Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Jenteopptak og seleksjon

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Jenteopptak og seleksjon

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum...


  Jeg ser ikke helt hvordan dette fører til MER likestilling i forsvaret...
  Lignende tråder

 • #2
  Joda skjønner at de vil øke kvinneandelen i forsvaret, og gjør tiltak deretter, men dette er jo det stikk motsatte av likestilling. Det virker som om ordet likestilling er synonymt med fordeler for kvinner. Dette er synd da ordet kunne betydd like rettigheter og plikter for begge kjønn. Like krav og samme opptak, så får bestemann kapre seg en plass uavhengig hvilken vei kjønnsorganet dems peker.
  Nei dette blir for teit, et steg tilbake for likestillingen. Ser dog sikkert fint ut på papiret hos ledelsen.
  Tar du praten fra en trønder, sitter du ikke igjen med annet enn høy intelligens og et ulastelig utseende.

  Kommentér


  • #3
   Jeg tror mye av problemet i samfunnet i dag er at man mangler perspektiv på begrepet likestilling og hva det skal handle om. Dette er jo et kjempegodt eksempel på at mange ser likestilling som like muligheter og like resultater for begge kjønn, uavhengig av om en part må få en enklere prosess enn den andre part for å nå samme sluttresultat. Det blir etter min mening helt feil når poenget er at selve prosessen skal avgjøre om vedkommende når tilfredsstillende sluttresultat/sluttilstand.

   Likestilling er en hype som etter min mening har slått fullstendig feil. Intensjonen er knallgod, den står jeg fullstendig bak. Men det hjelper ikke når resultatene av et slikt fokus uteblir, og man dermed definerer begrepet ut fra de forutsetningene man selv ønsker å gå ut fra.

   Kommentér

   • Trådstarter

    #4
    Nå har det vært JOS igjen...
    Siden dette forumet er godt representert av befal fra alle våpengrener og grader, er det sikkert noen som kjenner til FOS-systemet.

    Kan noen komme med et valid argument for JOS iht likestilling? Jeg ser virkelig ikke hvordan det fremmer likhet på noen måte, og hvordan ledelsen har funnet hjemmel for dette.

    Kommentér


    • #5
     Dersom det er riktig som det står i artikkelen, at kravene er de samme som på FOS, kan jeg ikke se noen prinsipielle betenkeligheter med JOS kontra FOS.

     Det jeg imidlertid ser prinsipielle betenkeligheter med, er at det i utgangspunktet er forskjellige krav for jenter og gutter, i stedet for at kravene følger den type jobb man skal komme til å inneha, og er like uansett om du er hindu, muslim, afronordmann, gutt eller jente.
     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

     Kommentér


     • #6
      BFO har faktisk en artikkel om emnet:
      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum...
      Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

      Kommentér


      • #7
       Jeg var ikke klar over det som står i artikkelen yamaha postet: dersom de som har gått gjennom JOS uansett nivelleres mot FOS, er det ingen grunn til å være skeptisk til opptaksformen. Min andre kommentar står derimot fortsatt.
       Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

       Kommentér

       • Trådstarter

        #8
        Det blir jo en prinsippsak. Hvorfor skal jentene få gå igjennom et opptak uten gutter, når guttene ikke får et opptak uten jenter? Hva er argumentene for at jentene ikke skal samarbeide med guttene i løpet av oppptaksuka? De skal jo jobbe med både gutter og jenter som elev og som befal.
        Jeg ser jo at de vurderes på samme måte som andre i FOS-opptaksrådet(?) når de først har fått den skriftlige vurderingen, men problemet IMHO er at det kan bli sett på som særskilt vurdering. På fysiske krav er jo dette OK hjemlet, men synes virkelig ikke offisersvurderingen skal være spesielt for jenter. De skal jo som sagt ikke være befal bare for jenter?

        Kommentér

        Working...
        X
        Besøksstatistikk