Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Bergartilleribataljon nr III - Mannskapslister?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Bergartilleribataljon nr III - Mannskapslister?

  Har en kollega som er svært interessert i å finne ut mer om sin bestefar, som tjenestegjorde i Bergartilleribataljon nr 3 under kampene ved Narvik. Jeg har hjulpet ham med å anskaffe noe dokumentasjon via Statsarkivet og Nasjonalbiblioteket. Enda har vi til gode å lokalisere mannskapslister, som kan fortelle i hvilken underavdeling bestefaren tjenestegjorde. Er det noen her som kan sitte på kilder / mer info?
  Mutual Assured Destruction.
  Lignende tråder

 • #2
  Så vidt jeg husker (som tidligere rullefører i Babn 3/AR 6 i mange år), så pleide det å fremgå av "fast rulle" for de aktuelle årsklassene om vedkommmende hadde deltatt, hvor lenge, og ved hvilen underavdeling (ned til batteri). Vi fikk stadig slike spørsmål på 1980 og -90 tallet, frem til AR 6 (tidl. Babn 3) ble nedlagt i 1995 - og fant svarene.

  Om disse rullene ble overført til Riksarkivet eller til et av statsarkivene (Tromsø?) husker jeg imidlertid ikke.

  Egentlige mannskapslister for de forskjellige avdelingene kan jeg ikke huske å ha sett, selv om slike sikkert fantes en gang.

  Kommentér


  • #3
   Min erfaring med militære arkiver at den slags gjerne kan befinne seg blant relevante deler av saksarkiver. Riksarkivet er sannsynligvis stedet å lete, det kan tenkes at man må gjøre jobben selv og dermed møte opp fysisk. Kan tenkes at det er det du allerede har gjort. Alternativet, som jeg antar du har gjort på Nasjonalbiblioteket, er å sjekke litteratur. Hvis man kun har sjekket i det digitale utvalget på nb.no har steder som Forsvarsmuseets bibliotek og Norges hjemmefrontmuseums bibliotek en god del litteratur som neppe er fritt tilgjengelig digitalt.

   Det finnes den del bøker som har trykket mannskapslister fra avdelinger som deltok i for eksempel frigjøringen av Finnmark eller polititroppene, så man kan ha flaks.

   FMUs bibliotek kan tenkes å sitte på interessante ting i sine samlinger, jeg ville tatt kontakt med de.

   Kommentér

   • Trådstarter

    #4
    Takk for tipsene - skal meddele det til min kollega.
    Mutual Assured Destruction.

    Kommentér


    • #5
     Opprinnelig skrevet av Beverfjes Vis post
     Min erfaring med militære arkiver at den slags gjerne kan befinne seg blant relevante deler av saksarkiver. Riksarkivet er sannsynligvis stedet å lete, det kan tenkes at man må gjøre jobben selv og dermed møte opp fysisk. Kan tenkes at det er det du allerede har gjort. ..... .
     Ja, det kan godt hende at bemanningsoversikter o. l. befinner seg i saks-arkivet (i motsetning til rulla/personellarkivet) etter oppsettende avdeling, dersom de var en del av avdelingssjefenes rapport til samme (kan eksempelvis ha vært oppsetnings-rapport og/eller fektnings-rapport i dette tilfellet).


     Kommentér

     Takk for innsatsen F-16

     Collapse

     Working...
     X