Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

  Det største problemet slik jeg har forstått det er at den sovjetiske gassturbinindustrien hovedsaklig var lokalisert i det som ble Ukraina, og det har jo som kjent vært litt dårlig stemning mellom Russland og Ukraina siden 2014...

  Kommentér


  • Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

   Så godt som alle militære gassturbiner i verden kommer fra

   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] i Ukraina.

   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] I USA

   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] I UK.

   Selv om produksjonen er spredt rundt i verden (Med lisenser eller montasje) så er man avhengig av gode relasjoner til disse tre landene får å få brukbare gassturbiner i skip.

   Russland har ikke spesielt gode relasjoner til noen av disse landene.
   Død ved Kølle!
   Bla bla... Hybrid warfare is easy

   Kommentér


   • Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

    >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
    Dansk syn på Østersjøflåten.

    I denne artikel vil jeg stille skarpt på den russiske Østersøflåde. Det er et naturligt udgangspunkt hvis man skal forstå de sømilitære udfordringer i Danmarks nærområde. Der er kun 300 kilometer fra Bornholm til Østersøflådens hovedkvarter i Kaliningrad, og sikkerhedspolitisk er Rusland den eneste potentielle fjende i regionen. Vi ser jævnligt russiske skibe i de danske stræder, og vi mærker de sikkerhedspolitiske spændinger når der er nærkontakt mellem NATO og Rusland i Østersøen (>>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]; >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]).Østersøflåden fylder også i militærstrategiske diskussioner om Søværnets udvikling. Det er ikke unormalt at møde den holdning at Danmark skal genanskaffe mindre kampenheder for at kunne afvise russiske skibe i dansk farvand (>>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]). Med det seneste forsvarsforlig har Danmark også taget det bløde aftræk til at genanskaffe minevåbnet til søs (>>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]). Det er positioner der bygger på en dansk militær tradition for at tale om “truslen fra øst”.
    Omvendt udgør Østersøflåden også en paradoksal indgangsvinkel til en diskussion om dansk flådestrategi. I denne artikel viser jeg at den russiske Østersøflåde ikke er skræmmende. Den består af ret få skibe, og de fleste er ganske små. Det er et underligt antiklimatisk udgangspunkt for betragtninger om en militær trussel mod Danmark. Men netop derfor er det også vigtigt at starte med Østersøflåden for at forstå hvordan den maritime udfordring i dag er anderledes end under Den Kolde Krig.
    Artiklen består af to dele. Den første er en præsentation af Østersøflåden, hvor jeg med kvantitative og kvalitative observationer gør rede for flådens opbygning og opgaver. Teknisk set består Østersøflåden ud over skibene af både luft- og landstyrker, men jeg fokuserer i denne artikel på skibene. Det skyldes et ønske om at undersøge hvad der kan udledes af den russiske flådesammensætning. Effekten af fly og landbaserede kapaciteter indgår i nogen grad i den kvalitative del af analysen, men er ikke undersøgelsens kerne. Jeg viser at Østersøflåden er Ruslands mindste flåde. Den har færrest skibe, og skibene er mindre end i de andre flåder. Østersøflåden er også Ruslands mest moderne flåde med de nyeste skibe. Jeg giver nogle forklaringer på hvordan man kan tolke denne sammensætning med de færreste, mindste og nyeste skibe.
    Den anden del af artiklen er en diskussion af policy-implikationer for Danmark. Jeg ser på hvilke maritime udfordringer Østersøflåden kan give Danmark i fredstid, i krigstid og i gråzonen mellem fred og krig (undertiden kaldet hybridkrig), og jeg udleder nogle anbefalinger til udviklingen af Danmarks militære forsvar. Jeg bevarer gennem diskussionen fokus på udfordringer fra Ruslands Østersøflåde. Nogle dele af diskussionen er det dog ikke muligt at isolere så skarpt fra andre militære emner, og i relation til krigstidsscenariet er det en specifik pointe at Danmark vil være splittet mellem udfordringer fra både øst og vest.
    En konklusion er at den russiske Østersøflåde ikke er bygget til at møde NATO i et søslag. I stedet er det en flåde som i fredstid og i gråzonen mellem fred og krig kan hævde suveræniteten, anvendes politisk og støtte Ruslands militære aktiviteter i kraft af internationale operationer. I tilfælde af krig er det snarere Nordflåden som vil være en militær udfordring for NATO, men det betyder ikke at Danmark kan ignorere de indre danske farvande og Østersøen. Danmark skal være forberedt på at kunne gennemføre kampoperationer i Atlanterhavet og i Nordsøen og samtidig deltage i maritime sikkerhedsoperationer (MSO) i de indre farvande og Østersøen inden for rammen af en international flådestyrke.
    Død ved Kølle!
    Bla bla... Hybrid warfare is easy

    Kommentér


    • Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

     Korporal Frisk følger opp i et finsk perspektiv:

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

     Grundig gjennomgang av fartøy med kapabiliteter, og ikke minst noen påminnelser om geografi. Viktigst er kanskje at Kaliningrad, som gjerne blir fremstilt som et russisk brohode inn mot Baltikum, fra russisk side ser svært utsatt ut. Og at St. Petersburg/Kronstadt er helt inneklemt innerst i Finskebukta.
     "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

     Kommentér


     • Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

      Russland er nå i gang med den største ubåtoperasjonen i nord siden Sovjetunionens fall melder VG:

      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
      Si vis pacem, para bellum

      Kommentér


      • Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

       Som en del av operasjonen har Borej-A/Dolgorukiy-ubåten "Knjaz Vladimir" for første gang skutt et Bulava SS-N-32 interkontinentalt ballistisk missil fra Kvitsjøen til Kamtsjatka: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

       Knjaz Vladimir er den første Borej-A/oppdatert Dolgorukiy som er sjøsatt. Fra før av har Nordflåten en Borej/Dolgorukiy og Stillehavsflåten to. Foreløpig er Knjaz Vladimir formelt ikke overført Nordflåten for operativ bruk, men gjennomgår et avsluttende testprogram. Planen er at den skal overføres endelig før nyttår.
       "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

       Kommentér


       • Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

        Russisk FD har lagt ut video av utskytingen:

        "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

        Kommentér


        • Russland sjøsetter isbryter med missilkapasitet.

         Russian Shipyard Launches Missile-Carrying Icebreaker
         28.10.2019
         The Admiralty Shipyard in St. Petersburg has launched an icebreaking rescue tug equipped with cruise missiles and a deck gun - a multi-mission "combat icebreaker" designed to defend Russian interests in the high Arctic. The future Ivan Papanin "combines the functions of a tugboat, patrol, icebreaker and a scientific vessel. It can solve an unlimited number of different tasks and, thanks to the inherent design solutions, can work in the Arctic region as efficiently as possible," said United Shipbuilding Corporation chairman Georgy Poltavchenko,
         speaking to Russian media. The Papanin is envisioned as Russia's answer to the Norwegian Coast Guard's Svalbard-class icebreaking rescue tug, which mounts one deck gun and can carry a small air-defence system. However, Papanin is being built as a naval vessel, and it is fitted out accordingly: with eight Kalibr-NK cruise missiles, Papanin will have an over-the-horizon anti-surface / land-attack capability, something more commonly associated with a frigate or a destroyer than a patrol boat. Papanin is designed to break ice up to about five feet thick, about the same specification as the U.S. Coast Guard medium icebreaker Healy. She is also fitted with a hangar for one helicopter and a launch davit for two high-speed patrol boats. The Papanin is slated for delivery in 2021. A second vessel in the class, the future Nikolay Zubov, is scheduled for delivery in 2024. The vessels add to Russia's growing inventory of icebreakers, already the largest in the world. At present, Russia operates 46 icebreaking ships (leaving aside icebreaking cargo vessels). Three new nuclear-powered heavy icebreakers, the Arktika-class ships, are slated for delivery over the next several years.
         Click image for larger version

Name:	Untitled2.png
Views:	279
Size:	429,5 KB
ID:	1021425
         Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	275
Size:	489,0 KB
ID:	1021426
         kilde: maritimt nyhetsbrev
         Artillery is the God of War

         Kommentér


         • ]New hypersonic missile to be tested in White Sea before Christmas.

          The Tsirkon scramjet-powered cruise missile is said to travel at a speed making it impossible to intercept by any known means.

          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
          Odd objects attract fire. You are odd.

          Kommentér


          • Det brenner i maskinrommet på Kuznetsov, det er mostridende meldinger om hvor mange som er savnet/skadd.

           >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

           2022 som dato for tilbakeføring blir mer og mer tvilsom. Jeg antar at mye av stæsjet i maskinrommene er one-offs som ikke er så lett å skaffe i full fart.
           "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

           Kommentér
           • Ryker godt ja.
            Død ved Kølle!
            Bla bla... Hybrid warfare is easy

            Kommentér


            • Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
             Det brenner i maskinrommet på Kuznetsov, det er mostridende meldinger om hvor mange som er savnet/skadd.

             >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

             2022 som dato for tilbakeføring blir mer og mer tvilsom. Jeg antar at mye av stæsjet i maskinrommene er one-offs som ikke er så lett å skaffe i full fart.
             I følge TASS er 10 personer skadet, seks av dem kritisk. To av de skadde skal være brannmenn. Det er diesel som brenner, og det spekuleres i at brannen skyldes uvørent sveisearbeid ombord.

             2022 ser veldig optimistisk ut ja. Ideelt sett skulle den vært skrotet for lenge siden, men som den eneste ordentlige penisforlengeren de har så blir den vel lappet sammen sånn tålelig. Igjen.             "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

             Kommentér


             • Den blir nok lappet sammen, ja. 2022 er veldig optimistisk. Kanskje de kan få noen reservedeler fra Kina, hvis de har begynt å lage noen til det skroget de kjøpte her for noen år siden.
              Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

              Kommentér


              • Den ryker vesentlig mindre når den står i brann, enn når den er ute på sjøen.
               .

               Kommentér


               • Opprinnelig skrevet av cwo-kp4 Vis post
                Den blir nok lappet sammen, ja. 2022 er veldig optimistisk. Kanskje de kan få noen reservedeler fra Kina, hvis de har begynt å lage noen til det skroget de kjøpte her for noen år siden.
                Skrog?
                Mener du Liaoning?
                Den er operativ som treningsfartøy.

                Usikker på hvor mye de har bygget om maskinene.
                De har en ny båt på vannet som ikke har fått navn enda.

                Kina er i gang med neste generasjon hangarfartøy nå.
                Død ved Kølle!
                Bla bla... Hybrid warfare is easy

                Kommentér


                • Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post

                 Skrog?
                 Mener du Liaoning?
                 Den er operativ som treningsfartøy.

                 Usikker på hvor mye de har bygget om maskinene.
                 De har en ny båt på vannet som ikke har fått navn enda.

                 Kina er i gang med neste generasjon hangarfartøy nå.
                 Var den jeg tenkte på, ja. Men om det er noe å hente, er en annen sak
                 Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

                 Kommentér


                 • Kdo_Under
                  Kdo_Under commented
                  Editing a comment
                  Den blir litt tricky.
                  Kineserne har bygget om hele maskinrommet selv om de har beholdt kjelene.
                  Regner med at de har bygget nye deler selv, kanskje med støtte fra Ukraina.
                  Siste fartøy de nå er i ferd med å bygge kan se ut til å bli med gassturbiner og EMALS.

                  India hadde også gamle kjeler på INS Vikramaditya, som de byttet til nye som kunne brenne diesel. deres siste fartøy Vikrant har Ukrainske turbiner.

                  Så russerne ender fort opp med å lage alle delene selv, uten å ha industri med den erfaringen.
                  Eller kjøpe fra Kina, om de har egen industri på dette.

                • Da blir det fort mer tricky for Russland å fikse balja. Nå var det vel også det elektriske anlegget som vist nok skal ha tatt fyr som følge av sveisearbeider. Jeg mener å ha lest ett eller annet sted (gir meg selv lav konfidens) at det skal være et sant helvete å trekke ny kabling på gamle skip, om de ikke er designet for det. I såfall så er det enda en faktor som forsinker arbeidet med å få balja til sjøs igjen. 88charlie jeg går ut fra du kan komme med noen betraktninger om hvor lett/vanskelig dette er?
                 Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

                 Kommentér


                 • Opprinnelig skrevet av cwo-kp4 Vis post
                  Da blir det fort mer tricky for Russland å fikse balja. Nå var det vel også det elektriske anlegget som vist nok skal ha tatt fyr som følge av sveisearbeider. Jeg mener å ha lest ett eller annet sted (gir meg selv lav konfidens) at det skal være et sant helvete å trekke ny kabling på gamle skip, om de ikke er designet for det. I såfall så er det enda en faktor som forsinker arbeidet med å få balja til sjøs igjen. 88charlie jeg går ut fra du kan komme med noen betraktninger om hvor lett/vanskelig dette er?
                  Skip er ikke som hus så det å trekke kabler trenger nødvendigvis ikke å være et sant helvete. De ligger ofte synlig i kabelgater/sjakter og er sånt sett lette å komme til. Utfordringen er å få fatt i den originale engineeringen med korrekte lengder/typer samt å få gjort arbeidet med å «oversette» til kabler som er tilgjengelige i dag. I praksis må man kjøre en ny installasjon som for et nybygg.
                  Artillery is the God of War

                  Kommentér


                  • Siste på ryktebørsen er at det er 500 kvadratmeter av skipet som er brannskadet og at brannen har rast i 17 timer på enkelte steder.
                   Blir ikke lett å prøve å fikse dette, økonomisk så burde dette kanskje føre til skroting.
                   Nasjonal stolthet fører nok til videre arbeider.

                   Død ved Kølle!
                   Bla bla... Hybrid warfare is easy

                   Kommentér


                   • Den er lei. Men det er nok relativt viktig for Russland at Kutsnetzov eksisterer og på "sikt" kan seile igjen. Nasjonal stolthet og det at de hevde en evne til maktprojeksjon (edit: etter bevistgjøring for egen typo av Rittmester) er nærliggende å se som årsaker. På den andre siden så trenger vel egentlig ikke Nordflåten flydekningen lengre, ettersom det har kommet litt moderne luftvern siden Kutsnetzov var i sine glansdager.
                    Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

                    Kommentér


                    • Matproduksjon eller maktprojeksjon, mon tro?
                     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                     Kommentér


                     • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
                      Matproduksjon eller maktprojeksjon, mon tro?
                      Takk for heads up på den der! Skylder deg en øl (på Sir W).
                      Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

                      Kommentér


                      • Sånn sett burde vel vi oppmuntre til fiksing av balja, all den tid det stjeler penger fra andre deler av bruket.
                       Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

                       Kommentér


                       • Russland varsler om missiløvelse utenfor Nordland. – Selv om dette skjer i internasjonalt farvann, må det leses som en reaksjon mot norske myndigheter, og en del av den russiske påvirkningsoperasjonen mot det norske NATO-medlemskapet, sier E-sjefen. Dette i følge vg. >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                        Si vis pacem, para bellum

                        Kommentér


                        • The Barent Observer melder om eksplosjon i ammunisjonslager i Roslyakovo søndag 22., mellom Severomorsk og Murmansk. I følge artikkelen meldes det om fem sendt til sykehus med splintskader. Skaden skal være forårsaket av en artillerigranat som gikk av under lessing/lossing i et ammolager. Flåtens pressesetjeneste skylder på brudd på sikkerhetsrutiner.

                         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                         Si vis pacem, para bellum

                         Kommentér


                         • Opprinnelig skrevet av gringo Vis post
                          The Barent Observer melder om eksplosjon i ammunisjonslager i Roslyakovo søndag 22., mellom Severomorsk og Murmansk. I følge artikkelen meldes det om fem sendt til sykehus med splintskader. Skaden skal være forårsaket av en artillerigranat som gikk av under lessing/lossing i et ammolager. Flåtens pressesetjeneste skylder på brudd på sikkerhetsrutiner.

                          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                          Trodde det var en nærmest umulig affære uten et påskrudd anslagsbrannrør??
                          Artillery is the God of War

                          Kommentér


                          • Opprinnelig skrevet av 88charlie Vis post

                           Trodde det var en nærmest umulig affære uten et påskrudd anslagsbrannrør??
                           Mulig det som var bruddet på sikkerhetsrutiner?

                           Kommentér


                           • I følge den ene artikkelen som Barents Observer linker til var det en 57mm granat* som gikk i gulvet slik at fenghetta satte av drivladningen. Fordi det ikke satt i tennrør gikk ikke selve granaten av, og derfor var det heller ingen alvorlig skadde.

                            >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                            *Det er kanskje riktigere å skrive "patron" enn granat. Det eneste 57mm-skytset jeg i farta kan se at er i bruk i Nordflåten i farta er AK-725 på Ropucha landgangsfartøyene. De bruker en 57x348mm enhetspatron.

                            ​​​​​​
                            "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

                            Kommentér


                            • Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
                             I følge den ene artikkelen som Barents Observer linker til var det en 57mm granat* som gikk i gulvet slik at fenghetta satte av drivladningen.
                             Hater når det skjer...
                             Artillery is the God of War

                             Kommentér


                             • Russia is designing a super-submarine to beat the U.S. Navy’s Virginia-class sub.

                              >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                              >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                              Odd objects attract fire. You are odd.

                              Kommentér

                              Working...
                              X
                              Besøksstatistikk