Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Informasjon: Årsstudium i idrett

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Informasjon: Årsstudium i idrett

  Hæren har fått eget årsstudium i idrett

  BARDUFOSS (Forsvarets forum): Årsstudiet ved UiT er spesialdesignet for Hærens operative behov. Utholdenhet stod på tapetet i helgens samling.

  Vilde Skorpen WikanJOURNALIST

  PUBLISERT Mandag 06. september 2021 - 08:00

  – For å være en god fysisk trener for personell i Hæren så er kompetanse viktig, sier Thomas Valnes til Forsvarets forum.


  Valnes er idrettsinspektør i Hæren. Han er blant dem som har stått bak samarbeidet med UiT, Norges arktiske universitet, som ledet til årsstudiet i idrett for personell i hærens bataljoner. I august tok de første sersjantene fatt på studiet, og fredag 3. september var de alle på den første fysiske samlingen i Bardufoss.

  Da var det løpeintervaller som sto på programmet.

  – Tematikken på denne samlingen er trenings- og bevegelseslære med fokus på utholdenhetstrening, forteller Valnes.

  Idrettsinspektør i Hæren Thomas Valnes var fredag tilstede på treningen som foregikk ved Istindportalen i Bardufoss. Foto: Vilde Skorpen Wikan, Forsvarets forum

  Valnes sier programmet er spesialtilpasset Hærens operative behov. Samtidig håper han det vil gi færre belastningsskader og øke den generelle treningskvaliteten.

  Med for å lede treningen fredag var Sigurd Beldo, universitetslektor ved UiT Idrettshøgskolen og Espen Tønnessen. Tønnessen er professor i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania og tidligere fagsjef i Olympiatoppen. Han er hentet inn spesielt for denne samlingen om utholdenhetstrening.

  – Dette er for å lære mest mulig praksis om utholdenhetstrening, sier Tønnessen.

  – Det går på å lage gode øktmodeller og instruere folk sånn at de trener på riktig intensitetsnivå og får riktig prestasjons- og helseeffekt, legger han til.

  På UiTs side er det Beldo som har det overordnede ansvaret for årsstudiet. Han forteller at de har skreddersydd programmet for Hæren.

  – Dette er jo spennende arbeid fordi vi mener idrettsvitenskapen og fysisk yteevne har relevans også i et moderne forsvar, sier han.


  > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder

 • #2
  Håper de har et par økter om å trene HV-soldater. Programmer, samlingsmetoder, oppfølging (treningssapp? selvdrevne grupper med veiledning over facetime?? etc)
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

  Kommentér


  • #3
   Opprinnelig skrevet av Sofakriger Vis post
   Håper de har et par økter om å trene HV-soldater. Programmer, samlingsmetoder, oppfølging (treningssapp? selvdrevne grupper med veiledning over facetime?? etc)
   Kanskje de kunne laget et treningsprogram for de som blir sofapoteter mellom hver ÅT? Det hadde nok forhindret en del unødvendige småskader som mange har i forkant av disse.
   *smerte er midlertidig, ære varer evig*

   Kommentér

   Heimevernet - historisk filmarkiv

   Collapse

   Working...
   X