Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Nordisk forsvarssamarbeid

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Nordisk forsvarssamarbeid

  Forsvarsministeren heldt tysdag 30.04.2013 ei utgreiing i Stortinget om nordisk forsvarssamarbeid.


  http://www.stortinget.no/no/Saker-og...2-2013/130430/

  Sitat frå utgreiinga:
  "Samarbeidet så langt har gitt en rekke gode resultater, og flere nye muligheter er under utredning. Blant disse vil jeg trekke frem vårt samarbeid med Sverige om anskaffelse av artilleri, lastevogner og panserforsterkede kjøretøyer. Norge oppgraderer og supplerer gjennom nyanskaffelser Hærens beholdning av den svenske kampvognen CV90, og Finland har kjøpt det norske bakkebaserte luftvernsystemet NASAMS til erstatning for sitt nåværende luftvern. Anskaffelsene ledsages i betydelig grad av samarbeid om hele bredden av styrkeproduksjon av denne kapasiteten. Prosjektene medfører også en betydelig industriell deltakelse og verdiskaping.

  Fremover vil vi bl.a. vurdere om det finnes muligheter for å etablere nordisk samarbeid om anskaffelse av luftovervåkingssensorer, mineryddingsfartøyer, langtrekkende missiler mot land- og sjømål, felles basesett for internasjonale operasjoner og felles systemer for deteksjon og bekjempelse av improviserte sprengladninger. I den pågående utredningen av alternativer for fremtidig ubåtkapasitet ser vi på samarbeidsmuligheter med flere andre land, herunder om et nordisk samarbeid kan tilfredsstille våre behov. Målsettingen vil i hvert enkelt tilfelle være å oppnå størst mulig grad av felles eller samordnet utdannelse, trening, drift, vedlikehold, videreutvikling og operativ utnyttelse av de materielle kapasitetene
  "

  La spesielt merke til det FM sa om innkjøp av langtrekkande missil. Kva meinast med langtrekkande missil for land og sjømål? Kjem NSM under den kategorien, eller er det tale om ein annan type missil?

  Utgreiinga og debatten i Stortinget er interessant lesing, de finn referatet om de klikker på lenkja over.
  Lignende tråder

 • #2
  Re: Nordisk forsvarssamarbeid

  Liker godt dette arbeidet!

  Skrevet etter beste evne på Tapatalk

  Kommentér


  • #3
   Opprinnelig skrevet av NOAH Vis post
   La spesielt merke til det FM sa om innkjøp av langtrekkande missil. Kva meinast med langtrekkande missil for land og sjømål? Kjem NSM under den kategorien, eller er det tale om ein annan type missil?
   Sikkert Joint Strike Missile hun sikter til, landmålsversjonen av NSM. Danmark er nok aktuelle her, spesielt med tanke på å bytte ut Harpoon, men spørs om Sverige og Finland er det; Finland har akkurat kjøpt JASSM, og svenskene sverger jo til RBS-15-beistet sitt.
   "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

   Kommentér

   Working...
   X