Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

En arabisk revolusjon?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Det med filmen og tegningene som blir publisert synes jeg er en del av vår frihet til å si å mene hva vi vill, men det blir jo oppfattet som terrorisme av muslimer. Så rett ut vet jeg ikke hva som er rett og galt. Jeg som ikke er religiøs fatter ikke problemet og har vanskelig for å forstå problemet. Ser Jesus som en lat politiker fra sin tid og ørken skurken profeten likeså. Ser jeg en morsom tegning så ler jeg og er filmen dårlig ser jeg en annen.
  Trenger bare litt flaks, så går det godt

  Kommentér


  • ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av 4312 Vis post
    Det med filmen og tegningene som blir publisert synes jeg er en del av vår frihet til å si å mene hva vi vill, men det blir jo oppfattet som terrorisme av muslimer. Så rett ut vet jeg ikke hva som er rett og galt. Jeg som ikke er religiøs fatter ikke problemet og har vanskelig for å forstå problemet. Ser Jesus som en lat politiker fra sin tid og ørken skurken profeten likeså. Ser jeg en morsom tegning så ler jeg og er filmen dårlig ser jeg en annen.
    Click image for larger version

Name:	tegneserie.jpg
Views:	1
Size:	22,1 KB
ID:	864221
    Ubique quo fas et gloria ducunt

    Kommentér


    • Det ble noe krøll med bildet. Her er link til større: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
     Ubique quo fas et gloria ducunt

     Kommentér


     • I Tunisia, hvor den arabiske våren startet, har de avholdt sitt andre frie valg, med en koalisjon mellom et sekulært part og et moderat islamistparti som sannsynlig resultat: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

      Det kvalifiserer vel som en gladnyhet i det som ellers har skjedd i kjølvannet av våren...
      "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

      Kommentér


      • Enig.

       I tillegg er følgende påstand verdt å vurdere og diskutere:

       Den arabiske våren viser en direkte sammenheng mellom graden av voldsbruk, framgang i demokratiseringsprosessen og etablering av stabile samfunnsstrukturer.

       Noe å tenke på for de som ønsker å framheve voldsbruk i sin retorikk kanskje?

       Kommentér


       • > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

        Ser kanskje ikke ut som en ny konge gjøre Saudi-Arabia mindre konservativt.

        "We will continue adhering to the correct policies which Saudi Arabia has followed since its establishment."
        Odd objects attract fire. You are odd.

        Kommentér

        • Trådstarter

         Sv: En arabisk revolusjon?

         Aftenposten: Siden Den arabiske våren er alt blitt verre. Det finnes ett unntak.

         > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

         Spoiler: Unntaket er Tunisia, men alt er ikke hunky dory der heller.
         Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

         Kommentér


         • Sv: En arabisk revolusjon?

          De fleste av disse revolusjonene gikk skeis.

          Men, nå i disse dager er det store uroligheter i Sudan, som mer eller mindre kan linkes til Bashirs interaksjon med den Arabiske verden.
          Død ved Kølle!
          Bla bla... Hybrid warfare is easy

          Kommentér

          • Trådstarter

           Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
           Er vi vitne til en arabisk revolusjon i 2011?

           Det har vært store opptøyer i Tunisia, og president Zinedine Ben Ali har gitt fra seg makten og flyktet. I skrivende stund er det opptøyer i Egypt, araberverdenens mest folkerike land, og president Mubarak blir forsøkt presset ut.

           Er dette starten på en revolusjon som vil bre seg til andre arabiske land?

           Kina har blokkert søkeordet 'Egypt' på internett, noe som tyder på at også myndighetene der er redd for følgene. Kan dette få globale konsekvenser?
           Jeg skal svare på spørsmålet, 10 år etter. Det korte svaret er nei.

           Det litt lengre svaret kan vi blant annet finne her hos NUPI: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

           Fra konklusjonen:
           Opprinnelig skrevet av Sverre Lodgaard
           Demokratiet har dårlege vilkår i Midtausten, av mange grunnar. Nokre tolkar islam slik at det ikkje finst noko skilje mellom religion og politikk. Då vert det heller ikkje rom for demokratiske verdiar som religionsfridom, likeverd og folkeleg suverenitet. Andre peikar på patriarkalske trekk ved dei tradisjonelle arabiske stammesamfunna og meiner det går ei linje derfrå til autoritære styresett i notida.

           Utdanning er viktig for å forstå kva demokrati inneber, men slik kunnskap er mangelvare. I Egypt vart den arabiske våren først fronta av liberalt innstilte ungdommar med høgare utdanning, men Det muslimske brorskapet, som tok over føringa og som anerkjende mange demokratiske standardar, hadde ikkje same forståing for liberale verdiar.

           Internasjonalt har demokratiet vore i tilbakegang dei siste fem åra, men bilete er ikkje berre negativt. Den nye amerikanske presidenten vil prøve å reparere det amerikanske demokratiet og seier han vil kalle saman ein internasjonal konferanse om demokrati i løpet av sitt første år i Det kvite hus.

           Den arabiske våren førte ikkje til meir demokrati i Midtausten. Sett vekk frå i Tunisia, vart vondt verre. Men det vart sådd nokre frø som gjev håp om nye framstøyt i ei elles uviss framtid.
           Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

           Kommentér


           • Litt på siden, men ser i sosiale medier at noen sekulære/eks-muslimer ser enkelte positive tendenser blant en del unge mennesker i Midtøsten og omegn. Mulig økende støtte til sekularisme, kvinnefrigjøring osv. En del ateister som lever mer eller mindre i skjul. Samtidig har ting muligens gått fra vondt til verre for bl.a. ateister noen steder.

            Kommentér


            • Her er en undersøkelse fra 2019 om religion og holdninger i den arabiske verden, med endringer fra 2013. Det er bevegelse i ting og tang.

             > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
             "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

             Kommentér


             • Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
              Her er en undersøkelse fra 2019 om religion og holdninger i den arabiske verden, med endringer fra 2013. Det er bevegelse i ting og tang.

              > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
              Det var dette med korrelasjon og kausasjon da. Men interessant undersøkelse - og det går vel kanskje an å lese ut at sjansen for at noe lignende til den "arabiske vår" nå eller senere har effekter på samfunnet øker.
              "Gjør Ret, Frygt Intet"

              Kommentér


              • Tilgang til internett og særlig sosiale medier kan kanskje bidra til å stikke hull på bobla til noen? Gjerne kombinert med slitasje. Noen "må" jo bli lei av å leve under et klamt åk med konservativ religion/kultur, der trangen til å slippe kan forsterkes av tilgang til nett og noe utdanning. Men jeg synser voldsomt.

               Kommentér

               • Trådstarter

                Det var en større undersøkelse nylig (i regi av FN?) som jeg ikke fant igjen nå, hvor folk verden over skulle si hva som var viktig for dem. Personlig frihet kom ikke høyt opp.
                Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                Kommentér


                • Dette er nok noe som skjer fordi samfunnet beveger seg fremover på områdene utenfor topp-politikken.

                 Barna holder seg lengre på skolen, færre barn fødes.
                 Tilgang til vestlig kultur via internett, som ikke alltid gir rask effekt med det samme, en som gir påvirkning over tid.

                 Folk blir generelt mindre religiøse om de ikke lever i den ytterste nød og/eller utrygghet. Artikkelen Lille Arne linket til viser jo eksempelvis at Jemen har motsatt utvikling(krigen i landet har spent beina vekk under alt som heter normalt samfunn.).
                 Død ved Kølle!
                 Bla bla... Hybrid warfare is easy

                 Kommentér


                 • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
                  hvor folk verden over skulle si hva som var viktig for dem. Personlig frihet kom ikke høyt opp.
                  Dette er viktig. Vi relaterer ofte "frihetskamp" til at folk streber etter å få våre verdier oppfylt - frihet, individualitet etc. For mange er det andre ting som er viktigst. Det er kanskje vanskelig for oss å forstå og kan leses som kulturrelativisme, men les FN-undersøkelsen det vises til.
                  "Gjør Ret, Frygt Intet"

                  Kommentér


                  • Men en ting som faktisk teller er lover og rettsikkerhet.
                   Flere land som har gått fra den dypeste fattigdom til stor rikdom og bedrede demokratiske forhold har som regel sørget for ordnede rettsforhold(Selv om drakoniske).

                   Sør-Korea og Taiwan var militærdiktaturer da de endret seg fra fattigst i verden til noen av de rikeste. De hadde en stat som respekterte privat eiendomsrett, noe mindre korrupsjon og utdanningssystemer som lærte bort ekte vitenskap(Ikke at statslederen fant opp enhjørningen). U-hjelp fra USA hjalp også spesielt Sør-Korea.
                   Singapore er ikke spesielt fritt i dag men, hadde til dels samme reise, dog med mindre U-Hjelp.

                   Om noen år kan man kanskje se at Rwanda dukker opp på samme måte, forhåpentligvis også Etiopia.

                   Sør-Korea fikk etter at man kom over ett visst økonomisk nivå en en del opptøyer fra vanlige folk som ønsket å delta i statsstyringen, se gjerne filmer på tuben med svært voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter på slutten av 80-tallet og starten på 90-tallet.
                   Staten i Sør-Korea sørget da for å slippe opp systemet, og benytte opprørspoliti. Man beholdt kontrollen, uten å ta knekken på økonomien og nasjonen.
                   Egypt løste dette med å massakrere 1300 folk på en dag, Syria med å ta live av flere prosent av befolkningen og slippe Jihadistene ut av fengslene.


                   Arabiske land har ofte endemisk korrupsjon(Som var gnisten til den arabiske revolusjon), undertrykkelse av utdanningsinstitusjoner og økonomisk støtte de får utenfra er som regel øremerket til militære oppgaver.
                   Død ved Kølle!
                   Bla bla... Hybrid warfare is easy

                   Kommentér


                   • Jeg hadde håp for Libanon, men der holder 1) Iran et kraftig grep gjennom Hizbollah, og 2) de gamle klanene med sine partier som front (særlig på kristen [da særlig maronittisk] og drusisk side) gjør alt for å beholde grepet og sugerøret ned i statskasse og korrupsjon. Landet har et ganske godt utdannelsessystem med flere virkelig gode universiteter (American University of Beirut er virkelig bra, og flere andre er på internasjonalt nivå). Det er en meget stor gruppe unge velutdannede som er fullstendig lei sekterismen og gir bæng i om folk er kristne, shiaer, sunnier eller drusere og som vil ha noe nytt. Men Hizbollah på den ene siden (med ekstrem sterk våpenmakt og vilje til å bruke den), og kristne, drusiske og sunni-muslimske klaner på den andre siden tviholder på sitt, selv etter det økonomiske sammenbruddet og havneeksplosjonen som viste at styresettet er fullstendig dysfunksjonelt. Den libanesiske jernbaneadministrasjonen har 300 ansatte og et årsbudsjett på 13 milliarder libanesiske pund. Libanon har ingen jernbane.
                    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                    Kommentér

                    Takk for innsatsen F-16

                    Collapse

                    Working...
                    X