Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

FLOTEX 2021

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  FLOTEX 2021

  Sjøforsvarets årlige øvelse FLOTEX 21 er i gang, og vil foregå i områdene Vågsfjorden, Andfjorden og havområdet utenfor Andøya fra fra 15. november til 3. desember.

  Det kan forventes høy aktivitet på sjøen og i luften i øvingsområdene de neste to ukene. Fra 19. til 21. november vil også flere av fartøyene, både norske og allierte - ha et havneopphold i Bodø. I denne tidsperioden vil det derfor være flere mennesker i uniform i byen.

  Målet med FLOTEX 21 er å bygge maritim kampkraft, og øke krigføringsevnen i nordlige farvann. For å nå dette målet fokuserer store deler av øvelsen på antiubåt-krigføring og ubåtjakt. I tillegg blir det gjennomført mønstringer om bord på flere av Sjøforsvarets fartøy.

  – FLOTEX 21 er årets største marineøvelse. Den er viktig for oss av to grunner. For det første gir den oss mulighet til å trene på en rekke grunnleggende ferdigheter. Det gjør vi internt i Marinen, men også sammen med allierte fartøy og luftenheter. Underveis vil vi kontrollere kompetansenivået på våre enheter gjennom mønstringer, og FLOTEX gir en god ramme for dette, sier sjef Marinen, flaggkommandør Trond Gimmingsrud om øvelsen.

  Videre forklarer han at ved å øve i Nord-Norge blir våre allierte bedre kjent med våre nærområder.

  – For det andre er det en øvelse hvor vi knytter allierte tett til oss, og de blir bedre kjent med å operere i våre områder. Det er bra for vår sikkerhet at de gjør seg kjent med å operere i våre farvann også når det er kaldt og mørkt, avslutter sjef Marinen.

  > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Marinen har forlatt Bodø for denne gang. Nå venter øvelse FLOTEX, hvor over tolv overflatefartøyer fra Marinen og Kystvakten deltar – i tillegg til et antall ubåter, maritime patruljefly og luftfartøyer.
  Øvingsområdet strekker seg fra kysten av Nordland og Troms helt nord til Finnmark.

  > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM][0]=AZVn_nc5aHZvxVr3tx_RWjWCHdzA-gA8YXKrMbVgNu9x4B4QOkR1fsOF84ZfBYKH ZAdmN1znpzP9_L9xnjkmoTmceNBeMZQJJCl w4ZQqQLDZyfvG7xUXoU33NjIhYePmZbr29_ hAcLPyOd3dtnX9Bn4V&__tn__=%2CO%2CP-R
  Odd objects attract fire. You are odd.
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Klokken 04.48 natt til torsdag ble Hovedredningssentralen varslet om at den canadiske fregatten > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]> LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] hadde mistet fremdriften på Frohavet utenfor Trøndelag på grunn av en brann.

  Torill Herland, kommandørkaptein og kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret, opplyste torsdag morgen at det er skader på skipet det har vært brann i, men ikke verre enn at det har fremdrift.

  – Det er ikke varslet om personskader. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor det brøt ut brann i skipet, eller hva som er omfanget av skadene.

  > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Odd objects attract fire. You are odd.

  Kommentér


  • #3
   Fint med en fellesøvelse

   All animals are equal, but some animals are more equal than others.

   Kommentér

   Heimevernet - historisk filmarkiv

   Collapse

   Working...
   X