Å ha noe infrastruktur utover groper, kjt og telt virker fristende - men da er nok rekvisisjon det mest aktuelle. Å ha det stående i forsvarets eie er urealistisk. Det er mye som fort kan bli en repetisjons- og samtreningsleir for en bataljon eller tre.
Kunngjøring
Collapse
No announcement yet.
Militære stasjoner og leire i etterkrigstidens Norge
Collapse
X
-
Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis postHvor høyt smeller det, og hvor lenge?
Etter femdagerskrigen i Georgia 2008 trodde vi at krigen skulle vare fem dager, og at all infrastruktur i bakre områder ville bli bombet og missilet i fillebiter. Da trenger vi jo ikke telt en gang, det holder med fjellduk.
Nå har Ukraina vært i krig i over seks år, og jeg tror de er glade for EBAen de hadde stående å forfalle (men ikke kvittet seg med) for å bygge opp et mer fungerende forsvar.
Blir det ordentlig krig (som varer en stund) kan vi jo bruke beredskapslovene til å overta EBA, spørsmålet er hvor hensiktsmessig den er.
Ja man må regne med at mye infrastruktur blir ødelagt både helt og delvis.
Men vi må regne med at krig/ konflikt blir langvarig.
Å beholde relevante skytefelt med tilhørende leire er nok ikke helt dumt.
Å beholde leire uten større skytefelt og øvingsområder er ikke fornuftig, det blir bare en hel masse kaserner med driftsutgifter som om de var i bruk og verkstedhaller som ofte ikke er mye bedre enn enkelte gårdsverksteder.
Død ved Kølle!
Bla bla... Hybrid warfare is easy
- 1 like
Kommentér
-
Åsegarden leir har vært brukt som alliert treningssenter, spesielt av britiske og også nederlandske og andre styrker, i alle år siden Bn3/Brig N ble nedlagt i 1994, og da mest intensivt som Alliert treningssenter Nord fra begynnelsen av 2000-tallet. Det er et meget bra øvings- og skytefelt i Sørlimarka noen km syd for leiren, for alle infanterivåpen. Men det er nok lite egnet for mekaniserte/pansrede avdelinger.
At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.
Kommentér
-
Vallermyrene leir utenfor Porsgrunn ble bygget av tyskerne under krigen som transittleir for hester. Den tyske hærs logistikk var i stor grad hestetrukket, og det var mye av feltartilleriet også. Derfor ble under krigen store mengder hester transportert fra Tyskland til Norge, der de ble tatt imot på Vallermyrene før de ble fordelt til avdelinger. Det er store staller, ridehall og masse tjoringsbommer der, tyskerne hadde opp til 600 hester der om gangen. I "nyere" tid ble Vallermyrene først og fremst brukt som mobiliseringslager for Telemark Infanteriregiment nr. 3 (bl.a. Bn 2/IR 3, dvs. 2. feltbataljon, som inngikk i Brig 3), men det var også noe forlegningskapasitet som ble brukt til enkelte repetisjonsøvelser, kurs og øvelser for HV-03. Nå tror jeg faktisk opprinnelig bruk er litt tilbake, som ridesenter.At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.
Kommentér
-
Opprinnelig skrevet av Simplex Vis post- Vallermyrene leir, Telemark
- Sverresborg festning/batteri, Hordaland
- Firda kaserne, Sogn og Fjordane
- HV-bygget, Skei, Sogn og Fjordane
Firda kaserne er fortsat i forsvaret, den var i si tid vedtatt nedlagt, men det var ikkje lenge etter Brun Hansen overtok som forsvarssjef at beslutninga var omgjort. I dag er den oppussa og den har fått tilbake Fisbasis. HV brukar den til øvingar og når den ikkje er i bruk blir den leigt/lånt ut til andre som har interesse av å bruke den. Blant anna så er det dei siste åra arrangert veterantreff der.
Kan legge til at på Nesje fort i gamle Sogn og Fjordane har gunneigar overtatt fortet. Han har pussa det opp og brukar det som eit feriesenter under namnet Nesje Fort, av ein eller anna grunn populært blant tyskarar.
Kommentér
Kommentér