Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Stratagem: Er Forsvarets ledere i stand til å styre et moderne forsvar?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Stratagem: Er Forsvarets ledere i stand til å styre et moderne forsvar?

  Er Forsvarets ledere i stand til å styre et moderne forsvar?

  Det egentlige problemet

  I debatten om Forsvarets innretning, er det enkelte som hevder at Forsvaret har anskaffet så dyre kampfly at Forsvaret ikke har råd til å operere dem. Sjef Luftforsvaret har tilbakevist dette og sagt at F35 er akkurat det Norge trenger. Det argumenteres blant annet med geografi og


  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  hvlt likes this.
  Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.
  Lignende tråder

 • #2
  Jeg synes Bollmann har mange gode poenger her. Med fare for å ødelegge spenningen for andre lesere, tillater jeg meg å sitere det siste avsnittet i innlegget:
  Det er behov for å styrke styringskompetansen i Forsvaret slik at ledere blir i stand til å se helhet og forstå sammenhenger, og til å styre komplekse strukturer med en kombinasjon av teknologi, forvaltning, vedlikehold og logistikk i et grenseløst fellesskap. For å komme dit må utdanningssystemet og karrieresystemet reformeres. Utdanningssystemet må styrkes med fag/emner rettet mot avdelingsledernivået. Ved tilsettinger må det være et krav at man har et minimum av utdanning og erfaring i styringsoppgavene før man tiltrer en sjefsstilling. Det må rekrutteres bredt fra alle sektorer og bransjer slik at det blir flere kandidater å velge mellom. Forsvaret bør vurdere å engasjere et eksternt rekrutteringsbyrå der de som rekrutterer er objektive og uavhengige, og der det benyttes relevante tester og caser. Forsvaret må også begynne, som næringslivet, å la resultater telle og ansvar gjøres gjeldende. Vi trenger ikke flere havarier, mislykkede anskaffelser eller dårlige arbeidsmiljøundersøkelser. Det er nok nå.
  Personlig mener jeg ett (av mange) tiltak her må være å gi videreutdanning til OF-korpset mye tidligere etter KS enn det som er tilfelle nå. Og da, som Bollmann også påpeker, utdanning som er direkte relevant for de stillingene de skal besette, før de besetter dem.
  gringo and Sofakriger like this.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • #3
   Utdanning er en ting - men jeg synes poenget om måling av personlig egnethet er vel så viktig. Det finnes en del ledere som leverer supert som har manglende eller uventet formalkompetanse - men mye viktigere: Det finnes veldig mange med "den rette formalkompetansen" som absolutt er ikke egnet som toppledere.
   "Gjør Ret, Frygt Intet"

   Kommentér

   Forsvarets historiske filmarkiv

   Collapse

   Working...
   X
   Besøksstatistikk