Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Russia’s Newest Submarine Caught In Unusual Satellite Image.


  On Monday, a satellite passing over Russia’s arctic north captured an intriguing image. You can see a bright light, followed by a long plume stretching miles behind it. At first glance you could be forgiven for thinking that it has caught a rocket launch in mid-flight. But it is in fact Russia’s newest submarine, the Knyaz Vladimir.

  https://www.forbes.com/sites/hisutto...onal-move/amp/
  Odd objects attract fire. You are odd.

  Kommentér


  • Russian aircraft carrier Admiral Kuznetsov rusted beyond repair.


   https://www.uawire.org/russian-aircr...-beyond-repair
   Odd objects attract fire. You are odd.

   Kommentér


   • Går det virkelig an å vurdere tilstanden med rust på et satellittbilde slik? Dette ville jeg tatt med en klype salt. Derimot er reparasjonene og oppgraderingen av Kuznetsov ytterligere forsinket på grunn av en konflikt med entreprenøren som skulle slå sammen/utvide tørrdokkene til 35. skipsreparasjonsverft i Murmansk, som slik skulle få plass til Kuznetsov. Det er heller tvilsomt om den opprinnelige planen om å levere i 2022 holder, det blir nok fort minst 2023.

    At punktet hvor det lønner seg å flikke på en i utgangspunktet dårlig konstruksjon forlengst er forbi, er det vanskelig å være uenig i.
    "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
     Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

     Russland skal bygge to nye amfibieangrepsskip/helikopterhangarskip: Russia Is Getting Ready to Build a Very Special Type of Aircraft Carrier.

     Dette er jo klart i stedet for de to Mistral-klasse franske amfibiangrepsskipene Russland skulle kjøpe fra Frankrike, men som i stedet ble solgt til Egypt på grunn av Ukaraina-krisen. Det er for så vidt litt spesielt at bildet i artikkelen er av det franske amfibieangrepsskipet (av Mistral-klassen) "Dixmude" (tydeligvis tatt fra Wikipedia).
     Kontrakten på disse ble signert i mai, og 20. juli ble det avholdt en kjølstrekkingsseremoni hos Zaliv-verftet i Kerch. De to helikopterlandgangsfartøyene planlegges overlevert til marinen i 2026 og 2027.

     Konstruksjonsmessig og kapasitetsmessig ser det ut til å være en temmelig tett kopi av Mistral-klassen, med en kapasitet på +/- 1000 mann og 75 kjøretøy, eller en tung bataljonsstridsgruppe. Ut fra tegningene ser det ut til at man har gått bort fra å ha evnen til å kjøre baugen opp på stranda, slik alle sovjetiske landgangsfartøy har kunnet tidligere, og i hvert fall ett av de konkurrerende designene (Lavina) ser ut til å ha beholdt.

     På russisk Wikipedia ser jeg at det antas at fartøyene skal til enten Stillehavsflåten eller Svartehavsflåten. Navnene derimot er de samme som det ene av de to "Ivan Rogov"-klasse landgangsfartøyene til Stillehavsflåten, "Ivan Rogov" og det ene til Nordflåten, "Mitrofan Moskalenko". Det er en viss tradisjon for at navn "tilhører" flåter, så jeg vil ikke utelukke at "Mitrofan Moskalenko" skal til Nordflåten. På den andre siden er muligens tilstanden til landgangsfartøyene i Svartehavsflåten og Stillehavsflåten enda mer prekær enn i Nordflåten.

     Navnet "Ivan Rogov" kan jo stelle i stand litt forvirring ettersom det er det samme som flaggskipet til disse eldre landgangsfartøyene, jeg vet ikke om NATO-klassifiseringen da vil bli "Ivan Rogov II" eller om man finner på noe annet.

     20 июля 2020 года на ООО Судостроительный завод Залив в Керчи в присутствии Президента Российской Федерации Владимира Путина состоялась церемония официальной закладки для ВМФ России универсальных десантных кораблей Иван Рогов и Митрофан Москаленко…
     "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

     Kommentér


     • Nordflåten har lagt ut på sin 9. Årlige seilas i Nordøstpassasjen.

      Gruppen består av Udaloy-klasse ubåtjageren Severomorsk, de to Ropucha-klasse landgangsfartøyene Kondopoga og Aleksandr Otrakovskij, Gorya-klasse minesveiperen Vladimir Gumanenko, slepebåten Pamir, tankeren Sergey Osipov, ankerhåndteringsfartøyet KIL-143 og isbryteren Ilya Muromets. Ilya Muromets seiler etter Marine Traffic å dømme med påslått AIS.

      Jeg synes det er interessant at det "nye" landgangsfartøyet Ivan Gren tydeligvis ikke vurderes som klart for en slik tur enda.

      I følge Interfaks er det embarkert marineinfanterister på Kondopoga og Aleksandr Otrakovskij. Tidligere år har det vært embarkert en miks av personell fra 61. marineinfanteribrigade, 80. Arktiske motoriserte infanteribrigade og Luftlandestyrkene på disse seilasene. I fjor trolig også noe personell fra 200. Motoriserte infanteribrigade, ettersom det var med to T-80 BVM som mest sannsynlig kom derfra.
      Интерфакс: Корабли и суда арктической группировки Северного флота в ночь на среду покинули рейд главной базы – Североморска и вышли в Баренцево море, сообщает пресс-служба флота.
      "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

      Kommentér


      • På tirsdag gjorde denne flåtegruppen en landgang nær Dudinka, på Tajmyr-halvøya, slik de også har gjort de siste årene. Det eneste materiellet som kan identifiseres tilhører 61. marineinfanteribrigade, selv om det i teksten står at det deltok personell fra Nordflåtens armekorps i tillegg. Det kan muligens være snakk om ingeniørstøtten (landsatt med RIB på bildene) det er snakk om.

       "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

       Kommentér


       • I uka som var holdt denne styrken enda en øvelse nær Dudinka, og nå var det med underlagte styrker fra Luftlandestyrkene, kampfly fra Nordflåten (Su-24), kamphelikoptre fra Vestlige militærdistrikt (Ka-52) og transporthelikoptre fra Sentrale militærdistrikt. Det var også med en tropp T-80BVM. I kommentar og diverse skriftlige beskrivelser står det at kjøretøyene tilhører marineinfanteriet, og stridsvognene står i formasjon med BTR-82Aene til 61. Marineinfanteribrigade. Samtidig har de tydelig taktisk merking fra 200. motoriserte infanteribrigade, så trolig er det snakk om en underleggelse.

        Som i fjor er det med lokale politiavdelinger (hvit skapbil på 1:39, fra fengselsvesenet).        https://vk.com/rednsz?w=wall-101918803_22063

        Interessant å se samvirke mellom ulike militærdistrikter på den måten, det kan jeg ikke huske å ha sett så mye av før.
        Last edited by Lille Arne; DTG 041214 Sep 20, . Begrunnelse: BTRRRRRR
        "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

        Kommentér


        • Jeg tror ikke jeg skrev om det her når Nordflåten i sommer fikk overført sin andre Gorshkov-klasse fregatt, Admiral Kasatonov.

         Nå har den i alle fall for første gang skutt Kalibr kryssermissiler mot bakkemål i et øvingsfelt i Kvitsjøen.

         https://rg.ru/2020/09/29/reg-szfo/pe...ovuiu-cel.html

         Admiral K er det andre overflatefartøyet i Nordflåten som er utstyrt med Kalibr kryssermissiler. I tillegg er Severodvinsk/Yasen-klasse angrepsubåten Severodvinsk utstyrt med disse. I august ble Akula-klasse ubåten Vepr tilbakeført til Nordflåten etter en langvarig overhaling og modernisering. Den skal etter moderniseringen være i stand til å skyte Kalibr gjennom torpedorørene.

         https://armystandard.ru/news/t/2020324101-MNYsi.html
         "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

         Kommentér


         • Jeg ble litt inspirert av Eeo s utmerkede post i tråden om drømmesjøforsvar til å skrive en oppdatering på fartøysstatus i Nordflåten. Blant annet fordi jeg stusset litt på noen tall, og når jeg går etter i åpne kilder fant jeg litt andre data, som det fremgår under. Fartøy som ikke er i aktiv tjeneste står i parentes.

          Jeg begynner med store overflatefartøy

          Kuznetsov-klasse hangarskip, prosjekt 1143.5 Krechet:

          ("Admiral Kuznetsov", under reparasjon og oppgradering, mest optimistiske prognose på retur i tjeneste ca 2023.)

          Kirov-klasse atomdrevne missilkryssere, prosjekt 11442 Orlan:

          "Petr Velikii", i tjeneste.

          ("Admiral Nakhimov", under reparasjon og oppgradering i Severodvinsk, tidligst i tjeneste antagelig 2023. Da vil sannsynligvis "Petr Velikij" gjennomgå tilsvarende reparasjon og oppgradering.)

          Slava-klasse missilkryssere, prosjekt 1164 Atlant:

          "Marshal Ustinov", i tjeneste

          Sovremenny-klasse missiljagere, prosjekt 956 Sarych:

          "Admiral Ushakov", i tjeneste

          ("Gremiashchii", avskrevet, venter på å hugges opp)

          Udaloy-I store antiubåtfartøy, prosjekt 1155 Fregat:

          "Severomorsk", i tjeneste

          "Vitse-admiral Kulakov", i tjeneste

          ("Admiral Levchenko", sist på tokt i 2018, skal overhales og starte testing til sjøs tidligst i 2021)

          ("Admiral Kharlamov", i reserve/avskrevet, venter på å hugges opp)

          ("Udaloy", avskrevet og hugd opp)

          ("Marshal Vasilevskii", avskrevet og hugd opp)

          Udaloy-II-klasse multirolle-jager, prosjekt 11551 Fregat:

          ("Admiral Chabanenko", under reparasjon/oppgradering, uklart når den skal være ferdig, kanskje 2022-3.)

          Gorshkov-klasse multirolle-fregatter, prosjekt 22350:

          "Admiral Gorshkov", i tjeneste

          "Admiral Kasatonov", i tjeneste

          ("Admiral Golovko", under utrusting og testing, i tjeneste tidligst 2022)

          (Fem til Gorshkov-klasse fregatter er under bygging, de to siste tror jeg skal til Stillehavsflåten. Rundt 2025+ vil da Nordflåten ha seks Gorshkov-klasse fregatter.)

          https://navy-korabel.livejournal.com...20%D0%A0% D0%A4

          https://flot.com/nowadays/strength/surfaceships/#m2

          https://bmpd.livejournal.com/4087594.html

          https://flotprom.ru/2020/%D0%A1%D0%B...D1%84%D1%8C16/

          https://flotprom.ru/2018/35%D0%A1%D1%80%D0%B72/

          https://iz.ru/1036394/anton-lavrov-a...rala-levchenko

          https://tass.ru/armiya-i-opk/9114175

          https://bmpd.livejournal.com/4032898.html

          https://bmpd.livejournal.com/4116338.html
          Last edited by Lille Arne; DTG 092042 Nov 20, .
          "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

          Kommentér


          • Det som stadig slår meg med dette er hvor dårlig det står til med den russiske marines overflatefartøyer sammenlignet med hva kineserne har klart å betale seg til.
           Død ved Kølle!
           Bla bla... Hybrid warfare is easy

           Kommentér


           • Korvetter og patruljebåt:

            Grisha-klasse antiubåtkorvetter, prosjekt 1124 Albatros:

            "Snezhnogorsk", i tjeneste

            "Iunga", i tjeneste

            "Onega", i tjeneste

            "Narian-Mar", i tjeneste

            "Brest", i tjeneste

            "Monchegorsk", i tjeneste

            Nanuchka-klasse små missilkorvetter, prosjekt 1234 Ovod og 1234.1 Buran:

            "Aisberg", i tjeneste

            "Rassvet", i tjeneste

            Zhuk-klasse patruljebåt, prosjekt 1400M, Grif-M:

            AK-388, i tjeneste, brukes som liaison-fartøy for sjefen for Kola-flotiljen

            https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...B1%D0%BB%D0%B8

            https://flot.com/nowadays/strength/surfaceships/#13


            Last edited by Lille Arne; DTG 092136 Nov 20, . Begrunnelse: La til kildeliste
            "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

            Kommentér


            • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
             Det som stadig slår meg med dette er hvor dårlig det står til med den russiske marines overflatefartøyer sammenlignet med hva kineserne har klart å betale seg til.
             Timing kanskje? Omtrent når russerne var i den verste bølgedalen etter konkursen til Sovjetunionen hadde kineserne skjønt at planøkonomi ikke virker og satte i gang med å tjene penger. Og de får nok enda mer for pengene sine enn det russerne greier.
             "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

             Kommentér


             • Landgangsfartøyer:

              Ropucha-klasse store landgangsfartøy, prosjekt 775:

              "Kondopoga", i tjeneste

              "Aleksandr Otrakovskii", i tjeneste

              "Olenegorskii Gorniak", i tjeneste

              "Georgii Pobedonosets", i tjeneste

              Ivan Gren-klasse store landgangsfartøy, prosjekt 11711:

              "Ivan Gren", i tjeneste/testing og oppøving - formelt overtatt i 2018, men ingen rapporter om at den har seilt operative tokt enda. Burde kanskje hatt en halv parentes.

              ("Petr Morgunov", under testing i Østersjøen, planlagt levering innen utgangen av 2020)

              Ondatra-klasse landgangsbåter, prosjekt 1176 Akula:*

              D-464, i tjeneste

              D-148, i tjeneste

              D-182, i tjeneste

              D-163, "Nikolai Rubtsov", i tjeneste

              *Ondatra-klassen er designet som landgangsbåter for Ivan-Rogov klasse landgangsfartøyer med brønndokk (håper det er det det heter..) som er tatt ut av tjeneste og hugd opp. De er derfor for øyeblikket ikke av særlig nytte til egentlige amfibiske operasjoner. For tiden ser de ut til å bli brukt til trening og diverse "administrative" formål i nærområdet.

              I sum kan Nordflåten i dag trolig løfte en bataljonsstridsgruppe+ dersom alle fartøyene er tilgjengelige samtidig.

              https://bmpd.livejournal.com/2103314.html

              https://www.korabel.ru/news/comments...ispytaniy.html

              "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

              Kommentér


              • Ropucha klassen må jo bli rimelig sliten. Selv de nyeste er 30 år nå.

               Og Syria-ekspressen er jo noen kilometer i året på de som seiler den.
               Død ved Kølle!
               Bla bla... Hybrid warfare is easy

               Kommentér


               • Det er litt interessant å sammenligne med hva som ble brukt som forutsetning i de krigsspill som ble gjennomført av FFI på 1970-tallet for et "typisk" sovjetisk angrep på Nord-Norge.

                "Hovedscenariet" var:
                20 landgangsfartøy av Alligator- og Polnocny-klassene som ville bære en marineinfanteribrigade.
                24 sivile handelsfartøy som ville bære en motorisert infanteridivisjon (-).
                Eskortert av:
                6 jagere av Kanin-, Kashin- og Kildin-klassene
                22 fregatter og korvetter av Riga-, Petya-, Poti- og Grisha-klassene

                I tillegg støttet av et antall Krivak-klasse fregatter og Kresta-klasse kryssere i åpent farvann og som flankestøtte.
                At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                Kommentér


                • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
                 Ropucha klassen må jo bli rimelig sliten. Selv de nyeste er 30 år nå.

                 Og Syria-ekspressen er jo noen kilometer i året på de som seiler den.
                 Olenegorskii Gorniak og Georgii Pobedonosets har relativt nylig vært gjennom tungt vedlikehold. Jeg vurderer det som sannsynlig at Kondopoga og Aleksandr Otrakovskii skal bort på det samme snart. Kanskje avventer man at Ivan Gren og Petr Morgunov skal begynne å fungere. Alt i alt tipper jeg russerne vil prøve å skvise nærmere 60 år til sammen ut av skrogene, de blir neppe pensjonert før Ivan Rogov-2-klassen er levert nærmere 2030.
                 "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                 Kommentér


                 • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
                  Det er litt interessant å sammenligne med hva som ble brukt som forutsetning i de krigsspill som ble gjennomført av FFI på 1970-tallet for et "typisk" sovjetisk angrep på Nord-Norge.

                  "Hovedscenariet" var:
                  20 landgangsfartøy av Alligator- og Polnocny-klassene som ville bære en marineinfanteribrigade.
                  24 sivile handelsfartøy som ville bære en motorisert infanteridivisjon (-).
                  Eskortert av:
                  6 jagere av Kanin-, Kashin- og Kildin-klassene
                  22 fregatter og korvetter av Riga-, Petya-, Poti- og Grisha-klassene

                  I tillegg støttet av et antall Krivak-klasse fregatter og Kresta-klasse kryssere i åpent farvann og som flankestøtte.
                  Ca 1970-1980 var nok Peak Sovjetflåten, med øvelse Okean-70, -75 og -83 som noen av de største flåteøvelsene noensinne i fredstid.

                  Samtidig er det klart at heller ikke FFI (og E-tjenesten, som leverte grunnlag) var helt immun mot "tre-meters-Ivan-syndromet." Etter hva jeg greier å finne ut var det aldri mer enn to Alligator landgangsfartøyer i Nordflåten (BDK-62 og Petr Ilichev), og ikke mer enn ti Polnocny - av disse var neppe mer enn 6-7 stykker der samtidig (tre tilført fra andre flåter, fire avgitt i perioden de var i tjeneste). Det er tilstrekkelig til å flytte to marineinfanteribataljoner eller en tung bataljonsstridsgruppe i ett løft.

                  http://russianships.info/boevye/menu_desant_sdk.htm

                  http://russianships.info/boevye/1171.htm
                  "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                  Kommentér


                  • Minekrigføringsfartøyer:

                   Gorya-klasse havgående minesveiper, prosjekt 12660 Rubin

                   "Vladimir Gumanenko", i tjeneste

                   Natya-klasse havgående minesveipere, prosjekt 266M Akvamarin

                   "Mashinist", i tjeneste

                   ("Komendor", avskrevet 2016, venter på å hugges opp)

                   Sonya-klasse kystminesveipere, prosjekt 1265 Iakhont

                   "Poliarnyi", i tjeneste

                   "Kotelnich", i tjeneste

                   "Solovetskii Iunga", i tjeneste

                   "Kolomna", i tjeneste

                   "Iadrin", i tjeneste

                   ("Elnia"*, under maskinoverhaling i mai 2020)

                   *I følge russisk wikipedia skal "Elnia skifte navn til "Petrozavodsk", men jeg finner ingen andre kilder på dette.

                   Yevgenya - klasse innenskjærs minesveiper, prosjekt 1258 Korund

                   "RT-236", i tjeneste

                   Ropucha-klasse landgangsfartøyet "Aleksandr Otrakovskii" øvde på minelegging i hvert fall senest i mars i år


                   https://function.mil.ru/news_page/co...2281658@egNews

                   https://www.korabel.ru/news/comments...om_zavode.html

                   https://flot.com/2017/%D0%A3%D1%82%D...%D0%B8%D1%8F6/
                   "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                   Kommentér


                   • Antisabotasje- og stridsbåter:

                    Anti-sabotasjeskøyter, prosjekt 21980 Grachonok

                    "Iunarmeets Zapoliaria", i tjeneste

                    "Iunarmeets Belomoria", i tjeneste

                    "Valerii Fedianin", i tjeneste

                    "Sergei Preminin", i tjeneste

                    Stridsbåter, prosjekt 02510 BK-16

                    "D-308", i tjeneste

                    "D-2110", i tjeneste

                    https://bmpd.livejournal.com/3105093.html
                    "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                    Kommentér


                    • Har de fått lisens på BK-16 designen fra Sverige, eller har de bare blitt "inspirert"?
                     Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

                     Kommentér


                     • "Inspirert" - det samme gjelder den noe tidligere lanserte konkurrenten, prosjekt 03160 Raptor. (BK-16 kan altså være et stjålet stjålet design :-)

                      https://corporalfrisk.com/2014/06/25...-03160-raptor/
                      "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                      Kommentér


                      • Ifølge Wikipedia har ikke Docksta-verftet hatt noe med dette russiske prosjektet å gjøre. Stusser jo litt over at Russerne kun produserte -to- eksemplarer av klassen når de først satte i gang.

                       Kommentér


                       • Det er levert minst tre BK-16 til Svartehavsflåten, to til Nordflåten og fire til innenriksstyrkene/Rosgvardiia. I dag (!) får Østersjøflåten overført det første eksemplaret. Kalashnikov-konsernet hevder at de har levert, under bygging eller bestillinger på til sammen 30 båter.

                        https://bmpd.livejournal.com/3558571.html

                        https://www.korabel.ru/news/comments...ipa_bk-16.html
                        Last edited by Lille Arne; DTG 171425 Nov 20, . Begrunnelse: Fant to til
                        "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                        Kommentér


                        • Nok småbåter, la oss se på støttefartøy (De er merkelig nok mye vanskeligere å skaffe oversikt over, tydeligvis ikke sexy nok?)

                         Akademik Pashin-klasse, mellomstor havgående tanker, prosjekt 2313

                         "Akademik Pashin", i tjeneste siden januar 2020

                         ("??" ved sjøsettingen ble det sagt at en til Akademik-Pashin skulle leveres til Nordflåten i 2024, men jeg har ikke sett noen ting verken om kjølstrekking eller kontrakt)

                         Dubna-klasse mellomstor havgående tanker

                         "Dubna", i tjeneste

                         Boris Chilikin-klasse stor havgående tanker, prosjekt 1559V Morskoi prostor

                         "Sergei Osipov", i tjeneste

                         ("Genrikh Gasanov", avskrevet 2015, ventet på å hugges august 2019)

                         Elbrus-klasse logistikkfartøy, prosjekt 23120 Longvinik

                         "Elbrus", i tjeneste

                         Ingul-klasse slepebåter, prosjekt 1452

                         "Altai", i tjeneste

                         "Pamir", i tjeneste

                         Nikolay Chiker-klasse stor havgående slepebåt, prosjekt R-5757

                         "Nikolai Chiker", i tjeneste

                         Zvezdochka-klasse stor slepe/bergingsbåt, prosjekt 20180 Asterisk (?)

                         "Zvezdochka", i tjeneste

                         Ilya Muromets-klasse isbryter, prosjekt 21180

                         "Ilia Muromets", i tjeneste

                         Små slepebåter, prosjekt 90600

                         "RB-34", "RB-47", "RB-48", "RB-386", "RB-399", "RB-400", "Pomorie", i tjeneste

                         Ob-klasse hospitalskip, prosjekt 320

                         ("Svir", ligget til kai siden 2005)


                         -Her er det sikkert noen jeg har glemt/oversett. Etterretningsskip tar jeg for seg.

                         https://www.korabel.ru/news/comments...nyh_sudah.html

                         https://www.korabel.ru/news/comments...nyh_sudah.html

                         http://russianships.info/eng/support/project_90600.htm

                         https://thebarentsobserver.com/en/se...hern-sea-route

                         https://vk.com/rednsz?w=wall-101918803_22991

                         https://anna-news.info/depl-sankt-pe...-v-kronshtadt/

                         https://vpk.name/news/462918_nashi_v_la-manshe.html

                         https://www.korabel.ru/news/comments...ik_pashin.html

                         https://bmpd.livejournal.com/3911104.html
                         Last edited by Lille Arne; DTG 180751 Nov 20, . Begrunnelse: Overså en liten tankbåt på 6000 tonn
                         "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                         Kommentér


                         • Fantastisk hva du samler fra åpne kilder Lille Arne . Dette krever både innsikt og bruk av tid og er kjempeflott for forumets kvalitet. Kudos!
                          "Gjør Ret, Frygt Intet"

                          Kommentér


                          • Tiltredes!
                           Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                           Kommentér


                           • Jeg kommer tilbake med mer om Nordflåtens støttefartøy, men i dag får det bli en liten undervannsbåtnyhet:

                            Severodvinsk-II/Yasen-M-klasse flerrolleubåten Kazan skal ha skutt et Kalibr kryssermissil fra et sted i Kvitsjøen til Chizha-skytefeltet sørvest på Kanin-halvøya, en avstand som i følge TASS skal være på ca 1000km. Når jeg måler avstanden fra sørenden av Kvitsjøen til Chizha får jeg under 500 km i luftlinje, mulig missilet fløy i sirkler og spiraler?

                            Kazan er i slutten av testfasen og forventes å bli formelt overlevert til Nordflåten før jul.

                            https://tass.ru/armiya-i-opk/10078237
                            "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                            Kommentér


                            • Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
                             Jeg kommer tilbake med mer om Nordflåtens støttefartøy, men i dag får det bli en liten undervannsbåtnyhet:

                             Severodvinsk-II/Yasen-M-klasse flerrolleubåten Kazan skal ha skutt et Kalibr kryssermissil fra et sted i Kvitsjøen til Chizha-skytefeltet sørvest på Kanin-halvøya, en avstand som i følge TASS skal være på ca 1000km. Når jeg måler avstanden fra sørenden av Kvitsjøen til Chizha får jeg under 500 km i luftlinje, mulig missilet fløy i sirkler og spiraler?

                             Kazan er i slutten av testfasen og forventes å bli formelt overlevert til Nordflåten før jul.

                             https://tass.ru/armiya-i-opk/10078237
                             Militære skryte KM måles vel omtrent som eiendomsmegler steinkast?
                             TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

                             Kommentér


                             • Ja, samt at det ikke gir noen særlig mening for et kryssermissil å fly i en rett linje - du vil at det skal komme inn på målet fra en uforutsigbar retning. Her har nok noen svinger og muligens høydeendringer kombinert med eiendomsmeglereffekten du nevner slått seg sammen.
                              "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

                              Kommentér


                              • Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
                               Ja, samt at det ikke gir noen særlig mening for et kryssermissil å fly i en rett linje - du vil at det skal komme inn på målet fra en uforutsigbar retning. Her har nok noen svinger og muligens høydeendringer kombinert med eiendomsmeglereffekten du nevner slått seg sammen.
                               Måles da rekkevidde på et missil på flydde kilometer eller avstand mellom plattform og mål?
                               "Gjør Ret, Frygt Intet"

                               Kommentér

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk