Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

138 Luftving

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Rittmester
  replied
  Sv: 138 Luftving

  ...og fra i går av er 138 Luftving historie:

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Leave a comment:


 • MrDemonicPineapple
  replied
  Opprinnelig skrevet av ThemOne Vis post

  kjenner noe av befalet og de er hyggelige folk, det ryktes at et befal fra luftvern sykla på bommen, og mente at bommen måtte være ny for han hadde aaaldrig sett den før
  Ser det er lenge siden dette er skrevet, men skitt au. Vedkommende sa aldri at han ikke hadde sett bommen før, men vakta hadde senket bommen akkurat den dagen på høyresiden, noe de ALDRI gjør (hvertfall ikke de 4 årene jeg var der). Jeg vet dette, fordi jeg jobbet i luftvern, og kjenner vedkommende.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Viktig å være glad i å pusse utstyr i luftvern, har mye som må koses med etter øvelser. Spesielt en så stor øvelse som cold response.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Du var det ja Snakket vel ikke tilfeldigvis med noen?

  Leave a comment:


 • jaffar
  replied
  Jepp

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Det stemmer jaffar, det var mitt lag og jeg som stod der. Var du innom?

  Leave a comment:


 • jaffar
  replied
  Fine bilder! Sto den launcheren på Varden?

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Minner en god del om Joint Winter 04.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Cold response er over, og vi vant! Ikke at det var spesielt overraskende, ettersom scenarioet forklarte at vi skulle ha ingen problem å ta ut fi. Vi var ute i flere øde plasser, og fikk virkelig prøvd oss under noen ekstreme forhold, type etablering i snøstorm om natten. Morsomme stunder vi hadde der i isødet! Spesielt morsom er det å skjøte kabler i minus, øyeblikk som jeg aldri vil glemme.

  Vi kom aldri i direkte kontakt med fi, noe som tilsier at de foran oss gjorde en ganske bra jobb! Men vi skjøt derimot ned en hel masse fly, noen f-16 og noen jas gripen.

  En sorgens øyeblikk traff oss derimot når vi hørte at en hercules var savnet, og spesielt forstyrrende var at vi fløy med hercules to dager i forveien. Om det var akkurat det flyet vi fløy, vet jeg ikke. Det ble arrangert minnestund i en annen luftvernteig som vi desverre ikke fikk deltatt på.

  Men stemningen videre på øvelsen ble forbedret, og været forandret seg slik at det var mulig å nyte en rykende kopp kakao på observasjonspost, se bildet!

  Spesielt motiverende var det når framrykningen stanset fordi de trengte luftvern, og i ekte villmannstil beinet vi framover og satt opp luftvernet vårt 50 meter fra der alle stridsvognene stod å ventet på oss. Noen ganger er det bra å få vite at jobben du gjør er veldig nødvendig!

  Men videre til litt stemningsbilder!  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Da var vi tilbake fra vinterdrillen, og igjen overrasket moder jord oss med 0 grader og regn første dagen. Det var jo et helvete når alt utstyret ble vått før vi kom igang. Ironien hadde det og slik at dagen etterpå var minusgradene igang. Bading, skyting og skredtrening var hverdagen. Må gi spesielt skryt til skredtreningen, vi har fått utdelt utstyr som kan finne skredoffer som bærer likt utstyr på få sekunder!
  Siste dagen var velferd med bål og bivuakk. Ingenting er som et knitrende bål utenfor en gapahuk!

  Leave a comment:


 • 4312
  replied
  Du skal ha cred for en flott trå. Livet har forskjellige epoker nyt den du er i nå, jeg har kommet ditt at jeg har to lagførere (hørers ut som) og en patrulje hund rundt matbordet samt ei som har alle ministepostene, og jeg den menige mannen. Lykke til

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Bading midtvinters er god steming! Ihvertfall etterpå

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Takk skal du ha! Men gradestokken viser 30 blå der vi skal ferdes, så ingen fare for at de skal bli søkkvåt

  Eller vent.... vi skal vel få en liten badetur?

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Impregner skiene skikkelig, det syndes det mot noen steder (mange har glemt behandling av treski). Uimpregnerte treski er ikke moro, spesielt ikke når temperaturen er omkring null (kladder høyere enn Galdhøpiggen). >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] er en beskrivelse.

  Last edited by hvlt; DTG 311630 Jan 12, .

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Øvelsen sist uke var utrolig morsom med caser og mye jobbing.
  Kan ikke fortelle så mye, men ene casen ble vi angrepet. Alle i laget var tilfeldigvis fullt kitet opp, så vi gjennomførte motangrep med en gang de første smellene kom. Det morsomme kom da sersjanten ga ordre om å hente bilen og forfølge angriperne, da hoppet to på laget inn i bilen, og forfulgte de fi over et jordet. Alt oppstyret observerte jeg og sersjanten gjennom nattbriller der vi ser MB'en hoppe opp og ned over et jordet med han ene på laget hengende ut av vinduet med riflen! Et syn må jeg si.

  Her er et lite stemningsbilde.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Da skal vi på vinterdrill. Nato planken er hentet ut, Amundsen sin gamle pulk ble preppet og snø-ras utstyr ble pakket.
  Vi skal til Røros, som for tiden er på Topp listene over Europas kaldeste steder.

  Blir forresten i knappetelt. Er det mange her som har erfaringer og tips å dele?

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Da var melodi gran prix ferdig! Endelig! Men en liten godis på slutten var billett til kjendisfesten derpå, en fyllekule uten like.
  Og gjett hvem jeg møtte på? En NATO general, han spurte meg om det ikke var litt for kaldt for å stå ute å røyke, så svarte jeg: Nei, jeg er en norsk soldat!

  Haha, fantastisk natt det var.

  Kommer til å være ute nå en uke pga noen fly som skal "skytes" ned, en oppdatering på lørdag om hvordan det var.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  True! En hel annen gjeng som skal være sjåfører og verter for artistene. En heldiggris der som får kjøre rundt på et jenteband.

  Leave a comment:


 • jaffar
  replied
  Haha. Tenk deg hva du hadde gått glipp av om du ikke hadde gått førstegangstjenesten nå du!

  There's no business like showbusiness!

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Da var jeg blitt produksjons ass i mgp. Disp på egen bil og master card gull. Ble en bamsemoms patrulje med en regning på 3000,- første dagen, godteri og brus må man ha på bygget vistnok.

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Uken som kommer? Da er jeg ute på stasjonen noen dager

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Som sikkert ingen vet skal det være delfinale for Melodi Gran Prix her på basen. Masse c-kjendiser og hoi hele uken for oss vernepliktige på luftvern. Alle skal delta på en eller annen måte, enten ved rigging, teknisk, eller vakthold. Jeg fikk jobb som assistent for produsenten, kan bli en ganske morsom jobb kan jeg se for meg, får kanskje koke kaffe til den innerste sirkelen for en delfinale mgp? Ettersmaken av ironi i dette innholdet er hentet fra litt bitterhet om inndradd helgeperm :P

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Det forventes gjerne litt ekstra, ja. Vi fikk bl.a. utføre enkelte funksjoner på laget som kun lagfører og NLF (begge sjt.) hadde hatt tidligere.

  Leave a comment:


 • essal
  replied
  Opprinnelig skrevet av Roleg Vis post
  Vet du om noen særegne oppgaver eller plikter som korporalen har ift de andre menige?
  Det har du så absolutt. Om ikke Troppsjefen og lagføreren din har nevnt dette for deg, så spør. Jeg vet ikke nøyaktig hva de forventer i Luft, men når jeg ble Korp i fgtj fikk jeg en liste av sjef og lagfører om hva de forventet av meg.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Vet du om noen særegne oppgaver eller plikter som korporalen har ift de andre menige?

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Var vel mer eller mindre det samme i Luftvernbataljonen i Hæren i sin tid. Innsats, holdninger, ansvarsbevissthet etc. Skille seg litt ut på en god måte.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Innsats og holdninger er vel stikkordene ja, initativ er vel og noe som det ses etter. Men i teorien skal alle lag ha en korp hver.
  Vet ikke hvordan det er i de andre forsvarsgrenene?

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Gratulerer! Er det innsats og holdninger som ligger til grunn for korporalutnevnelser hos dere?

  Leave a comment:


 • essal
  replied
  Opprinnelig skrevet av Roleg Vis post
  Jeg var så priviligert å bli dette, og tredde inn i stillingen med den verste "tre av" i manns minne, enkelte ville snudd seg i graven.
  Gratulerer, og det er aldri noen som har tredd av på en god måte, så det trenger du ikke skamme deg over.

  Leave a comment:


 • Roleg
  replied
  Ja det skjer mye spennende for tiden, men som alle vet er de spennende tingene mest hysj hysj. Mange som skal til cold response 2012? Vi blir hvertfall sendt opp dit, gleder meg som en unge!

  Kan ha en liten oppdatering fra det som har skjedd de to siste mnd siden rekrutten.

  Vi var på vår første øvelse, der vi dro ut en uke i felt. Øvelsen var en utdanningsøvelse, og dermed ble det lite "action" i form av bakketrusler, men en del fiendtlige papir fly ble visst skutt ned. Dette ser du lite av på launcher laget, annet enn et smell her og der fra NASAMS'en(ikke smell som i missilet blir skutt ut). Øvelsen var en av de tøffeste vi har hatt så langt grunnet lite søvn, det var rett og slett ikke prioritet, heller ut å øve på lading av missiler, enn å sove. Max 2 timer natten, og så spredde timer på dagen der du fikk lagt deg ned i teltet, bare for å våkne av at hjelm og skuddsikker vest skulle på kropp.

  Vi hadde skyteuke siste uken, der vi fyrte av så mange skudd at kapteinen betegnet uken som; den uken vi gjorde sankthans-holet skytefelt om til sankthans-sletten skytefelt. Vi hadde en del avansert skyting, i tilegg til fullauto! Selv om det er et lite kaliber så sparker den riflen fra seg som et sint sint lite esel på fullauto.

  Siste uken hadde vi to brannalarmer på to dager. Første natten var brannøvelse, andre natten var bursdagsfeiring gone wrong(noen trodde det gikk fint med "flammekastere" på kaken). God stemning begge gangene kan du tenke deg.

  De to siste dagene før langpermen ble formaliteter som berettoppstilling, der vi fikk vår velfortjente flyblå luftvern berett. I tilegg var det utnevnelse av korporaler, eller som det så fint heter i luftforsvaret i disse dager; vingsoldat. Jeg var så priviligert å bli dette, og tredde inn i stillingen med den verste "tre av" i manns minne, enkelte ville snudd seg i graven.

  Leave a comment:

Forsvarets historiske filmarkiv

Collapse

Working...
X
Besøksstatistikk