Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Er Islam en totalitær ideologi?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Dersom denne tråden skal ha livets rett, så må vi komme tilbake til sporet igjen, og fokusere på trådens tema: "Er Islam en totalitær ideologi?" Dernest må vi på en eller annen måte knytte dette opp mot hva som er formålet med analyserommet:

  "Her diskuterer vi ulike aktuelle problemstillinger oftest relatert til forsvars- og sikkerhetspolitikk."
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • #32
   Jeg vet ikke om dette er helt inne på banen, men Islam er uten tvil en mer omfattende religion enn andre religioner som kristendommen. Kristendommen har f.eks. Matteus 22,21: "Så gi keiseren det som tilhører keiseren, og Gud det som tilhører Gud.", som er tolket at man ikke skal blande sammen religionen med styremformen. Islam derimot, gjennom Koranen og Hadith, gir regler for absolutt alle sider av livet, hvordan land skal styres og faktisk også hvordan man skal urinere eller tørke seg bak eller vaske seg etter et samleie (akkurat dette er vel de mest spesielle, men allikevel sanne eksempler). Stort sett alt man gjør i livet kan man finne regler for i Islam, stort sett gjennom Hadith (spesielt begrunnet i hvordan Profeten gjorde det, menn skal sitte på huk og ikke stå når de urinerer, for slik urinerte Muhammed) og dermed har Islam mer med hele menneskelivet enn de fleste andre religioner som ikke til de grader totalt blander seg opp i hvordan man lever livet. Jeg tviler på at det finnes noen annen religion der man kan finne et religiøst svar på det store spørsmål: Er jeg forplktet til å tørke meg bak hvis jeg har sluppet en fis uten at det kom avføring? Det ekisterer det faktisk en islamsk fatva om, og svaret, for de som lurer, er nei.
   Last edited by hvlt; DTG 200022A Nov 12, .
   At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

   Kommentér


   • #33
    Jeg tror at det ofte begås en svært enkel feil i vurderingen av dette spørsmålet: Man skiller ikke mellom islam og islamisme.

    Kommentér


    • #34
     Sikkert flere som med fordel kunne ha tenkt mer på det, ja.

     Kommentér

     Donasjoner

     Collapse
     Working...
     X