Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Stridsdekorasjoner, fortjenestemedaljer og deltagermedaljer

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • 93A
  replied
  Fra Hærens facebookside

  Stabssersjant Egil Johannes Grønner ble tildelt Hærens Fortjenestemedalje for sitt eksemplariske lederskap gjennom 10 år i Hans Majestet Kongens Garde. Sjef Hæren sier han har vært en rollemodell i etterlevelsen av Hærens kjerneverdier. Gjennom å utvise en stor respekt for medsoldater, oppdraget og samfunnet har han inspirert og motivert. Hans besluttsomhet som vaktkommandør under terrorangrepet 22. juli 2011 og ansvaret han har tatt for avdelingens historie er handlinger til etterfølgelse.

  Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1599470105976.jpg
Views:	541
Size:	293,0 KB
ID:	1036102

  Egil jobber i dag ved Sjøkrigsskolen Forsvarets høyskole som HR spesialist med ansvar for forvaltning av kadetter og vernepliktige.

  Hæren takker deg for din innsats, ditt bidrag har gjort en forskjell!
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Og soldatar i førstegangstenesta får utmerkingar.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Då førdianaren dimitterte frå HM Kongens Garde fekk ho ei heilt unik utmerking for innsatsen under førstegongstenesta.
  – Ein skal stå i rett når utmerkinga blir lese opp, men eg begynte jo å grine. Då blei eg litt flau fordi eg ikkje klarte å halde maska, men også ekstremt stolt, seier Silje Sunde.

  Når eit kompani dimitterer er det vanleg at ein person blir tildelt «Gardesjefens Hederskniv». I år var det nettopp Silje som fekk den. Ho vart svært overraska.

  – Du går gjennom førstegongstenesta og vil gjere så godt du kan. Då eg fekk utmerkinga følte eg at eg hadde gjort mitt, seier ho.
  – Heil ved


  I grunngjevinga frå oberstløytnant Vegard Flom blir «leiande meinig» Silje Sunde sett på som eit eksempel til etterfølge. Under dimisjonsoppstillinga blei ho skildra som engasjert, påliteleg og særdeles sjølvstendig.

  – Sunde er den som alltid stiller opp. Ikkje nødvendigvis fordi ho er pålagt det, men fordi ho sjølv vil, og finn glede i jobben generelt. Silje er utan tvil det ein kallar «heil ved», står det blant anna i utmerkinga.

  Augeblikket går ikkje i gløymeboka med det første. I salen var om lag 400 personar til stades. Det er fleire enn normalen, som følge av at folk blei haldne igjen ei stund grunna av koronautbrotet.
  – Veldig spesielt


  Då Sunde begynte i Forsvaret, fekk ho ei heilt anna stilling enn det ho først trudde. Hennar tanke var at ho skulle stå vakt utanfor Slottet. I staden for fekk ho ei stilling der ho jobba med mange menneske, deriblant rekruttar og eige befal.

  Dei var alle til stades under seremonien, som blei eit spesielt augeblikk for Sunde.

  – Vi står på rekke ved sidan av majoren vår, og så ber han alle om å tre av bortsett frå meg, så eg blei ståande igjen framfor alle rekruttane og alt befalet vårt. Akkurat då skjønte eg absolutt ingenting.

  Men så begynte majoren å lese opp mange fine ord, og då gjekk det opp for ho at noko positivt skulle skje.

  – Det å få utmerkinga har veldig mykje å seie, fordi eg følte at dei rundt meg har sett pris på arbeidet eg har gjort, seier Sunde.
  Ei positiv erfaring


  Førde-kvinna fortel opp eit strålande opphald i militæret. Ho tar med seg god lærdom frå erfaringa.

  – Personleg kunne eg ikkje vore heldigare med førstegongstenesta. Eg sit igjen med blant anna at små ting som blir gjort når nokon er litt nede, dei set ein verkeleg pris på. God hjelp er undervurdert, seier Sunde.

  No som ho har tredd ut av Garden og lagt hatten på hylla, trer ho truleg inn i studenttilværet.

  – Eg har eit val å ta før hausten, det står mellom Bergen og Oslo, seier Sunde.
  Attached Files

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Utnevnelse til St. Olavs Orden

  H.M. Kongen har utnevnt forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen, Son til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for embedsfortjeneste.

  Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement Forsvarssjefens representasjonsbolig, Akershus festning i Oslo, onsdag 5. august 2020 klokken 14.00.


  Click image for larger version Name:	d6f482e6241fb96d5402cb61e2c909865ac367671b5de.jpg Views:	0 Size:	238,8 KB ID:	1034638
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]


  For de som ikke kjenner til St. Olavs Orden så kan dere lese om den her:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Oberstløytnant Terje Bruøygard (44) mottok mandag Meritorious Service Medal ved >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] (MCU).

  Den amerikanske medaljen gis for fremragende fortjenstfull prestasjon eller tjeneste utenfor stridssituasjoner.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Kristoffersen fikk Forsvarets hederskors

  Den påtroppende forsvarssjefen ble hedret med Forsvarets hederskors av admiral Haakon Bruun-Hanssen.

  Generalmajor Eirik Kristoffersen, nåværende sjef Hæren, ble i dag takket av i Bardufoss. Under avtakkingen ble han tildelt Forsvarets hederskors av forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.

  Forsvarets hederskors kan tildeles norsk og utenlandsk militært og sivilt personell for fremragende virksomhet eller særlig fortjenstfull innsats i Forsvaret.

  – Innsats langt utover det vi forventer. Vi har et sett med medaljer vi deler ut for anerkjennelse, og hederskorset er det høyeste. Det skal henge høyt, sier Bruun-Hanssen.

  Kristoffersen blir ny forsvarssjef i august. Da tar Lars Lervik over som sjef Hæren.

  – Han (Kristoffersen, journ. anm.) kan ikke dele det ut til seg selv, så da måtte jeg passe på at jeg gjorde det før han tiltrer, sier Bruun-Hanssen.  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  I dag ble oberstløytnant (p) Per Inge Ohrstrand tildelt Forsvarsmedaljen med laurbærgren. Ohrstrand tildeles medaljen for sin formidable innsats som sjef for Forsvarets ABC-skole. Her har han bygget opp kompetanse og beredskap mot masseødeleggelsesvåpen, ikke bare i Forsvaret, men i hele forsvarssektoren og i totalforsvaret. Han har evnet å trekke sammen militære og sivile aktører til felles innsats på en helt unik måte, og slik bidratt til å styrke Forsvaret og totalforsvaret. Sjefen for Hærens våpenskole, brigader Lars Magnus Huse, delte ut medaljen på vegne av forsvarssjefen.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • cwo-kp4
  replied
  Heimevernets fortjenestemedalje rangerer etter Forsvarsmedaljen med laubergren, men før Forsvarsmedaljen.

  Her Znuddel, google er din venn: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Eirk Kristoffersen har blitt tildelt Heimevernets fortjenstmedalje av Sjef HV.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Hva er korrekt skrivemåte: Fortjenstmedalje eller fortjenestemedalje?

  Forsvaret bruker det om hverandre:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Og på Kristoffersens >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] er det et bilde av salaten hans.

  Kan noen bekrefte om den er i riktig rekkefølge, og hvor i rekkefølgen skal den nye utmerkelsen inn?
  Leave a comment:


 • Crew Chief
  replied
  Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
  Betalingsmur.

  Copy/paste?
  Det startet med et granatregn. Med Jens Stoltenberg i byen nedkjempet 14 norske soldater et IS-angrep mot flyplassen.
  De ble truffet av trykkbølgen da en bombe gikk av bare 6–8 meter unna. Nå får lederen for de norske soldatene krigsmedaljen for innsatsen.

  8. mai er ikke bare Norges frigjøringsdag. Den er også landets veterandag. De siste årene har flere norske soldater som har vært på oppdrag i Afghanistan og andre steder blitt hedret for helt usedvanlige militære bragder.

  Nå er turen kommet til orlogskaptein og marinejeger Jostein Mattingsdal (39). Han får krigsmedaljen for sin innsats da IS den 27. september 2017 utførte et angrep på Hamid Karzai International Airport i Kabul.

  Få detaljer om dramaet har vært kjent til nå. Men den fant sted samme dag som USAs forsvarsminister Jim Mattis og Nato-sjef Jens Stoltenberg oppholdt seg i Kabul. Den ble dramatisk ikke minst fordi terroristene hadde fått tak i et våpen de sjelden har til rådighet.

  Ble selv mål for granatregn
  Terroristene hadde på forhånd leid en større privatbolig noen hundre meter fra flyplassen. Fra gårdsplassen, og omgitt av 2–3 meter høye murer, sendte de den ene granaten etter den andre mot flyplassen med en bombekaster. Dette er et presisjonsvåpen som sender granater i buer mot målet.

  Rett ved flyplassen holder norske spesialsoldater til. Her har de i mange år trent den afghanske sikkerhetsstyrken Crisis Response Unit (CRU) 222.

  Rundt 40 norske soldater befant seg i umiddelbar livsfare da granatangrepet startet ved 10-tiden lokal tid.

  Orlogskaptein Mattingsdal slo selv alarm. Sammen med 14 norske marinejegere og den afghanske avdelingen rykket han ut, rett gjennom granatregnet.

  De havnet, slik den sindige jærbuen og snart tobarnsfaren selv beskriver det, i «et helvete av ild og eksplosjoner», der terroristene skjøt i alle retninger og mot alt og alle som rørte seg i området.

  Da gikk plutselig bomben av
  Likevel var de norske uskadede da de nådde frem til huset der terroristene hadde forskanset seg.

  Normalt var det Jostein Mattingsdals overordnede, en britisk oberst, som skulle ledet Natos luft- og bakkestyrker i en så komplisert operasjon, midt i millionbyen Kabul.

  Men da operasjonen var i gang fikk Mattingsdal beskjed om at briten var forhindret. Han måtte selv overta ansvaret.

  Midt under striden ved eiendommen detonerte terroristene en kraftig bombe, gravd ned ved det store inngangspartiet.

  Eksplosjonen var så kraftig at den pulveriserte deler huset. Også andre bygg i nærheten fikk store skader.

  – Jeg og mine medsoldater var bare seks-åtte meter fra eksplosjonen. Samtlige av oss ble truffet av trykkbølgen og lamslått. Flere ble truffet av murstein og annen byggmasse som kom flyvende gjennom luften, beskriver Mattingsdal.

  Ved Natos hovedkvarter i Kabul var man overbevist om at mange var omkommet eller hardt skadet.

  Flere fra den afghanske styrken ble såret, men nordmennene var uskadede. Kampen ble fortsatt, og de tre terroristene som forskanset seg, ble drept.

  Var det bevisst at terroristene slo til mens USAs forsvarsminister og Natos sjef var i Kabul?
  – Det blir spekulasjon, men det kan være slik. Det skjer mye på en flyplass som dette, og oppdager noen et fly som er annerledes, skjer det ofte noe, sier Mattingsdal til Aftenposten.

  – Hvorfor er dere sikre på at det var IS som sto bak?

  – De publiserte en propagandapakke straks angrepet var i gang, med flagg og bilder av terroristene som sto oppstilt med våpen.

  – Er dette den mest dramatiske hendelsen du var ute for i Afghanistan?

  – Rent fysisk er den nok på topp tre. Men mentalt, når det kommer til stress, kan oppdrag som varer over lengre tid være mer belastende, sier Mattingsdal.


  «Noe er i ferd med å skje, jeg er glad i dere»
  Umiddelbart etter en slik aksjon starter dialogen mellom soldatene om alt som har vært spesielt.

  – Vi er i gang med det vi kaller defusing. Etter mat og søvn, men innen 24 timer, går vi gjennom alt i detalj, og skriver det ned. Så, før vi reiser hjem til Norge, går vi gjennom hele perioden i Afghanistan, også med psykologer. Det viktigste er likevel det vi kaller kameratstøtte, at vi snakker sammen i stedet for at vi går hver til vårt på rommene, sier Jostein Mattingsdal.

  Under intervjuet med Aftenposten sier han at det var et hell at angrepet kom midt i perioden teamet hans var i Afghanistan. De hadde vært gjennom flere operasjoner rett i forkant.

  – Hvordan forteller du om hendelser som dette til dem hjemme?

  – Det som skjer i Kabul, kommer raskt på nyhetene. Som en prosedyre prøver jeg på vei ut på en operasjon alltid å sende en SMS til alle de nære hjemme. Jeg skriver at noe er i ferd med å skje, og at jeg er glad i dem. Så sender jeg en ny beskjed straks jeg er hjemme på basen. Det er internettet i Kabul som gir denne muligheten. Men kommunikasjon nær slike hendelser er på godt og vondt.

  – Hvordan har det gått med soldatene du var sammen med?

  – Så vidt jeg vet går det bra med alle. De fleste er fortsatt i tjeneste, i Marinejegerkommandoen. Noen er blitt studenter eller har fått sivile jobber. Vi treffes uansett fra tid til annen, sier Mattingsdal.

  Ble invitert til Stoltenberg
  Umiddelbart etter hendelsen sendte Jens Stoltenberg en personlig hilsen til alle som var med på operasjonen. Mattingsdal ble invitert til Natos hovedkvarter, for å orientere om hendelsen og treningen av CRU 222.

  Mattingsdal sier at det han setter mest pris fra Afghanistan er fremgangen CRU 222 har hatt. Tidligere var det nordmenn som gikk i front under antiterroraksjoner. Nå er det afghanere.

  Slik kommenterer forsvarsminister Frank Bakke-Jensen Krigsmedaljen:

  – Vi er takknemlige og stolte av den jobben Mattingsdal og de andre norske soldatene gjør hver dag i krevende, internasjonale operasjoner. Ingen kan løse slike oppdrag alene. Han er tildelt Krigsmedaljen for måten han ledet denne krevende operasjonen på, samtidig som han utsatte seg selv for betydelig personlig fare.

  FAKTA: DETTE ER JOSTEIN MATTINGSDAL
  Gikk marinejegerkurset i 2000. Har vært tilknyttet spesialstyrken Marinejegerkommandoen i rundt 20 år, med avbrekk hos amerikanske spesialstyrker, befalsskole, språkutdannelse (han snakker det afghanske språket pashto), på Sjøkrigsskolen og i dag ved Stabsskolen.

  Han har vært på oppdrag syv ganger i Afghanistan mellom 2005 og 2018.
  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Forsvarets forum har en mer utfyllende artikkel: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Orlogskaptein Jostein Mattingsdal fra Sjøforsvaret tildeles Krigsmedaljen for >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] i 2017.
  Forsvarets innsatsmedalje med rosett deles ut til en person som tilhører Forsvarets skjermede personell.
  Forsvarets innsatsmedalje deles ut til kaptein Sjur Rasmus Rockwell Djupedal fra Hæren, løytnant Thomas Andersen fra Luftforsvaret og en person som tilhører Forsvarets skjermede personell.
  Ledende menig Joakim Henriksen Stafne mottar Forsvarets medalje for edel dåd.

  Det gratuleres!

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Betalingsmur.

  Copy/paste?

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Aftenposten har mer: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Feltposten
  replied
  Tildeles Krigsmedaljen for innsats i Afghanistan

  Regjeringen har tildelt orlogskaptein Jostein Mattingsdal fra Sjøforsvaret Krigsmedaljen, en av landets høyeste dekorasjoner.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Mattingsdal er tildelt Krigsmedaljen for innsats i Afghanistan i 2017. Han mottar medaljen på bakgrunn av sin handlemåte under et angrep fra opprørere i Kabul, samtidig som NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og USAs forsvarsminister Jim Mattis besøkte den afghanske hovedstaden. Opprørerne var meget godt forberedt. Under kompliserte omstendigheter måtte Mattingsdal overta ansvaret på overordnet kommandonivå samtidig som han ledet operasjonen på bakken.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Sersjantmajor Christian Aage Olsen, Sjefssersjant i Luftforsvaret er blitt tildelt Forsvarsmedaljen med laurbærgren av Forsvarssjefen.

  Click image for larger version Name:	85203124_3193618263998894_1157772872031141888_n.jpg Views:	0 Size:	104,1 KB ID:	1026749
  Her:
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Ikke jeg heller, derfor jeg lurte.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
  Lenke?
  Godt poeng, det burde jeg hatt. Mener det var på FB, men nå fant jeg det ikke på de sidene jeg vanligvis vanker på.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Lenke?

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sersjantmajor Christian Aage Olsen, Sjefssersjant i Luftforsvaret er blitt tildelt Forsvarsmedaljen med laurbærgren av Forsvarssjefen.

  Click image for larger version Name:	85203124_3193618263998894_1157772872031141888_n.jpg Views:	0 Size:	104,1 KB ID:	1026749
  Last edited by Rittmester; DTG 122212 Feb 20, .

  Leave a comment:


 • Lille Arne
  replied
  Førstelektor Øistein Espenes ved FHS/Luftkrigsskolen er tildelt Luftforsvarets Fortjenestemedalje.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Artikkelen hos Forsvarets forum legger mest vekt på innsatsen hans som lærer gjennom 30 år +, men vel så viktig er den innsatsen han har lagt ned i å utvikle Luftkrigsskolen til en moderne høgskole. Espenes var sentral i omleggingen til høgskole med rett til å tildele bachelorgrad først på 2000-tallet, og var Luftkrigsskolens første dekan.
  Norges største publikasjon om forsvar og sikkerhetspolitikk.
  Last edited by Lille Arne; DTG 091518 Feb 20, . Begrunnelse: lenketull

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Heidra med Inge Steensland pris.

  Løytnant Pia Martine Slette blei i dag (fredag, red.anm.) tildelt Inge Steenslands pris for 2019. Pia fekk overrekt prisen frå sjef Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes.

  Den prestisjefulle prisen blir gjeve til ein offiser under plikttjeneste, som etter fullført treårig utdanning ved Sjøkrigsskulen med to påfølgjande pliktår, har utmerka seg særskild.

  Pia har vist blant anna gode leiareigenskapar, vore eit førebilete, vist kreativitet og hatt fokus på fellesskap og samhald.

  - Det er ei stor ære og betyr mykje å bli påskjøna for den jobben eg har gjort, fortel Pia.

  Inge Steenslands pris blei innstifta i 1989. Prisen har bakgrunn i at Inge Steensland tenestegjorde for dei norske styrkane i Storbritannia, og leia fleire sabotasjeaksjonar mot tyskarane under andre verdskrig.

  Gratulerer!

  Foto: Kristine Strøm/Sjøforsvaret

  Click image for larger version

Name:	F77628FC-8003-4BA9-A806-A9EC4B3826FD.jpeg
Views:	933
Size:	63,3 KB
ID:	1026574

  Sjef Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes og Pia Martine Slette.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Litt mer om tildelingen lagt ut av Hærens sjefssersjant på Facebook.

  Kommandersersjant Lars Kristian Utgård ble torsdag tildelt den franske forsvarsmedaljen.
  Denne fikk ham for arbeidet med å støtte franske styrker under operasjoner i Irak i 2018 da han var sjefssersjant for Task Unit 2.
  Medaljen ble tildelt av den franske ambasadøren der Lars hadde med familien og hans viktigste støttespillere fra Irak.
  Dette er en stor anerkjennelse av arbeidet våre soldater gjør ute og de fantastisk flinke folkene vi har.
  Hæren er utrolig stolt av Lars og medsoldater hans. Ikke minst sender vi en ekstra hilsen og takk til familiene til våre soldater. De gjør dette mulig.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Kommandersersjant Lars Kristian Utgård ble tildelt den franske nasjonale forsvarsmedaljen i bronse under en høytidelig sermoni på den franske ambassade i Oslo 19 desember. Click image for larger version

Name:	Screenshot_20191221_125447.jpg
Views:	856
Size:	183,2 KB
ID:	1023427 >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • schaly
  replied
  Sv: Nyhetslink: Trond Bolle tildeles Krigskorset med sverd

  Oberst Magne Rødahl ble tildelt Hærens fortjenestemedalje under samme seanse.
  Attached Files
  Last edited by schaly; DTG 201847 Oct 19, . Begrunnelse: ikke riktig bilde

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Nyhetslink: Trond Bolle tildeles Krigskorset med sverd

  Det er totalt 6 nordmenn der.

  Sigurd Frisvold fra klassen i 1992
  Torstein Skiaker fra 1994
  Harald Sunde fra 1999
  Kristin Lund fra 2007
  Odin Johannessen fra 2011
  Eirik Kristoffersen fra 2015.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Nyhetslink: Trond Bolle tildeles Krigskorset med sverd

  Ser Kristin Lund også henger på veggen.

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Nyhetslink: Trond Bolle tildeles Krigskorset med sverd

  Fra U.S. Army War College sin facebookside.

  The Army War College honored a distinguished member of the Class of 2015 today with an induction into the International Fellows Hall of Fame. Maj. Gen. Eirik Kristoffersen, Chief of the Norwegian Army. He becomes the 69th International Fellow to receive the honor

  [ATTACH]7699[/ATTACH][ATTACH]7700[/ATTACH]
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Attached Files

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Nyhetslink: Trond Bolle tildeles Krigskorset med sverd

  H.M. Kongen har utnevnt generalmajor Kristin Lund, Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Tildeling av medaljer og utmerkelser

  Opprinnelig skrevet av 93A Vis post
  Ram prisen 2019 ble delt ut under Army Summit .

  Respekt - Seniorrådgiver Anne Gro Enes, HST/P
  Ansvar - Stabssersjant Stian Wassbakk, Pbn/Brig N
  Mot - Major Christian Berglund Markussen, HVS

  (bildene er hentet fra bfo sin facebookside: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] )
  Egen artikkel om prisene og begrunnelser kommer om noen dager.

  Gratulerer til alle! Vel fortjent!

  [ATTACH]7642[/ATTACH][ATTACH]7639[/ATTACH][ATTACH]7640[/ATTACH][ATTACH]7641[/ATTACH]
  Da var saken ute på Hærens Facebookside.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Sv: Nyhetslink: Trond Bolle tildeles Krigskorset med sverd

  Hans Majestet Kong Harald fikk under en høytidelig mottakelse mandag kveld overrakt Fortjenstmedaljen i Det frivillige Skyttervesen, som er organisasjonens høyeste utmerkelse.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Sent fra min SM-G960F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Tildeling av medaljer og utmerkelser

  Ram prisen 2019 ble delt ut under Army Summit .

  Respekt - Seniorrådgiver Anne Gro Enes, HST/P
  Ansvar - Stabssersjant Stian Wassbakk, Pbn/Brig N
  Mot - Major Christian Berglund Markussen, HVS

  (bildene er hentet fra bfo sin facebookside: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] )
  Egen artikkel om prisene og begrunnelser kommer om noen dager.

  Gratulerer til alle! Vel fortjent!

  Click image for larger version

Name:	70540001_2360797417308953_9154642295146938368_o.jpg
Views:	1
Size:	256,7 KB
ID:	870016Click image for larger version

Name:	71148478_2360797943975567_899830669675331584_o.jpg
Views:	1
Size:	260,7 KB
ID:	870013Click image for larger version

Name:	70639360_2360797570642271_6470472105208053760_o.jpg
Views:	1
Size:	269,9 KB
ID:	870014Click image for larger version

Name:	70768626_2360797993975562_5253821081294209024_o.jpg
Views:	1
Size:	198,5 KB
ID:	870015

  Leave a comment:

Forsvarets historiske filmarkiv

Collapse

Working...
X
Besøksstatistikk