Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

CV90 og TMBN

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Hawk
  replied
  Herlig svar, takk!

  Så et oppfølgingsspørsmål; Sett bort fra fagområdet(CV90), er det noen forskjell der? Stridsteknikk etc.. Får Kav'en mer trening på det området?

  Leave a comment:


 • MMB
  replied
  1. Ja, dem har en vogntropp. Og på sikt skal dem også få inn disse fullverdige OPVen (Oppklarings-/Observasjonspanservogn; CV90 med sensormast bakpå).
  2. Som skytter skal du være glad i- og flink til å klare deg lenge uten noe særlig til søvn ihvertfall - det eller å klare deg med den komingen du tidvis får, lent fram mot okularet ditt på skytters plass... ;-)
  Som skytter blir jobben din i all hovedsak den samme uansett hvor du skulle havne av mek-kompaniene eller Kavesk, men oppgavene til Kavesk sin vogntropp blir en del annerledes fra det mek driver med; Her er det mer snakk om å, for å formulere det i all enkelhet;
  - Finne fienden vha ens egne vogner og så, om oppdraget dikterer således,
  - "Prøvekjøre fiendens forsvar" opptil 24-48 timer før selve hovedangrepet, og med dette gjerne også slå ut deler av hans forsvar i tillegg, og underveis melde tilbake til resten av bataljonen hvor de svake punktene i dette forsvaret er, slik at bataljonssjefen vet hvor han skal sette inn kruttet i angrepet som kommer.
  - I tillegg, av og til også slå ut mindre isolerte fiendtlige enheter foran egne framste linje, i små stikk/"raid".

  Så kan du gjerne utlede litt fra dette om hvor krevende det vil kunne være å jobbe som skytter CV90. Jeg vil si at det er en krevende jobb uansett om det er Kavesk eller Mek du eventuelt ender opp i; Kavesk finner og "prøver" før alle andre, Mek har et allerede definert mål dem skal inn og slå, og da som regel koordinert med et fotangrep i tillegg.
  Last edited by MMB; DTG 111858A Jul 13, .

  Leave a comment:


 • Hawk
  started a topic CV90 og TMBN

  CV90 og TMBN

  Hei,

  Jeg har planer om å søke på grenaderstillinger i TMBN når den tid kommer, og jeg har et par spm:

  1. Består Kavesken til TMBN, i likhet med Pbn, blant annet av CV90?
  2. Hvis ja, hva vil forskjellen være fra å være der på CV90(Skytter) kontra i MEK 3 eller MEK 4? Finnes det forskjeller, eller vil oppgavene være de samme, vil det være mer krevende?

  Skyt meg gjerne hvis dette er et dumt spørsmål.

  På forskudd, takk.
Working...
X