Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

RED HELMETS eller RE:SPONS

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  RED HELMETS eller RE:SPONS

  Ja, det er alternativa. Team Rubicon Norge skal skifte namn og det står mellom RED HELMETS Disaster response Norway eller RE:SPONS Disaster response Norway.

  Først litt bakgrunninfo.
  Kjære alle TR-NOR’ere!  Vi nærmer oss innspurten på første fase av høstens REBRANDING av organisasjonen vår: Nytt navn! Før arbeidsgruppa sender sin innstilling til styret på hva organisasjonens nye navn skal være – ønsker de nå tilbakemeldinger fra dere, som er frivillige i TR-NOR – men gjerne også folk utenfor organisasjonen. Nederst i nyhetsbrevet er det link til et enkelt spørrskjema. Bruk noen minutter på å si din mening nå i innspurten av navnevalget! Og del gjerne linken med venner, familie og andre støttespillere! Arbeidsgruppa blir svært takknemlige for alle tilbakemeldinger
  Kort om prosessen
  HVORFOR REBRANDER TR-NOR?

  Med nedleggelsen av Team Rubicon Global førte dette til endringer i det internasjonale TR-nettverket som gjør at de TR-organisasjonene som ikke er direkte underlagt TR-USA må rebrande. Våre venner i Australia og England har allerede gjennomført disse endringene – og vi har tatt med oss deres erfaringer når vi denne høsten rebrander TR-NOR. En slik prosess gir unike muligheter for å definere hvordan vår organisasjon best kan bidra til effektivt og virkningsfullt katastrofearbeid, både internasjonalt og nasjonalt. Kjernen i aktiviteten vår vil selvfølgelig være den samme, men merkevare-innpakningen blir nå ny

  ARBEIDSGRUPPE OG MANDAT

  På sitt møte 15. juni nedsatte styret en arbeidsgruppe med bred representasjon fra organisasjonen. Arbeidsgruppas mandat er å samle innspill fra frivillige og komme med en innstilling til styret på nytt navn for organisasjonen på styrets møte 31. august.

  Mandat for arbeidsgruppen: Rebranding-gruppen har som mandat å innhente navneforslag og grafiske innspill (forslag til fargevalg, symbolbruk etc.) fra frivillige i TR NOR, for deretter å komme med en innstilling til styret på nytt navn for TR NOR. Denne behandles i styremøtet 31. august. Innstillingen skal inneholde en begrunnelse for første valget, samt en kort redegjørelse for andre innkomne forslag.

  (Sak 6/2021, styremøte 15.06.21)
  ARBEIDSGRUPPAS ARBEID

  Det kom inn totalt 54 forslag til nytt navn. Arbeidsgruppa har så langt hatt tre Teams-workshops og hyppig kontakt på mail og telefon. I tillegg har arbeidsgruppa fått profesjonell bistand fra Svein Roger Selle (Selle&Partners) i metodikk, vurderingskriterier og med tilbakemeldinger på navneforslagene. (Stor takk til Svein Roger som har stilt opp gratis for oss!)

  Arbeidsgruppa har i sin vurdering av navneforslagene vektlagt at:
  • Navnet skal fungere internasjonalt, og samtidig være et godt navn her hjemme i Norge.
  • Navnet skal si noe om hva vi gjør/hvem vi er, og at navnet skal signalisere noe positivt og meningsfylt, både internt men også for samarbeidspartnere og støttespillere, finansielle bidragsytere, myndigheter, media, folk i målgruppa for å bli frivillige hos oss - og allmennheten for øvrig.
  • Navnet bør dekke organisasjonens virke i dag så vel som at det skal romme hvordan organisasjonen og virksomheten vår ser ut flere år fram i tid.
  • Navnet skal kunne fungere godt sammen med de andre tidligere TR-organisasjonene (Re:act, UK og Disaster Relief Australia).
  • Mulighetene for domene og juridiske forhold er også vurdert

  Etter grundig vurdering av alle innsendte forslag står arbeidsgruppa nå igjen med en shortliste med 2 navn. Begge navnene er etter arbeidsgruppas oppfatning sterke navn som vi kan bære med stolthet framover!
  VEIEN VIDERE MED REBRANDING

  Etter navnevalget er det mye som må på plass før vi kan lansere vårt nye navn. Logo og grafiske elementer må på plass, det samme må nye nettsider hvor både tekst og bilder/film blir viktig for når vi under en ny merkevare skal fortelle omverdenen hvem vi er og hva vi gjør. Dette er spennende tider – som vil trenge engasjement og kloke innspill fra hele organisasjonen! Tentativ lanseringstidspunkt for nytt navn er oktober/november. Men vi kommer så klart tilbake med mer info, når vi har sluttført det særdeles viktige første steget: NYTT NAVN!

  Bruk knappen under for å komme til skjemaet hvor du kan gi dine tilbakemeldinger på de to navneforslagene arbeidsgruppen har kommet frem til
  SVARFRIST: Søndag 29/8, kl. 24:00

  ANONYMT: Dette skjemaet er anonymt, men du kan så klart skrive inn navnet/eposten din i det nederste feltet - hvis du tenker det er praktisk for det videre rebrandingsarbeidet.

  DEL GJERNE LENKEN: For å få innspill fra folk utenfor organisasjonen også, så oppfordrer vi alle til å dele lenken med folk i sitt nettverk. (Nabo’n, familie, kollegaer osv.)
  Som de ser så ber TRN om at flest moglege seie kva dei meina om namna. Ein treng altso ikkje å vere frivillig i TRN for å ha ei meinig.
  Dette for at vi skal kunne få eit best mogleg namn som folk både i Norge og utlandet forstår kven vi er.

  Litt om dei to namna.
  Som kjent var TRN i Beirut i fjor haust for å hjelpe til etter eksplosjonen der.
  Då var ein del av antrekket ein rød hjelm. Noko som medførte at lokalbefolkninga gav kallenamnet Red helmets.
  Så tanken bak RED HELMETS er å rett å slett bruke namnet som vi fekk i Beirut.

  TRUK har og skifta namn dei heiter no RE:ACT Disaster Respons.
  Derav kjem namnet RE:SPONS av.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Håpar flest mogleg tar ein titt på skjemaet og seie si meining.
  Norseman-76 likes this.
  Lignende tråder

 • #2
  Det må bli Red Helmets. Et navn med en ekte historie bak, og dobbelt gjenkjennelig (hvis dere fortsetter med røde hjelmer).

  Re:spons med den teite tegnsettingen i midten ser ut som noe som er kokt opp i et reklamebyrå.

  Red Helmets kan forhåpentligvis også krenke noen nettroll som synes det ligner for mye på White Helmets :-)

  Ja jeg har skrevet i skjemaet også.
  Sofakriger, Einherjar and 2 others like this.
  "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
   Det må bli Red Helmets. Et navn med en ekte historie bak, og dobbelt gjenkjennelig (hvis dere fortsetter med røde hjelmer).

   Re:spons med den teite tegnsettingen i midten ser ut som noe som er kokt opp i et reklamebyrå.

   Red Helmets kan forhåpentligvis også krenke noen nettroll som synes det ligner for mye på White Helmets :-)

   Ja jeg har skrevet i skjemaet også.
   Skreiv noko liknande eg og.
   Einherjar likes this.

   Kommentér


   • #4
    Red Helmets! Enig med begge om at RE:SPONS virker hentet ut av en sportskolleksjon med løpetights og ikke som et "varemerke" for krisestøtte.

    onkel smerte, magskor and 2 others like this.
    “If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.”
    ― John Steinbeck

    Kommentér


    • #5
     Mail fra TR:

     Nytt navn: RESPONSE
     Basert på kloke forslag, innspill og tilbakemeldinger fra dere frivillige, samt god input fra støttespillere og ekstern markedsføringsekspertise, la arbeidsgruppa for rebranding frem en grundig innstilling til styret om nytt navn på organisasjonen.

     Denne innstillingen sluttet styret seg til. Og styret vil rette en stor takk til arbeidsgruppa og alle dere frivillige som har engasjert seg i denne navnevalgsprosessen!

     Vi har nå valgt et navn som vi vil kunne bære med stolthet framover! RESPONSE er et kort, presist og informativt navn som spiller direkte på organisasjonens virksomhet: Å respondere på naturkatastrofer og hendelser som rammer mennesker og viktig infrastruktur.

     RESPONSE fungerer godt både på engelsk og norsk, og gir positive assosiasjoner til handlekraft og det å stille opp. RESPONSE sier noe både om hva vi gjør (positiv respons på negative hendelser) og hvem som gjør det (folk som svarer når samfunnet trenger det).

     RESPONSE dekker det vi har gjort så langt som organisasjon, og gir samtidig rom for at organisasjonen kan videreutvikle virksomheten under dette navnet.

     Gratulerer til oss alle med nytt navn!
     Norseman-76 likes this.
     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • #6
      Jaja. De droppet i hvert fall det teite kolonet i midten.
      "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

      Kommentér

      Forsvarets historiske filmarkiv

      Collapse

      Working...
      X
      Besøksstatistikk