Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Beredskapsdepartementet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Thread Author

  Beredskapsdepartementet

  Det blir svært interessant å se hva som ligger bak opprettelsen av det nye Justis- og Beredskapsdepartementet. I følge VG har Stoltenberg varslet at Forsvaret skal ha en mer sentral rolle hva angår terrorbekjempelse i fremtiden.

  Vil vi nå se en slutt på det som ofte blir omtalt som profesjonskampen mellom Forsvar og Politi? Vil det fortsatt være opp til den enkelte politimester, med ansvar for operasjonen, som skal avgjøre om Forsvaret skal mobilisere styrker? Vil vi se at politimestere blir beordret til mer samøving med Forsvarets kapasiteter?

  Uansett, opprettelsen av det nye departementet staker ut en ny kurs. Beredskapsministeren blir nå øverste ansvarlig for at samfunnets beredskapsressurser samspiller og virker.
  Last edited by Superstalker; DTG 131222A Nov 11, .

 • #3
  Selve navne-endringen er et smart trekk i forhold til det å komme på offensiven overfor de konklusjonene 22. juli-kommisjonen måtte ha når den legger frem sin rapport til sommeren. Det er avgjørende for regjeringen at den på det tidspunktet, ett år før stortingsvalget, kan vise at den har tatt grep i forhold til beredskapen i kongeriket.
  Last edited by berthe; DTG 131305A Nov 11, . Begrunnelse: Språk
  I'm inclined to think that a military background wouldn't hurt anyone

  Kommentér


  • #4
   Jeg er skeptisk til det motsatte er bevist med KONKRETE tiltak.
   Og med det mener jeg ting som vil FUNGERE.
   Politikken kan sette rettningslinjene for hvordan ting skal gjøres, også holde seg unna. Detaljstyring får ting til å gå til helvete.
   En navn endring og politisk tåkeprat er ikke nok.
   De må gjennopprette vår tillit til Norges beredskap og politi.

   Kommentér

   • Thread Author

    #5
    Hva skal til, Skullbone?

    Skal Politiet styrke UEH over hele fjølen? Skal Forsvaret dimensjonere Spesialstyrkene for dette eller skal Heimevernet gjenopprette kapasiteter som nylig er lagt ned?

    Skal ikke forsvarsjefen lenger være berettiget å strukturere sin organisasjon etter eget ønske om effektiv bruk av organisasjonens midler, ref nedleggelsen av 016 i 2010?

    Kommentér


    • #6
     Den norske versjonen av "Departement of Homeland Security" blandet med FEMA, FBI, ATF, NSA og alle andre TBF's organisasjoner?
     Velvel, blir interessant å se hva som blir mandatet og arbeidsoppgavene fremover.
     Tror en av de tingene som "Beredskapsdepartementet" må ta tak i er "det gode gamle totalforsvarskonseptet". Blåse støv av gamle planer, oppjustere, nytenke og ikke minst samarbeide.
     Last edited by SlakaBall; DTG 131547A Nov 11, . Begrunnelse: Skriveleif
     Bumpibump TM

     Kommentér


     • #7
      Foreløpig er vel dette kun en endring av navn, ingen strukturelle endringer? Lukter politisk svada uten substans syns jeg, men time vill sjåv.
      In the age of information, ignorance is a choice.

      Kommentér


      • #8
       Så lenge dette ikke følges opp med konkrete tiltak og mandater så er det vel ingen reell endring? Justis har vel hatt det overordnede ansvar for sivil beredskap allerede? Og de foreløpige signalene har vel vært at ting skal være mye osm før, men med både lavere terske for å utnytte forsvarets ressurser, samt samtrening med identifiserte kritiske ressurser. Den delen som vel ikke har vært særlig fremme enda er vel hvor godt koordinert og utstyrt andre deler av den sivile beredskap, som sivilforsvar, er.
       "You are overreacting, and you can't spell overreacting without ovary. You're a girl"

       Kommentér


       • #9
        Tror det kun er en navneendring tilpasset innholdet i departementet. Per i dag har jo justis- og politidepartementet ansvar for alle deler av Norges sivile beredskap som ikke faller innunder andre departement (eks. helse, energi/kommunikasjon/samferdsel). Eksempler på det som i dag utgjør en den av JD sitt ansvarsområde er jo Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (herunder Sivilforsvaret, den faglige ledelsen av norske brannvesen, m.m.), Direktoratet for nødkommunikasjon, hovedredningssentralene, m.m.

        Hvorfor det per i dag heter Justis- og politidepartementet forstår jeg ikke helt. Det polisiære feltet er jo bare en av mange deler som JD har ansvaret for. Ved å endre til Justis- og beredskapsdepartementet så synliggjøres de øvrige oppgavene departementet per i dag har som i navnet verken faller innenfor juss (justis) eller det polisiære.
        Det er bedre å ta toget med NSB enn å fly med LSD.

        Kommentér

        Donasjoner

        Collapse
        Working...
        X