Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

KV Ålesund

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  KV Ålesund

  Yes, fikk vite at jeg skal på KV Ålesund som artillerist. Ble litt skuffet da jeg fortalte på intervju at jeg ikke ville på KV Sør, men kom i alle fall på båt.
  Noen som kan fortelle om båtens ansvarsområde og om hverdagen til en artillerist ombord? Han ene troppsbefalet på troppen min sa at jeg burde glede meg og mente dette var en fin tjeneste. ..

  Som artillerist på KV Ålesund, får jeg da opplæring på båtens 40mm kanon og 12,7?
  Ved godt hvordan den ser ut og alt av data angående fartøyet.

 • #2
  KV Ålesund er ett av to fartøy i Ytre Kystvakt i Sør-Norge. Sammen med KV Bergen skal hele NØS sør for 65°N dekkes.

  Tjenesten består av 6 uker på, og 3 uker fri for vernepliktige. Det øvrige mannskapet (befal og sivile) har 3 uker på og 3 uker av.
  Dette betyr at man som oftest er 3 uker ute på havet i strekk, og så en dag eller to inne på Haakonsvern.
  I løpet av et år er det vanlig at man er et tokt nordover (Jan Mayen/Bjørnøya) og et tokt vestover (Shetland/Skottland/Irland).

  Utenom oppdukkende oppdrag som f.eks søk og redning, så er det primært inspeksjon av fiskefartøyer man driver med.
  Som artillerist så får du opplæring på 40mm kanon ja, men denne er jo ikke veldig mye i bruk, så det er endel andre oppgaver også.
  Du vil mest sannsynlig få røykdykkerkurs for å være en av fartøyets røykdykkere (avhengig av fysiske resultater på rekrutten). I tillegg vil du nok få opplæring som båtfører på Sjøbjørn og Searider (lett-båter), og blir dermed med på fiskeriinspeksjoner.
  I og med at det er et forholdsvis lite fartøy, og fartøyet eies av et sivilt rederi, og har sivilt driftsmannskap, så er det en uformell tone ombord, og vernepliktige deltar på mange oppgaver utenfor sitt "fagfelt".

  For litt mer info om kurs se >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Takk for svar!

   Hvilken nasjonalitet har de trålerne som blir inspisert? Får jeg som vernepliktig artillerist være med ombord?

   Kommentér


   • #4
    Det er alle mulige nasjonaliteter, også norske. Har tilogmed sett en spansk tråler så langt nord som i Lofoten, så det er alt mulig. Det er ikke bare trålere som blir inspisert. Fartøyer som ikke overholder anløpsforskriftene blir også inspisert.
    Si vis pacem, para bellum.

    Kommentér


    • #5
     Gratulerer! YKV er en god og operativ avdeling som du er garantert å få mange seilingsdøgn med. Tjenesten som artillerist kommer som nevnt over til å gå med til artilleritjeneste (vedlikehold av fartøyets bestykking, herunder 40MM, 12.7 og håndvåpen). I tillegg tipper jeg at du får erfare en del dekksarbeid med dekksgjengen, stå utkikk samt ymse johnnytjeneste. Det kommer til å bli et herlig år, så gled deg!

     Ta for øvrig turnusordningen med en klype salt. Dersom operative grunner tilsier at du må stå utover de 6 ukene, så må du stå utover de 6 ukene. Skjedde relativt ofte med kompiser som var i KV.

     Kommentér

     • Trådstarter

      #6
      Takk!

      Gleder meg til å komme til Haakonsvern og bli kjent med båten og mannskapet

      Kommentér

      Forsvarets historiske filmarkiv

      Collapse

      Working...
      X
      Besøksstatistikk