Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Ledelse

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Sv: Ledelse

  Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
  (Hvile hodet på munningen.... Uæhhhh...)
  Et par hakk dummere enn å hvile munningen oppå fotbladet ja (som er èn av mine store kjepphester), men det som forundrer meg er at nettopp dette - altså pipe på fotblad - er en skikkelig drittholdning som har fått lov å bre seg og som i flere år, og som jeg ihvertfall svært sjeldent har sett lokal ledelse slå ned på hos soldater, (yngre) befal, ja til og med enkelte offiserer (og kadetter!) i Forsvaret. Jeg får fandens fnatt av folk som gjør dette, og det som irriterer meg grønn er at man ser dette spesielt hos soldater i utdanningsavdelinger samt også i en del av de profesjonelle miljøene (da primært - men ikke eksklusivt - hos nyankomne soldater i disse, som tar med seg uvaner fra tidligere tjenestesteder). Dèt, samt også kolben i bakken og pipen inn mot skrittet, mens man "skal bare bruke hendene til noe sånn kjapt". Er det f......s mulig altså?!

  Laxe holdninger smitter, og de soldater/befal/offiserer som gjør dette, gjør dette som følge av en god blanding av fraværende sikkerhetskultur og -forståelse omkring våpenbruk (men hvor påskrudd trenger man egentlig å være, for å skjønne at det er en dårlig idè å peke pipen mot seg selv?), og fordi dem har fått lov å gjøre dette av ledelsen sin... fordi ledelsen enten ikke bryr seg eller ikke vet bedre - begge deler grunnlag for å gå litt i seg selv og vurdere hva man driver med IMHO.
  Elite Som En Trensoldat

  Kommentér


  • #62
   Sv: Ledelse

   Lederutvikling i Forsvaret - Sjefens ansvar

   Av Marit Horgen, oberstløytnant/lederutvikler, Forsvarets høgskole

   Forsvaret som organisasjon er god på ledelse, noe som også forventes fra omverdenen. Vi utdanner mennesker til å lede militære operasjoner, og ledelse er en del av kjernen i vår profesjon. Lederutvikling under utdanning, kurs eller seminarer holder ikke. Ledelse er ferskvare og må trenes og utvikles i hverdagen. Lederutvikling er for viktig til å overlates til HR, eller utdanningsinstitusjoner alene - dette er sjefens ansvar!

   Forsvarssjefen uttalte tydelig på siste sjefsmøte; «Vi skal ha samfunnets beste ledere!» Dette innebærer at sjefer på alle nivå har et tydelig ansvar for å videreutvikle seg selv og egne ledere.

   Å bringe refleksjon over lederpraksisen inn i hverdagsarenaene under møter, øvelse, trening og oppdragsløsning, er like viktig som alle andre arbeidsoppgaver. Dette krever reell forankring av lederutvikling på toppen som forplanter seg i hele virksomheten. Lederutvikling må eies i det som vi i Forsvaret kaller kommandolinjen, hvor sjefer (ansvarlige linjeledere) på alle nivå gjøres ansvarlig.

   [ATTACH=CONFIG]7090[/ATTACH]
   Modell fra Forsvarssjefens grunnsyn på ledelse
   http://www.leadershipweekly.com/nyhe...VSGLJ5Kpi75hKM
   Attached Files
   Svolten og tyst, samband fyst

   Kommentér


   • #63
    Sv: Ledelse

    Et lite innspill fra sidelinjen her (nesten bokstavelig talt...):

    Det er sikkert mange her som hater fotball generelt og Manchester United spesielt, men likevel - ser vi bort fra de siste to kampene, har ManU fått et voldsomt løft etter at Solskjær overtok som midlertidig manager. Dette helt uten tilførsel av nytt personell (eller materiell, for den del). Det er vanskelig å tilskrive denne endringen som noe annet enn resultatet av god ledelse.

    Fungerer det for et fotballag, fungerer det også for en militær avdeling. Én person, som ikke en gang er på banen, kan altså dramatisk øke kvaliteten og yteevnen på et lag eller en avdeling.
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér


    • #64
     Sv: Ledelse

     Noen som vet hva han gjort annerledes ift. forgjengeren?

     Sent fra min SM-A520F via Tapatalk
     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • #65
      Sv: Ledelse

      Riktignok en par uker gammel sak men:
      https://www.google.no/amp/s/amp.theguardian.com/football/2019/feb/28/luke-shaw-manchester-united-ole-gunnar-solskjaer


      Jeg sitter igjen med inntrykket av spillerne opplever større frihet både i spillerformasjon og i hvordan de skal løse oppgavene sine (intensjonsbasert ledelse?) og mindre frykt for konsekvenser hvis/når ting går galt. Mourinho er vel ganske kjent for å styre ned på detaljnivå.
      Aldri mer 13

      Kommentér


      • #66
       Slik kan Forsvaret finne de beste lederne

       Intervjuer og personlighetstester er viktige verktøy i rekruttering av ledere. Ny forskning har imidlertid avslørt en ny metode, som kan være langt mer treffsikker.

       https://forskning.no/ledelse-og-orga...ederne/1578568
       Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

       Kommentér


       • #67
        Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
        Slik kan Forsvaret finne de beste lederne

        Intervjuer og personlighetstester er viktige verktøy i rekruttering av ledere. Ny forskning har imidlertid avslørt en ny metode, som kan være langt mer treffsikker.

        https://forskning.no/ledelse-og-orga...ederne/1578568
        Må si meg veldig enig i det som skrives her. Av de 12 karakterstyrkene også har sterk omtenksomhet. Da tror jeg du har funnet kremen av kremen

        Kommentér


        • #68
         Jeg kom over en god artikkel som er skrevet som en respons på Trump sine benådninger av militært personell som har vært dømt for krigsforbrytelser.

         Om ledelse, displin og gjøre det rette selv om det ikke er lett.

         When You're in Command, Your Job Is to Know Better
         In war, the temptation to take revenge is strong. Fighting that temptation is a commanding officer's job.

         Andrew Milburn
         Former Marine colonel
         https://www.theatlantic.com/ideas/ar...b_QiKowwqetlre uRLQJK6bRgwhCUzdbY-99VIKgh7yMtlH-k
         Svolten og tyst, samband fyst

         Kommentér


         • #69
          Eskadronsjefen i Kavesken på GP leder i fra front, også i julen.

          Julefeiring i Porsanger:
          Markerer med gudstjeneste, ribbe, pinnekjøtt og juletanks.

          Major Helje Borud har tatt med seg hele familien til leiren i Porsanger, for å feire jul med sine egne soldater. – Det er min oppgave som sjef å være der folka mine er, sier han.

          Mange soldater må feire jul andre steder enn hjemme hos sine egne, og for flere i førstegangstjenesten er det snakk om den første julen hjemmefra.

          Major og eskadronsjef Helje Borud valgte derfor å ta med seg hele familien til Porsanger, for å på best mulig vis lage en god jul for soldatene som må gå i grønt gjennom høytiden.

          "Det falt meg helt naturlig, sier han til TV 2 og legger til:
          Vi er midt i oppbyggingen av Finnmark landsforsvar og hærens tilstedeværelse i Finnmark, og da er det en gang sånn at noen må ta en «tørn» i jula og stå på vakt. Da tenkte jeg at det er min oppgave som sjef å være der folka mine er."

          Tok med familien
          Majoren forteller at det ikke var noen nøling om familien skulle være med til leiren for å feire jul.
          – Jeg har en kone som er over normalt glad i jul, og hun ville nok helst vært hjemme hos svigers, men hun har militærbakgrunn og vært i Afghanistan en julaften før, og vet hva dette betyr for de som står i grønt nå i høytiden, sier han.
          Dermed ble hun og parets to sønner med til leiren i Porsanger.

          Click image for larger version Name:	images?imageId=11091097&x=0&y=7.4168797953964&cropw=100&croph=90.281329923274&width=293&height=354&compression=80.jpg Views:	14 Size:	21,1 KB ID:	1023649
          Juletre er et must når det skal feires, også i Porsanger militærleir. Foto: Helje Borud

          Ribbe og pinnekjøtt
          Når TV 2 snakker med Borud kjører kona hans en treningsøkt med soldatene.
          "Så vi skal få gjort oss fortjent til julematen. Så blir det julegudstjeneste, tradisjonell og god norsk julemat i messa, og så satser vi på at en av soldatene melder seg frivillig sånn at sønnene mine får julenissen på besøk i kveld, sier han."
          Hvor mange er dere som skal feire jul sammen i kveld og hva står på julemenyen?
          "Det er en liten vaktstyrke. Det er noen soldater på sykestua og så har jeg folka mine, sier han."
          Hva gjelder matserveringen lover majoren at soldatene vil få ordentlig julemat.
          "Jeg vil nok gjette på både ribbe og pinnekjøtt som et minimum, og så tror jeg det er noen vestlendinger som ville satt pris på om det kom litt fisk. De er som jobber i messa i garnisonen er veldig flinke, og det er kanskje enda mer å applaudere at det to stykker jobber på kjøkkenet for å diske opp til en anseelig mengde mennesker i kveld, sier han."
          https://www.tv2.no/nyheter/11091056/...7pQTQ8KWtCxQSI
          Last edited by 93A; DTG 271804A Dec 19, .
          Svolten og tyst, samband fyst

          Kommentér


          • #70
           Legger inn lenke til sikkerhetsbestemmelsene her også: https://milforum.net/forum/fagforum-...A6r-virksomhet . Selv om alle skal tenke sikkerhet i det daglige, er det et sjefsansvar, og dermed noe som hører under ledelse.
           Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

           Kommentér


           • #71
            Legger denne også ved her da det er veldig relevant for trådens tema.

            Konferansen kan følges live via forsvaret.no eller sees etterpå på forsvarets youtube kanal.

            Forsvarets ledelseskonferanse 2020
            Kontinuerlig utvikling av effektiv ledelse

            Effektiv ledelse handler om å utnytte velfungerende og etablert praksis, samtidig som man tilpasser seg endrede omgivelser og forutsetninger basert på ny kunnskap. Dette fordrer et system som evner å koble teori, praksis, og ikke minst ny relevant kunnskap sammen på en hurtig måte.For en organisasjon som Forsvarets er denne dynamikken særlig relevant. Årets ledelseskonferanse setter dette perspektivet på dagsordenen gjennom en foredragsrekke fra både næringsliv, akademia og Forsvaret selv.

            Konferansen skal være en sentral arena for utvikling av ledelse i både teori og praksis. Årets temaer berører derfor ledelse av operasjoner, betydningen av menneskelige, sosiale og organisatoriske faktorer ved ledelse av uforutsette hendelser, samt NATOs perspektiv på utvikling av fremtidige ledere. Vi får innsikt i hva ledere bruker tiden på i hverdagen, tanker rundt digital ledelse, lederkompetanse for fremtiden, og et innblikk i hvordan fysisk aktivitet påvirker hjernen vår.

            Vi ser frem til å presentere et spennende program med stor variasjon, som treffer mange av de utfordringene vi forventer at ledere både i og utenfor Forsvaret vil kunne møte i fremtiden.
            Konferansen skjer i regi av Stabsskolen ved Forsvarets høgskole.

            Programmet for konferansen
            10.00 Velkommen v/generalmajor Henning André Frantzen, Sjef Forsvarets høgskole (FHS)
            10.10 Administrativ informasjon
            10.15 Åpning Forsvarsledelsen v/general Eirik Kristoffersen, Forsvarssjef
            10.30 Oberst Terje Bruøygard, Forsvarets fellesoperative hovedkvarter - Refleksjoner rundt ledelse i strid
            11.00 Lett benstrekk
            11.10 Direktøren for Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen - Ledelse i en digital hverdag

            11.30–12.00 Lett lunsj

            12.00 Oberstløytnant og phd-stipendiat Marius Herberg, FHS/Stabsskolen - Kompetanse for det uforutsette
            12.20 Psykologspesialist Jan Oddvar Heimdal, Forsvarets sanitet - Lederutvikling for fremtidige NATO operasjoner
            12.40 Lett benstrekk
            12.50 Professor Tom Karp, Høgskolen Kristiania - God ledelse: I spennet mellom idealer, virkelighet og mange hverdager
            13.20 Pause, kaffe/tea
            13.35 Partner og gründer Camilla AC Tepfers, Infuture - Fremtidskompetanse
            14.00 Lett benstrekk
            14.10 Hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle - Sterk hjerne med aktiv kropp
            14.40 Avslutning/vel hjem
            https://www.forsvaret.no/forskning/a...onferanse-2020
            Svolten og tyst, samband fyst

            Kommentér


            • #72
             Konferansen er altså i morgen, tirsdag 17. november.
             TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

             Kommentér

             Donasjoner

             Collapse
             Working...
             X