Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Skulderlux og helseprofil

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Skulderlux og helseprofil

  Hei,

  Jeg er utdannet Politi, og har sett meg relativt dritt lei behandlingen man får som nyutdannet i Politiet.
  Av den grunn har jeg sett meg ut en karriere i Forsvaret, og lå an til tilbud om fast stilling.
  Våren 2021 var jeg på opptak til 1årig krigsskole, men fikk avslag basert på helseprofil fordi jeg oppga en skulderluksasjon (skulder ut av ledd) som skjedde våren 2020.
  I ettertid har jeg ikke hatt noen problemer med skulderen, og jobber pr. i dag operativt i politiet deriblant på væpnede oppdrag. Jeg trener styrke og har full funksjonalitet og mobilitiet.

  Legen på FOS ba meg klage på vedtaket, og mente han fint kunne sendt meg videre. Det var FSAN derimot som hadde satt en slik "skade" som automatisk karakter 4.
  I ettertid har jeg kontaktet lege fra FSAN, som også mener dette er hinsides og har bedt meg klage. Nå skal jeg til ortoped for å få en klinisk undersøkelse, og er ganske sikker på at jeg får en legeerklæring som vil være krystallklar på at jeg er stridsdyktig.

  Spørsmålet mitt er som følger:

  1. Har noen vært borti liknende situasjoner/klager, og har noen erfaringer rundt dette? Kaster jeg bort tid og penger ved å klage?

  2. Er det noe poeng for meg å søke meg stillinger i Forsvaret, eller bør jeg bli værende i Politiet? (Selvfølgelig vanskelig å svare på, men alle tilbakemeldinger her er nyttig for meg da jeg kan se for meg en karriere i grønt.)

  Takk for alle svar, tips og tilbakemeldinger!

  PS. admin må gjerne flytte innlegget om dette er feil forum.
  Last edited by Norsken; DTG 231942 Sep 21, .
  Lignende tråder

 • #2
  Hei!

  Kjipt å høre hva du må igjennom for å komme deg i tjeneste, så kan kanskje prøve å svare på det første spørsmålet ditt.

  Forsvaret er generelt rigide og strenge på hva de vurderer opp mot stridsdyktighet og skader. Det at du har hatt en luksasjon uansett art, rent anatomisk, gjør det lettere for leddet å hoppe ut igjen. MEN: med god fysikalsk opptrening er det mulig å begrense at det skjer igjen. Lurt at du oppsøker ortoped, men anbefaler deg også å oppsøke fysioterapeut som kan være med på å dokumentere blandt annet bevegelse, styrke og joint movement. All dokumentasjon er gull værdt, så ikke gi opp!

  Lykke til videre!

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Takk for litt tips Toris92!

   Jeg spurte legen i FSAN om en erklæring fra fysioterapeut var nødvendig, og han mente det ville være irrelevant så lenge jeg fikk en grundig dokumentasjon hos ortoped.
   Likevel er jeg jo enig med deg i at all dokumentasjon vil styrke min sak, og jeg har en fysioterapeut som har fulgt meg opp og mer enn gjerne kan gi meg god dokumentasjon.

   Det virker jo som at du kjenner litt til skadeomfang rundt luksasjon, og Forsvarets strenge og rigide system. Tror du jeg har noen som helst reell sjans til å få omgjort den 4'eren til en 6/7'er, eller kaster jeg bort tid og penger nå?

   Kommentér


   • #4
    Det finnes og andre grupper en Forsvarets Narkotikagrupper; selv om de skulle hatt størst grunnlag til å la deg gjennomføre tjeneste!

    Du kan også jobbe i OR-korpset, med din utdanning kan du enkelt få deg stilling som spesialist innenfor Militærpolitiet.
    Med forbehold om skrivefeil grunnet store tomler og lite tastatur.

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     Da har jeg fått et endelig svar på klagen min, og dette er uten tvil et bevis på at man kan få til nesten alt man vil så lenge man ikke gir seg.

     Klagen ble tatt til følge, og jeg har fått oppjustert min helseprofil til 6, altså det høyeste man kan få etter å ha blitt nedsatt. Dette gir meg nå igjen mulighet til å søke jobb eller utdanning i Forsvaret.

     På veien hit snakket jeg med fire forskjellige leger i FSAN som alle mente at det ville bli tilnærmet umulig å få klagen igjennom. Likevel var de alle enige i at regelverket var for strengt, og at mitt tilfelle på ingen måte burde ekskludert meg fra tjeneste i Forsvaret - på tross av en nok så alvorlig diagnose sett fra Forsvarets øyne.

     Jeg fikk en svært dyktig ortoped samt en fysioterapeut til å gjennomføre gode undersøkelser slik at de kunne skrive detaljerte epikriser. Resultatet av dette var ingen motsigelser mot operativ tjeneste i Forsvaret. Dette skulle vise seg å være avgjørende for at klagen ble godkjent.

     Hvis noen leser dette om noen dager, uker, måneder eller år så send meg gjerne en melding hvis du trenger råd til å løse det som kanskje ser ut som en umulig situasjon!

     Kommentér


     • #6
      Bra!

      Kommentér


      • #7
       Veldig bra.

       Kommentér


       • #8
        Fantastisk at du pushet deg gjennom! Det i seg selv viser jo også en mental styrke, fighter-vilje, om du vil! Lykke til Norsken !

        Kommentér

        • Trådstarter

         #9
         Takk for hyggelig tilbakemeldinger og en veldig overraskende hedersbevisning!

         Gleder meg til å følge forumet her videre, og i større grad bidra aktivt der jeg kan

         Kommentér


         • #10
          Veldig bra. Har også erfaring med å få medhold i klage knyttet til helseprofil, så oppfordringen er å faktisk klage hvis man mener at kjennelsen er feil. Systemet er strengt ja, men ikke nødvendigvis rigid.
          Ved kølle skal ondt fordrives!

          Kommentér

          Takk for innsatsen F-16

          Collapse

          Working...
          X