Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Kavaleribataljonen

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Opprinnelig skrevet av GM250 Vis post
  Var selv inne i Kavaleribataljonen i førstegangstjeneste. 2003-2004. Kavalerieskadron 2 var oppsatt med Leo-1 x 4, CV-90 x4, NM142 x4. Vi hadde og en liten heiagjeng som kjørte MB.
  Hvis jeg husker riktig var Kavalerieskadron 1 oppsatt med Leo-1 x4, CV-90 x4, og noen BV206 med sånt ovnsrør. Det var nå gøy førstegangstjeneste om ikke annet, selv om en kan lure på hva godt det skulle gjøre i en reell situasjon.
  Her har vi muligens et avvik: Hadde eskadronene BK eller TOW? Jeg mener vagt å huske fra en KOP eller et KOP-forslag at de skulle ha begge deler, i tillegg til strv og SPV.

  Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis post
  Den første Kavesken som ble opprettet hadde en tropp CV90 (PO), en tropp Leopard 1, og 1 bombekastertropp oppsatt på BV206. Den andre kavesken ble når den ble opprettet bygget opp ca likt, men organiseringen i eskadronene varierte litt. Kavesk 1 dro til Kabul i 2004, og orgen til kavesk 2 endret seg vel i den perioden - jeg mener å huske at det etterhvert kom inn en patruljetropp med hjulkjøretøy, ihvertfall. Men jeg var altså med Kavesk 1 da, og hadde lite oversikt over 2ern i den perioden.

  Det eksisterte også en støtteeskadron i bataljonen, men den kom vel aldri opp til full styrke før bataljonen ble nedlagt.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • #62
   Kav Esk 1 er vi enige om ser det ut til. Kav Esk 2 var oppsatt med TOW (jeg var i TOW troppen).
   De som skulle til Kabul fra Kav Esk 2 ble samlet per "vogn" i min tropp, slik at den ene vognas personnel kunne bli overført til Kav Esk 1, med litt relasjoner seg i mellom,
   Det var øving med Afghaniserte MBer for de om jeg husker rett.

   Kommentér


   • #63
    Uoffisiell trådoppgraving fra de døde.
    Ser at det ble etterspurt om noen her inne var i oppklaringen på midten av 90-tallet.

    Var selv med i oppklaringseskadronen 1996-1997.

    Vi var oppsatt med BV-202 (delvis på 206 mot slutten) der bakvogna hadde duken rullet opp slik at vi kunne "montere" en trefot til MG3 der med tau og tape.
    50% av effektiv skuddsektor var førerkabinen foran :-D

    4 mann pr lag, 3 menige og en Sersjant/Korporal. En BV202 pr lag.
    Utstyret var grønn feltbukse og kamojakke (M-75) og de sedvanlige bomullsplaggene. Ikke ÈN effekt var i ull bortsett fra ullsokkene.
    Kryssreimer og AG3. Vi fikk faktisk utlevert Norrøna pakkrammesekk.
    PRC111 og 77 samt den litt upraktiske PACE.
    Det mest moderne vi noen sinne fikk fingra i var nattbriller, og den gang en bærbar GPS.

    Det var null retning på noe, og opplegget bar preg av at noen en gang leste Bravo 2.0 av McNabb og implementerte dette i en avdeling som stort sett drev pansret oppklaring med BV202. Vil nok karakterisere det som levende snublebluss :-)


    Nesten all OP virksomhet og på dypet oppklaring ble tatt av fjernoppklaringen, som gikk langt eller gikk langt etter å ha blitt fraktet langt.

    Men for all del, vi hadde det gøy. Mye skyting, ansvar for egen hverdag og lite overoppsyn på de små tingene.

    Kommentér

    Working...
    X
    Besøksstatistikk