Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

K: Automatenhet til feltveksler

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  K: Automatenhet til feltveksler

  Hei!

  Jeg ønsker og kjøpe en automatenhet for feltveklser SB-10T-A
  Er det noen som har en, eller vet om hvor de evnt selges?

  På forhånd takk!
  Lignende tråder

 • #2
  Re: K: Automatenhet til feltveksler

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Re: K: Automatenhet til feltveksler

   Opprinnelig skrevet av Holtern
   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
   Er klar over den, men jeg har feltveksler, så er litt unødvendig og kjøpe en jeg ikke har brukt for.

   Kommentér


   • #4
    Regner med at problemet er løst for lenge siden, forøvrig er det stadig på salg på Finn, og det går an å bare kjøpe deler selv om annonsen ikke sier noe om det.
    Automatenheten har en svakhet eller to i forhold til dagens digitale nettverk. Den trekker utrolig høy ringestrøm noe som av og til tar knekken på den digitale enheten som ofte er en Analog Telefon Adapter, ATA Det er lett å endre ved å lodde om en ledning i enheten. At enkelte linjer ikke liker nummerskiver kan omgåes ved å ha en puls til tone omformer, eller ved å bruke en tastetelefon på linja til å sende nummer.

    Kommentér


    • #5
     Tilbake i 1977, under en øvelse, tok vår litt våggale sambandskorporal og brukte stolpeskoene (som var med i linjeutstyret i BK-troppen) til å klatre opp i en telefonstolpe et sted i Troms og der avisolere en telefonledning og feste WD-1/TT til den og koble den andre enden i automatenheten til veksler SB-10T-A. Og du verden, det virket! Alle ringte hjem for å hilse. Jeg regner med at det kanskje var en tilfeldig telefonabonnent i Troms som plutselig fikk en større telefonregning.
     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

     Kommentér


     • #6
      Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
      Jeg regner med at det kanskje var en tilfeldig telefonabonnent i Troms som plutselig fikk en større telefonregning.
      Har opplevd det, ja. Det vil si, det var strengt tatt mine foreldre som fikk regningene de gangene det skjedde, på 70- og 80-tallet... Linja hit går gjennom et (for ikke å si flere) koblingsskap som er/var delvis for militært bruk; en åpen del med kun vrider-håndtak, og flere par koblingsklemmer av samme type som på TP-6, nederst, og en ikke alt for godt låst sivil del øverst med vanlige krone-klemmer. Forsvaret eide/leide altså noen linjer i Televerkets (som det het den gangen...) kabel, beregnet på tilkobling av TP-6 eller feltvekslere i hver ende av de "mørke trådparene" (en referanse til "mørke optiske fibre, hvor Telenor leier ut slike til andre sivile aktører...). Men ettersom den sivile delen av skapet lot seg åpne med en lommekniv, og man hadde tilgjengelig en TP-6 med ringeskive, så, ja nettopp...
      Click image for larger version

Name:	Teleskap.jpg
Views:	99
Size:	266,1 KB
ID:	1041688
      Caption


      Kommentér


      • #7
       Det minner meg på at (dette må ha vært ca 1980) at en venn som var MP-befal fortalte at det på forskjellige måter var linje man kunne koble seg på med felttelefon i alle veikryss der det var aktuelt for MP å stå og dirigere trafikken i krig. Vet ikke om det stemmer.
       At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

       Kommentér


       • #8
        Etter flere hendelser som den >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]fortalte om så innførte de låser på slike skap. Utrolig nok er de sylinderne som ble brukt ekstremt vanskelige å dirke opp. (info fra låsesmed som liker å teste seg selv)
        På den annen side så er det vel mulig å bryte opp, har ikke testet det på slike skap, men vi har lett brutt opp skap på jobben når nøkkelen er somlet bort. (Bare å dra hardt nok i skapdøra)

        Det er nok ikke ferdig kabling for MP i alle kryss, kanskje inoen få???

        Kommentér

        Working...
        X
        Besøksstatistikk