles etter.
  Trenger bare litt flaks, så går det godt

  Kommentér


  • #3
   Tar denne artikkelen under noe tvil inn i denne tråden, selv om den dreier seg like mye om planlegging:
   Plan like a Stoic: Prepare for Disruption

   https://fromthegreennotebook.com/202...or-disruption/

   Jeg synes det er et interessant tema, som for så vidt er like aktuelt sivilt som militært - man har en tendens til å legge planer som man nærmest forelsker seg i, og ikke klarer å se svakhetene i. Militært driver man ofte krigsspill på en plan, men det er psykologiske mekanismer som gjør at man ikke har så lett for å finne feil i en plan man har brukt mye tid og energi på å utarbeide.

   Artikkelen beskriver en spesiell teknikk - man skal sette seg selv på et sted i fremtiden, etter at det er et faktum at planen har feilet. Så skal man grave seg bakover for å finne årsakene til at dette kunne skje. Dette tror jeg er en sunn tilnærming, fordi man først må akseptere at det faktisk har feilet, og så på en mer nøytral måte kan lete etter grunnen. Når man så har funnet de mulige årsakene, kan man gå tilbake til nåtid og finne tiltak for å hindre dem eller mitigere effektene av dem.
   Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

   Kommentér

   Donasjoner

   Collapse
   Working...
   X