Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Sammenligning av M-77 fra Alfa, Protex og InWood (falske)

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Sammenligning av M-77 fra Alfa, Protex og InWood (falske)

  Hei!

  Jeg har tenkt å prøve meg på fallskjermjeger, og >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM].

  Fra før hadde jeg et gammelt utslitt par Alfa M-77 i str. 45, og min bror et lite brukt par i str. 43. Mitt par er slitt fordi jeg har brukt det til mye motorsykkelkjøring og ”subbet” med beina. Etter å ha prøvd begge tror jeg str. 44 er passelig til meg, så jeg bestemte meg for å gå til innkjøp!

  Så kjøpte jeg falske sko

  På et Forsvarsutsalg solgte de feltstøvler, men jeg stusset litt da de var av merket InWood, og ikke Alfa. Jeg lot tvilen komme de til gode siden det tross alt var et Forsvarsutsalg. (Det var langt hjemmefra, siste dagen de hadde åpent og egentlig over stengetid. For hva jeg visste kunne det jo være en ny og forbedret modell..) Jeg kjøpte et par i 44 for den gode prisen 725 kr, og det var noen helt andre sko! De hadde en helt annen passform som passet meg bedre, og var svært behagelige å gå med.

  Hjemme surfet jeg litt og fant jeg ut at Protex var ny leverandør av M-77 til Forsvaret, og øynet muligheten for at det var en av deres sko under et annet navn. Jeg sendte mail til dem, og fikk svar:

  "Hei

  Dette høres ut som en kopi. Det er mange som produserer disse, men det er kun vi som leverer til Forsvaret og politiet nå.

  Er det orginal så ser du det under skoen, det skal være merke etter et skjoldmerke som er slipt bort. Vi har ikke lov til å selge til det sivile markedet uten å slippe bort dette. Vi limer på "PROTEX " merke over det bortslipte skjoldmerket. Allikevel ser du om det er slipt bort".


  Så jeg hadde altså kjøpt et par falske M-77 på Forsvarsutsalg.. I etterkant har jeg funnet ut at Forsvarsutsalget er drevet av privatpersoner som har vunnet Forsvarets auksjoner, og er altså ikke drevet av Forsvaret selv. De har sikkert sneket inn en del ”uoriginale” varer. Surt!

  Jeg sammenlignet sålen på de nye InWood skoene med mine gamle Alfa M-77. Sålen på de gamle skoene var knallhard og sikkert svært holdbar, mens sålen på de nye skoene var svært myk. (Sikkert derfor de er så behagelige). Det var umulig å presse inn sålen på den gamle Alfaen, men da jeg presset der hvor logo/ skjoldmerket skulle vært på InWood skoene gav sålen etter og det kjentes som om det var en luftboble inni sålen. InWood skoene er kanskje behagelige, men jeg er usikker på holdbarheten..

  Kjøpte sko fra Protex, sammenlignet

  Jeg vil selvsagt ha ekte sko, så jeg bestilte et par i størrelse 44 fra >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] nå på onsdag og fikk de i dag på lørdag. Rask levering! Skoene koster 990 kr i nettbutikken, og kom på 1006 kr totalt med postoppkrav. Ikke så verst pris til å være ”the real deal”!

  Nå som jeg hadde både M-77 fra Alfa, Protex og ”liksom M-77” fra InWood, tenkte jeg at jeg kunne sammenligne de forskjellige skoene og si om det er noen forskjell. Jeg vil også at fremtidige fallskjermjegerer osv. ikke skal gå i samme fellen med falske sko!

  Under testingen har jeg hele brukt noen såler av merket SOLE, kjøpt på Löplabbet, og et par gode raggsokker.

  Alfa M-77: Kniper ingen steder på min fot, men den er litt bred framme. Foten kan derfor gli litt fra side til side, iallefall i str. 45.

  InWood: Føles litt smalere langs hele foten, men spesielt helt fremme. Kjennes behagelig, men jeg er usikker på holdbarheten. Jeg tror heller ikke disse vil bli godkjente i førstegangstjenesten, så unngå disse hvis du vil bli fallskjermjeger!

  Protex M-77: Er veldig like på Alfa M-77 i passformen (bred fremme), men er strammere over vristen. Hard såle. Str. 44 føles rett for meg, bortsett fra at skoen strammer svært mye over vristen min. Vil det bedre seg når jeg får gått litt med den?

  Her følger litt bilder av de forskjellige skoene:

  Click image for larger version

Name:	Oppstilling-1.jpg
Views:	1
Size:	92,2 KB
ID:	872584Click image for larger version

Name:	Oppstilling-2.jpg
Views:	1
Size:	93,7 KB
ID:	872585Click image for larger version

Name:	Oppstilling_forfra-2.jpg
Views:	1
Size:	94,2 KB
ID:	872586Click image for larger version

Name:	Oppstilling_bakside.jpg
Views:	1
Size:	90,8 KB
ID:	872587Click image for larger version

Name:	Fra_siden_Alfa.jpg
Views:	1
Size:	95,1 KB
ID:	872588
  Last edited by Billy; DTG 032108 Mar 12, .
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Flere bilder:
  Attached Files

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Enda flere bilder
   Attached Files

   Kommentér


   • #4
    Personlig kan jeg ikke se åssen det skal blir oppdaget eller ikke godkjent, men jeg har ikke noe bevis for min påstand.

    Kommentér


    • #5
     Snøretriks siden du opplever at den er stram over vristen - hopp over nederste runden med hekter. De fleste går med disse ubrukt i det daglige.

     Ellers bra jobba, god info for andre i din situasjon. Legg gjerne ut erfaringer over tid. Uansett hvilket par du velger å bruke så må du huske å behandle de skikkelig.
     "Gjør Ret, Frygt Intet"

     Kommentér

     • Trådstarter

      #6
      Takk for positiv tilbakemelding

      Jeg pratet med en som hadde vært i garden, og han sa at de ikke akkurat studerte skoene så nøye der og at det sannsynligvis aldri ville blitt oppdaget. Og garden var kanskje de strengeste på utstyr.

      Men selv om skoene ser ganske like ut på bildene når du har de på deg og ser ned, vil jeg tro du rimelig fort oppdager forskjellen dersom du setter det originale og "falske" paret ved siden av hverandre. Litt teit når du er på rekrutten hvor alle skal stille likt, så spør romkameraten din hvorfor du har så rare sko..

      Forsvarutsalget som solgte InWood skoene sa nylig på telefon at det var akkurat de samme skoene som i Forsvaret, bare med et annet merke på. Jeg tror ikke på dette, fordi jeg selv har sett og følt at de slettes ikke er det. Det skulle likevel gå fint for dem at jeg sendte de i posten og fikk pengene tilbake.

      Bare for å ta et banalt eksempel: Tenk deg at du tror du kjøper en Ferrari til en ganske god pris, men så viser det seg at det egentlig var en ganske god etterligning. Bilen kan være god, men det er ikke en Ferrari..

      Kommentér


      • #7
       Hvis du skulle komme til å ødelegge støvlene dine under tjeneste vil du ikke få ut nye støvler hvis du leverer kopiene på depotet.
       Turbo bullshit...No real power.

       Kommentér


       • #8
        Opprinnelig skrevet av Zapata Vis post
        Hvis du skulle komme til å ødelegge støvlene dine under tjeneste vil du ikke få ut nye støvler hvis du leverer kopiene på depotet.
        Eller støvler med avslipt skjold - så dette gjelder også orginale støvler så lenge de er kjøpt privat.
        "Gjør Ret, Frygt Intet"

        Kommentér

        • Trådstarter

         #9
         Aha! Det er kanskje hele poenget med skjold (?) !

         Får jeg utlevert et par (med skjold) på opptaket, selv om jeg har med et eget inngått par? Jeg regner nesten med det, og da er jeg iallefall inni "byttesystemet".

         De falske skoene er sendt i retur.

         Kommentér


         • #10
          Du vil få utdelt 2 par støvler ved innrykket.
          Heavy is good, heavy is reliable. If it doesn't work... you can always hit them with it.

          Kommentér

          • Trådstarter

           #11
           Snakket med Forsvarsutsalget i vår/ før sommeren, og ble enig om å heve kjøpet. Jeg skulle dekke porto, og sendte skoene avgårde. De falske skoene kom i retur etter et par måneder, på grunn av at de ikke hadde blitt hentet på posten av selger. Jeg har nå gitt opp å heve kjøpet, det blir bare tullete når jeg får korte frister på å sende tilbake, mens selger ikke gidder å hente pakken.

           Ringte selger, og han unnskyldte seg med at de hadde flyttet, og ba meg sende på nytt. Der og da sa jeg at jeg skulle prøve en gang til, men med ettertanke gidder jeg ikke: Selger må da ha en ordning på at post som kommer til den gamle adressen blir hentet i ny og ne, evt. sendt videre?

           Nå gidder jeg ikke bry meg mer, har snart brukt mer i porto enn skoene kostet. Får heller være en erfaring om å aldri kjøpe noe så tvilsomt igjen (selv om det var litt billig )

           Kommentér

           • Trådstarter

            #12
            Har brukt Protex skoene i 44 litt i sommer, og de har utvidet seg kraftig. En liten stund passet de perfekt, men nå er de en størrelse for store. Er med i HVU, og der har jeg tatt ut et Protex-par i størrelse 43. Får se om det blir bra! Ellers lurer jeg på å ta i bruk det nye paret jeg får på rekrutten når den tid kommer, får se..

            Hadde vært fint å få en skikkelig guide til vedlikehold. Noen som har gode linker?

            Kommentér


            • #13
             Kiwi, mye kiwi. Puss hver gang etter bruk. Bruk gjerne minkolje på sømmer for bedre impregnering.
             Tar du praten fra en trønder, sitter du ikke igjen med annet enn høy intelligens og et ulastelig utseende.

             Kommentér


             • #14
              Bumper tråd som sammenligner Alfa, Protex og InWood.
              Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

              Kommentér

              Working...
              X
              Besøksstatistikk