Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Afghanistan veteran: Svart ærlig på undersøkelsen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Afghanistan veteran: Svart ærlig på undersøkelsen?

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum (Sp) frykter at norske veteraner ikke tør å si i fra om problemer de opplever etter utenlandstjeneste i frykt for egen karriere.
  ...

  - Derfor var det naturlig for meg å ta det opp. Veteraner som er i Forsvaret nå ønsker å reise ut igjen, og da vil de være usikre og nervøse for å ta opp eventuelle problemer med egne folk av hensyn til sin egen karriere, mener Vedum.
  Så enkelt sagt - stem i undersøkelsen over hvis du er Afghanistan-veteran!
  11
  Ikke i det hele tatt fordi jeg tror det kan bli brukt mot meg
  0,00%
  0
  Taktisk for å sikre at det ikke påvirker karrieren min
  18,18%
  2
  Ærlig
  81,82%
  9
  "Gjør Ret, Frygt Intet"
  Lignende tråder

 • #2
  Jeg svarte ærlig. Det er fullstendig tull å svare på undersøkelser som dette uærlig idh å pynte på ting. IMHO, enten så svarer man ærlig og bidrar til at undersøkelsen gir et korrekt og ønsket bilde av tingenes tilstand, eller så driter man i å besvare og returnere undersøkelsen i det hele tatt - for de grunner den enkelte måtte ha for å gjøre dette.
  Elite Som En Trensoldat

  Kommentér


  • #3
   Støttes, MMB. Folk kan ikke sitte og uffe seg over manglende oppfølging for så å være uærlige på undersøkelser som denne.
   mathematical analysis does not matter in high risk decision making

   Kommentér


   • #4
    Jeg synes det er alvorlig når frykt for å bli satt til side karriæremessig er blant årsakene til at folk ikke står frem med problemene sine. Her er det en jobb å gjøre for de som sitter som ledere.

    Klart jeg er enig i at det ikke er bra å svare uærlig, men samtidig står det faktisk respekt av dem som går inn her og svarer at de ikke har vært ærlige. Det er nok mange som står på sidelinja og lar være å svare fordi de ikke ønsker å synliggjøre at de har problemer.

    I stedet for å bli forbannet fordi noen ikke er ærlige, bør vi i denne sammenhengen rette fokus på det viktige i å engasjere seg for å gi alle som sliter støtte og styrke til å innrømme at alt ikke er rosenrødt og problemfritt. Vi er mennesker, ikke roboter.
    I det ene øyeblikket trener vi på å drepe så effektivt som mulig, i det neste gjør vi vårt ytterste for å redde liv.

    Jeg har stor tro på samtaler mellom kolleger. Profesjonell hjelp er viktig, men psykologen var der ikke da du lå i en grøft og trodde du var truffet, mens det skytes rundt deg fra alle kanter, eller da du fant et barn som hadde tatt livet sitt, og leste lappen der han på barns vis skriver hvorfor han ikke orker å leve lenger. Kollegaen din var der. Han satt der sammen med deg da du møtte foreldrene etterpå. De du jobber med vet hvordan du har det, de har vært der selv. De har også ligget våken om natta og tenkt på om det ville gjort en forskjell om du bare rakk å komme frem LITT før. Alt vi opplever ligger der, selv om minnene blekner.

    Det er uvurderlig å sette seg sammen og snakke om det som skjer. Det er enkelt å be kamerater søke profesjonell hjelp, men det er hver enkelt av oss som må stå i første linje og fange opp kolleger. Vi må venne oss til å være åpne om dette.

    Jeg tror ikke det kun er frykt for å bli tilsidesatt karriæremessig som er problemet. For noen skal alt være så vellykket og strømlinjeformet. Livet er ikke slik, det må alle innse.
    Ihr trugt die Schande nicht. Ihr wehrtet Euch.

    Kommentér

    Forsvarets historiske filmarkiv

    Collapse

    Working...
    X
    Besøksstatistikk