Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

FN slipper unna

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Re: FN slipper unna

  Opprinnelig skrevet av AGR416
  Snakk om å ta ting ut av sammenheng mr....
  Beklager at jeg ikke presiserte den videre, det jeg henviste til var Når vi vet at muslimene på Balkan er omtrent like muslimske som nordmenn er kristne, så blir det som å si "Kristne ranet bank" hvis en bank ranes av nordmenn. ,det jeg glemte å nevne er at dette er jo et av de mest brukte argumentene når religion diskuteres.
  Det er mulig de ikke er særlig praktiserende muslimer men så lenge en oppstandelse er religiøst begrunnet så spiller det fint liten rolle i hvilken grad de praktiserer sin tro så lenge denne er den bakenforliggende drivkraften.
  Dersom islam benyttes som en unnskyldning til å lage ballade ligger det meget sterke virkemidler til benyttelse for dette, både i koranen og hadith, som forlanger at personer som bekjenner seg til islam skal være med på moroa.
  Dette ser man f.eks ifm de evinnelige tegningene, de opptøyene som har vært verden over pga dette kom såvidt meg bekjent lang tid etter at tegningene ble offentliggjort, men når noen (religiøse "ledere"?) fant det for godt å benytte disse for å fyre oppunder tilhengere i ymse land fikk de vann på mølla, flesteparten av dem aner ikke hverken hvor eller hva hverken Norge eller Danmark er.

  Mener man noe som ikke er PK får man stadig påpekt at man er full av "retorikk", javel, men når man sitter i retten og vitner i ekstremt stygg sak der visse religioner blir forsøkt benyttet som unnskyldning for lovbrudd som jeg mener burde kvalifisere til lovens strengeste og vel så det, skulle man virkelig ønske at man tok inderlig feil for da ville man faktisk ikke være der i det hele tatt...

  Noen planlegger etter værmeldinga mens andre titter ut av vinduet, sånn vil det alltid være, jeg er overhodet ingen teoretiker på disse områdene men basert på det jeg personlig har sett og opplevd påberoper jeg meg retten til å mene og tro hva jeg vil på tross av medias fremstilling.
  AGR416, du har vært rundt i verden og gjort ditt du og all respekt for det, det jeg lurer litt på er de broilerne som knapt har vært lenger enn til SFO som vil redde verden med kumbayah...det virker simplethen ikke sånn, money/power talks, alt annet kommer i andre rekke.

  Kommentér


  • #92
   Re: FN slipper unna

   Opprinnelig skrevet av john2000
   ... money/power talks, alt annet kommer i andre rekke.
   Nettopp. Og i mange konflikter brukes religion bare som ett instrument av folk som er ute etter makt - for å prøve å begrunne handlinger ovenfor mer moderate - og for å rekruttere ignorante. Religion er ett supert propagandavåpen.

   MEN, det betyr ikke at det er religionen det er noe galt med. Enten dette nå er korsfarere, serbiske krigsforbrytere, israelske "nybyggere" eller Taliban.

   Jeg kan faktisk ikke forstå de som tror det er ett poeng å kjempe mot religioner, enten det nå er islam eller hva som helst. Maktsyke despoter som bruker ikke-demokratiske virkemidler og som undertrykker menneskerettigheter skal stoppes. Punktum.
   "Gjør Ret, Frygt Intet"

   Kommentér


   • #93
    Re: FN slipper unna

    Opprinnelig skrevet av john2000
    Dette må være en av de flittigst benyttede "hersketeknikker" i dagens informasjons-samfunn, siden de store aktørene i media er helt avhengig av makt-elitens goodwill for å overhodet kunne operere er de nødt til å følge visse spilleregler og kan enkelt selektere hvilke kilder som henvises til som seriøse og ikke.
    Mener du seriøst at media som NRK, Aftenposten, Dagsavisen, TV2, Klassekampen, Morgenbladet etc er så redd for 'makteliten' at de ikke tør publisere det de ønsker?

    Opprinnelig skrevet av JanKristian
    Opprinnelig skrevet av Rittmester
    Hvis man tar seg bryet med å lese mer av denne Andy Wilcoxson ser man fort hvilken agenda han har. Merk f eks at han griper enhver sjanse til å snakke om 'muslimer', f eks bosniske muslimer og albanske muslimer.
    Dette er en svært bemerkelsesverdig logikk. En mann har viet tiden sin på å dokumentere overgrep og kritikkverdige forhold ved en gruppe mennesker, og derfor er han ikke troverdig? Er vi blitt så politisk korrekt at man ikke har troverdighet som kritiker dersom man ikke kritiserer alle like mye? Hvorfor har du ordet muslimer i hermetegn? Mener du at de som kritiseres ikke er ekte muslimer?
    En som kun graver etter negative trekk hos en gruppe er ikke spesielt troverdig. En som forsøker å belyse en sak fra begge sider er det. Sluttresultatet trenger ikke bli et kompromiss - hvis det etter en vitenskapelig fundert prosess, hvor man prøver å falsifisere sin hovedhypotese (i dette tilfelle at muslimer på Balkan er kritikkverdige), viser seg at man ikke klarer det, kan da denne hypotesen ha noe for seg.

    Når jeg skrev 'muslim' var det bare for å vise at dette var den egenskapen hos folk Wilcoxson fokuserte på, i stedet for å gå inn på mer opplagte egenskaper som 'serber', 'albaner', 'kroat' etc.

    Opprinnelig skrevet av JanKristian
    Opprinnelig skrevet av Rittmester
    Når vi vet at muslimene på Balkan er omtrent like muslimske som nordmenn er kristne, så blir det som å si "Kristne ranet bank" hvis en bank ranes av nordmenn. Agendaen er åpenbart å skape hat mot en religiøs gruppe.
    Jeg har tilbrakt 3 år av livet mitt på Balkan og jeg kan fortelle deg at det du her sier, er politisk korrekt tull som du har svelgt uten å tygge. Problemene på Balkan oppstod fordi muslimene ville segregere seg og opprette en suveren muslimsk stat. En handling som er dypt forankret i Islams teologiske kjerne. Dette sier jeg som innehaver av en mastergrad i religionsvitenskap, med fordypning i Islam. Agendaen min er å debattere virkeligheten, ikke det politisk korrekte og kulturrelative tullet som råder i det offentlige nyhetsbildet. I denne sammenheng vil jeg applaudere NRK for sin ærlige fremstilling av Srebrenica massakren i den tidligere reffererte dokumentaren.
    Å si at problemene på Balkan oppsto fordi muslimene ville segregere seg er historieløst. Problemene på Balkan har eksistert i hundrevis av år, og er primært av nasjonalistisk art. Hver eneste lille stein i området har vært eid av minst tre folkegrupper gjennom tidene, og ingen av dem unnlater på noe tidspunkt å påpeke at de eide akkurat den steinen i 1389, og derfor er i sin soleklare rett til å gjøre krav på den i dag.

    Jeg vet sannelig ikke hvem av oss to som er flinkest til å tygge, men kan forsikre deg om at jeg har fordøyd store mengder bakgrunnsmateriale om konfliktene, og de to store underliggende tema er henholdsvis nasjonalisme og organisert kriminalitet. Disse er drivkrefter for mye som har skjedd og skjer, og dessverre har den organiserte kriminaliteten fortsatt fotfeste høyt oppe i de politiske makthierarkiene. De samme hierarkiene har fra tid til annen spilt det religiøse kortet, men primært for å skape en 'oss' og 'dem'-følelse i folket når det har vært formålstjenlig.

    Opprinnelig skrevet av JanKristian
    Opprinnelig skrevet av Rittmester
    Når det er sagt - alle parter på Balkan har gjort seg skyldig i krigsforbrytelser. Det var også forskjellige grupper 'mujaheddins' som sloss sammen med bosniakene, og forsøkte å slå islamistisk mynt på krigen. Imidlertid var det alltid det nasjonalistiske, og ikke det religiøse, som var det primære. Ett ubestridelig faktum gjenstår - det var serberne som startet, og var den aggressive part. Å unnskylde dem, slik Wilcoxson gjør, minner meg svært mye om nynazisters forsøk på å unnskylde Hitler.
    Alle parter gjorde seg skyldige i krigsforbrytelser. Det er jeg enig i, så la oss få det ut av verden. Problemet her er at du unnskylder muslimene på flere måter. Først gir du dem en delvis legitimering for krigsforbrytelsene deres ved å påpeke at begge sider utførte krigsforbrytelser. Så viser du til forskjellige grupper 'mujaheddins', jeg antar at du mener mujahideen (muslimer som utfører jihad), som aktører. Her forsøker du å overføre ansvaret for overgrep til eksterne aktører, og sier indirekte at lokale Bosniske muslimer ikke utførte religiøst motiverte overgrep. Dette er en grunnløs påstand som tilbakevises av utallige Serbiske vitner.
    Jeg skjønner ikke på hvilken måte jeg unnskylder muslimer for noe som helst. Alle krigsforbrytelser er like ille, jeg bare påpeker at det var flere som utøvde dem, på alle sider i konflikten.

    Opprinnelig skrevet av JanKristian
    Ankomsten av utenlandske muslimske krigere som ville kjempe for en uavhengig islamsk stat understreker islams politiske dimensjon.
    Her er vi faktisk enige, når det gjelder den potensielle sprengkraften i politisk islam, spesielt i form av jihadismen som f eks aktører fra Tsjetsjenia og Afghanistan forsøkte å få til på Balkan. Mitt anliggende i akkurat denne debatten er likevel å fremheve at det religiøse aspektet aldri var særskilt viktig for Balkan-krigene, men at det først og fremst var det nasjonalistiske hatet skapt av Miloševi? som var drivkraften.

    Opprinnelig skrevet av JanKristian
    Ødeleggelsen og nedslaktingen av 50+ Serbiske landsbyer rundt Srebrenica viser tydelige trekk fra Muhammeds tid som profet, og jeg kan bare konkludere med at historien fra 600 tallets Arabia har gjentatt seg på Balkan. Dette vil trolig falle for døve ører, da det religiøse aspektet som regel forsøkes å gjøres irrelevant av sekulære mennesker uten innsikt i religionshistorie. Det er klart at det er lettere å forholde seg til en slik konflikt, basert på ens eget kunnskapsgrunnlag, og her er det nok mye militær kompetanse. Religiøs kompetanse ser dessverre ut til å være mangelvare.
    Tja, det er mulig det ikke er så mange her med mastergrad i religionsvitenskap (med spesialisering i islam), men jeg synes du skal være litt forsiktig med å desavuere andres erfaringsgrunnlag. Både AGR416, Sofakriger, hvlt og mange andre her har både egen erfaring fra og dyptgående kompetanse om disse problemstillingene.

    Jeg ønsker ikke at dette skal bli noen konkurranse innen formalkompetanse, og støtter AGR416s henstilling over om å diskutere sak, ikke person. Siden du begynte, må jeg likevel få lov til å påpeke at jeg har bodd et par år i muslimske land både på Balkan og i Midt-Østen, i tillegg til et par kortere turer til Afghanistan. Min informasjon om Balkan kommer ikke fra politisk korrekte media, men fra en jobb jeg hadde, hvor jeg var så heldig å få innblikk dypt under overflaten, for å se hva som virkelig skjedde. Til slutt, min mastergrad er riktig nok ikke innenfor religionsvitenskap, men den handler om arabere, et tema det ikke er mulig å beskrive uten å også behandle islam.
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér


    • #94
     Re: FN slipper unna

     Opprinnelig skrevet av john2000
     Dette drar jeg så videre og regner med at dersom et slikt parti ble stiftet ville store deler av det muslimske samfunn stemme på dette partiet av grunner spennende fra etnisk og religiøs tilhørighet og aktivisme til om ikke annet enn av samme grunn som at enkelte nordmenn tidligere stemte på KRF omtrent utelukkende grunnet medlemskap i den vestlandske indremisjon...
     Arrest me if I`m wrong.
     Det partiet finnes i Norge i form av ILP. De retter seg spesielt inn mot norsk-pakistanere, og begrunner mye av politikken sin med islam. De vil blant annet forby homofili (med begrunnelse i islam), straffe karikaturtegnere og lederen har gått langt i å antyde at jødene stod bak 9/11 og at Osama bin Laden enten ikke eksisterte eller jobbet for amerikanerne. Dette partiet har stilt ved et stortingsvalg her i Norge. De fikk en en forsvinnende liten andel av stemmene(noen promille av de muslimske stemmene, om jeg husker riktig). Dette er nærmere omtalt i Den Store Islam-tråden her på forumet.
     Beidh a lá leo

     Kommentér


     • #95
      Re: FN slipper unna

      Opprinnelig skrevet av Bestefar
      Opprinnelig skrevet av john2000
      Dette drar jeg så videre og regner med at dersom et slikt parti ble stiftet ville store deler av det muslimske samfunn stemme på dette partiet av grunner spennende fra etnisk og religiøs tilhørighet og aktivisme til om ikke annet enn av samme grunn som at enkelte nordmenn tidligere stemte på KRF omtrent utelukkende grunnet medlemskap i den vestlandske indremisjon...
      Arrest me if I`m wrong.
      Det partiet finnes i Norge, og de har stilt ved et stortingsvalg. De fikk en MEGET liten andel av stemmene. Dette er nærmere omtalt i Den Store Islam-tråden her på forumet.
      Det er denne:

      viewtopic.php?f=7&t=10268

      Kommentér


      • #96
       Re: FN slipper unna

       Bestefar, AGR416, dere vet beskjed som vanlig
       Offtopic:
       Var på "turne" da dette marginale partiet hadde sin storhetstid i -09 så det hadde gått meg litt forbi. Her er forøvrig link til "hjemmesiden", ikke overraskende valgprogram http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 718&v=info
       Forøvrig byttet navn grunnet konflikt med AP angående arbeider-biten og lite nytt siden -09...time will show.

       Opprinnelig skrevet av Rittmester
       Mener du seriøst at media som NRK, Aftenposten, Dagsavisen, TV2, Klassekampen, Morgenbladet etc er så redd for 'makteliten' at de ikke tør publisere det de ønsker?
       Nei, jeg tror de er i stand til å publisere det de selv ønsker, men tror også at det foregår en viss seleksjon ut fra hva som måtte være dagens agenda og hvor man kan hente poeng.
       Videre er det vel ingen hemmelighet hvor mange journalisters og redaktørers sympatier ligger og i hvilken retning de har fått sine føringer lagt i diverse organisasjoner fra videregående skolealder og oppover.
       Upartiske/uhildede informasjonskanaler eksisterer i svært liten grad da alle vil ha en bit av kaka og det får man ikke om man gjør seg upopulær i de rette kretser, slik er det bare.
       Makt korrumperer, og det er naivt å tro at det ikke foregår saker og ting over hodene våre som ikke hadde tålt dagens lys uten at man behøver å gå amok i konspirasjonsteorier av den grunn.
       En annen ting som er interessant å se er spesielt nettaviser der "ukorrekte" saker forsvinner nedover så fort at de er vekk fra førstesiden før de egentlig blir et tema, men ingen skal komme i ettertid og si at de ikke ble dekket...

       Menneskets natur er slik jeg ser det slik at man er avhengig av et visst konfliktnivå for å trives, har man ikke eksterne konflikter av noe slag konstruerer man gjerne interne.
       En felles fiende virker forenende, men vår vestlige sivilisasjon har for tiden ikke noe klart definert fiendebilde og ser man på hva som opptar Ola og Kari generelt per idag virker det ihvertfall på overflaten som om gamle Josef&co hadde snev av rett når de snakket om "dekadente vestlige".
       Den krig som utkjempes idag er en tvers gjennom skitten affære uten definerte grenser (borgerkriger/terroranslag "overalt"), fronter, identifiserte fiender (kan være hvemsomhelst) og definerte mål (må utarbeides etterhvert som de oppdages, og bekjempes med de til enhver tid tilgjengelige og tillatte midler ut fra lokasjon og tidspunkt) og propaganda fra begge sider florerer via alle tilgjengelige informasjonskanaler.

       Det man ser i Vesten er at mange er i ferd med å miste tålmodigheten over pirater, selvmordsbombere, paranoide sikkerhetskontroller, voldtekter, ran i egne boliger osv, man føler at myndighetene som man har valgt inn for nettopp i første rekke sørge for beskyttelse og sikkerhet for å slippe å ta loven i egne hender svikter totalt og ofrer egen befolkning på det politisk korrektes og sine egne fremtidige (FN,EU,WHO,NATO, insert organization here) karrierers alter.
       Dette er med på å i høyeste grad mistenkeliggjøre og fremmedgjøre alle som kommer hit, man blir om ikke redd for et nytt Kosovo så ihvertfall meget skeptisk.
       Den motsatte reaksjonen er opposisjonsgrupperinger som Blitz, SOS Rasisme (hvilken vits...) o.l med sine "antirasistiske" demonstrasjoner, dette synes også kun å være et utslag av å ville ha noe å demonstrere for/mot men hvor stor nytteverdi disse oppløpene har kan vel diskuteres.
       Dersom myndighetene gjorde en mye bedre seleksjonsprosess ved utstedelse av innreisetillatelse/visum og ved å reagere umiddelbart og knallhardt ved overtredelser ville mye av problemene disse gnisningene medfører forsvinne av seg selv.

       Det som skjedde på Balkan var et resultat av etnisk, religiøs og politisk sammenblanding til en mix som til slutt futtet av som følge av selvantennelse, religion ble brukt som et maktinstrument på linje med andre tilgjengelige propaganda MEN jeg vil anta at mange som deltok under religiøs fane ikke akkurat har vært stamgjester i hverken kirke eller moske men heller benyttet religion som tilhørighets-alibi, slik vi ser i omtrent ethvert vestlig land der det demonstreres for/mot et eller annet.

       Det samme som i fremtiden KAN skje i Europa/Vesten har skjedd gang på gang på gang gjennom historien, samtlige folkevandringer/forflytninger av noen størrelse har endt i humanitære katastrofer som oftest har fått fatale følger for den fortrengte part;
       Aztekere, egyptere, inkaer,indianere, de store krigerstammene i Afrika samt en drøss som ikke er nevnt, alle har bukket under for enten en teknologisk overlegen sivilisasjon ELLER en overtallig primitiv.
       Den råskapen som gjorde "oss" i stand til å erobre flere av disse rikene er heldigvis en saga blott i vår sivilisasjon, men det er et stykke derfra til den holdningen som synes å råde idag om at vi må betale for fordums "bragder" til evig tid.

       En ting er ihvertfall helt sikkert, historien har vist oss (men definitivt ikke lært oss) gang på gang på gang at historien gjentar seg uansett hva vi måtte prøve på av krumspring for å unngå nettopp dette.
       For en stakket stund er vi på toppen av næringskjeden, men som andre høyerestående sivilisasjoner før oss står hovmod for fall og jo høyere de er jo lengre faller de.

       Kommentér


       • #97
        Re: FN slipper unna

        Her er en interessant masteroppgave i religionsvitenskap fra Universitetet i Bergen: Islamisering og islams posisjon i dagens Bosnia og Hercegovina.

        Det virker som om den har mye bedre analyser av utviklingen i Bosnia enn en del som har blitt skrevet i denne tråden.
        At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

        Kommentér


        • #98
         Det er i disse dager 25 år siden massakren i Srebrenica, og Ole-Asbjørn Fauske har en blogg om saken: https://ofauske.blogspot.com/2020/07...siden.html?m=1


         Jeg benyttet anledningen til å lime den inn i denne gamle tråden, som startet med FNs ansvar for massakren, men utviklet seg til en generell tråd om problemene på Balkan. Muligens interessant fortsatt.
         Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

         Kommentér


         • #99
          Srebrenica kan vi ikke la bli uinteressant. Det er en altfor viktig påminnelse om at reinspikket ondskap kan dyrkes fram og fyres opp på ganske kort tid om bare noen ser på det som lønnsomt.

          Aage Borchgrevink og Enver Djuliman hadde en klok kronikk om dette i Aftenposten den 11. Dessverre er den typen historieforfalskning som John2000 bedrev i tråden her fortsatt levende, og kan vel få enda bedre grobunn når katastrofen kommer på avstand.

          Vi må forhindre historieomskrivning. I dag utfordres vår kollektive hukommelse på nytt.
          “Tell me what you know. Tell me what you don’t know. Tell me what you think. Always distinguish which is which.” - Colin Powell

          Kommentér

          Donasjoner

          Collapse
          Working...
          X