Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Stilling som båtfører (Grenader) hos Ingbn på Skjold

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Stilling som båtfører (Grenader) hos Ingbn på Skjold

  Ser at det er ledig grenader stilling som båtfører ING, skjold.

  Hva går denne tjenesten ut på ? Noen som finner en side der det står beskrevet.
  Last edited by Sofakriger; DTG 131822 Feb 12, . Begrunnelse: Endret trådtittel da vi også har en fartøyklasse som heter Skjold
  Lignende tråder

 • #2
  Nja, er ikke det båtførerne til INGBNs avdeling i Grattangen, da ?

  Ratter rundt på RIBs og Zodiacs og det som er av morobåter i mindre størrelser. Altså vognfører for ING-dykkerne, da.
  Shaking the ground with the force of a thousand guns

  Kommentér


  • #3
   Er det ikke båtførere i oversettingskompaniet også? Kan være der også.

   De driver vel bla. med provisoriske ferger og bruer.

   Det beste er vel enten å ringe eller maile om mer info.

   Kommentér


   • #4
    Vet ikke hvordan ståa er akkurat nå per idag, men planen var at dykkegruppen til Ingeniørbataljonen skulle fornuftig nok bli tilført vervet/grenadershjemler over hele fjøla på mannskapssiden - om dette da er snakk om 3 eller 5 mannskapshjemler har jeg ikke helt i hodet, noen andre kan kanskje svare på det. Uansett, godt mulig denne endring i gruppen er gjennomført allerede, har som sagt ikke helt 100% kontroll på hva som skjer med IngBn i Nord desverre.
    Dykkegruppen er èn av troppene/gruppene tilhørende Oversettingskompaniet til Ingeniørbataljonen. Dette kompaniet har som Gehenna sier også båt- og fergelag. For enkelthetens skyld kan man si at båtlagene (taktisk) frakter/setter inn personell (eget personell, annet personell og alliert personell), og fergelagene frakter materiell.
    Fordelingen på disse lag er vel per.d.d. to båtlag og to fergelag per oversettingstropp. Og IIRC er det vel to oversettingstropper i Oversettingskompaniet om dagen.

    Når det nå er en utlysning om ledig stilling som båtfører, så vil jeg tro at dette gjelder disse båtlagene jeg har nevnt. Dykkegruppen stiller vel i utgangspunktet med sine egne båter og båtførere og har et annet utdanningsløp og fokus enn de rene båtlagene.
    Materiellmessig så har båtlagene to typer båter dem primært bruker. Dette er Zodiac 530 (gummibåter) og Zodiac 730 (som er disse RHIBene). I tillegg har dem også disse gamle stormbåtene i inventaret, men nå om dagen er vel disse mer kuriositeter enn noe man faktisk bruker operativt.
    Som nevnt over er det i Oversettingskompaniet tjeneste på HAFS (Hærens Amfibiesenter) på Gratangen som gjelder store deler av året. Forsåvidt en grei liten plass der en har mulighet for å drive på litt for seg selv uten alt dette garnisonsmaset man gjerne har i større leire. Det sagt, så er ikke akkurat fasilitetene og mulighetene utenfor HAFS særlig mye å skryte av. Skal man på butikken og handle kan man enkelt kombinere dette med en økt langkjøring fram og tilbake for å si det slik...

    Selv hører ikke jeg til OvsKp men har vært et par uker på kurs på HAFS i 2009.
    Elite Som En Trensoldat

    Kommentér

    Forsvarets historiske filmarkiv

    Collapse

    Working...
    X
    Besøksstatistikk