Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Forsvarets årsrapport for 2020

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Forsvarets årsrapport for 2020

  Forsvaret publiserte årsrapporten for 2020 nå i formiddag.


  Tirsdag formiddag presenterte forsvarssjefen Forsvarets årsrapport for 2020 – et år som skulle vise seg å bli radikalt annerledes for hele verden. General Eirik Kristoffersen er likevel fornøyd med Forsvarets leveranser under koronaåret.
  – Vi løste oppgavene våre på en god måte i 2020. Vi har holdt oss innenfor budsjett, vi har løst våre pålagte oppdrag og >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] er i rute, sa forsvarssjefen.

  Tre prioriteringer
  Da koronapandemien traff Norge og resten av verden med full kraft vinteren 2020, fikk det raskt store konsekvenser. Samfunnet ble nedstengt, og store deler av hverdagsaktiviteten stoppet opp. Det påvirket også Forsvaret. Raskt satte forsvarsledelsen opp tre hovedprioriteringer: opprettholde Forsvarets operative evne, begrense smittespredning og støtte sivilsamfunnet når vi blir bedt om det. General Kristoffersen sier Forsvaret har oppfylt alle prioriteringene.
  – Vi har løst oppdragene våre her hjemme og ute, inkludert redningstjeneste og kystvakt. Vi har mottatt nytt materiell, og vi har hatt et utstrakt samvirke med våre allierte, sa generalen.
  Tross i at øvelse Cold Response 2020 >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] på grunn pandemien, har Forsvaret hatt en rekke viktige treninger og øvinger med allierte soldater og styrker her i Norge.
  – Det er viktig med tanke på at vi er NATOs nordflanke. Den allierte treningen i Norge har heller ikke bidratt til økt smittespredning i samfunnet, takket være gode rutiner for smittesporing og isolasjon, påpekte Kristoffersen.


  Støtte til sivilsamfunnet
  Forsvaret støtter sivile myndigheter når vi blir bedt om det, blant annet med kapasiteter og mannskap i redningsaksjoner og slep. Fjoråret bød imidlertid også på en rekke store og annerledes oppdrag – ikke minst i forbindelse med pandemien. Blant annet har heimevernspersonell voktet grensen til Sverige og på Oslo lufthavn Gardermoen. Hæren har dessuten bidratt med testing og kontroll på Svinesund. Under leirskredet på Gjerdrum i desember bidro også flere avdelinger og ressurser fra Forsvaret.
  Pandemien har dessuten gitt reduserte kostnader for Forsvaret, særlig innen reisevirksomhet, der besparelsen er en kvart milliard kroner.
  – I tillegg har vi hatt en betydelig digitalisering. Dette gir varig effekt, og vi forventer en reduksjon på 20 prosent i reisevirksomheten fremover som følge av det vi har lært under pandemien, sa Kristoffersen.

  Folkene viktigst
  Selv om Forsvaret nå innfaser mye avansert og nytt materiell, påpeker forsvarssjefen at personellet er Forsvarets viktigste ressurs.
  – Det er takket være folkene våre at vi klarer å opprettholde vår operative evne.
  Forsvaret (ekslusive Heimevernet) har nærmere 26 000 ansatte og vernepliktige, mens hele styrkestrukturen utgjør 70 000 personer. Av disse er nesten 40 000 fra Heimevernet. Du finner flere tall og opplysninger i årsrapporten under.
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Link til rapporten: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Svolten og tyst, samband fyst
  Lignende tråder

 • #2
  Wow, Forsvaret sparte 250 000 000 kroner i reisekostnader!
  Si vis pacem, para bellum

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Kansellerte permisjoner, mindre tjenestereise, holde igjen personell som pendler og hjemmekontor gir jo fort besparelse.
   Svolten og tyst, samband fyst

   Kommentér


   • #4
    ...som kan brukes i noe annet militært hensiktsmessig!
    Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     Nei ikke innledningsvis. For 2021 kanskje men desverre er det noe som heter interneffektivisering og spiser fryktelig mye penger hvert år. (Kravet til effektivisering ved utgangen av inneværende langtidsperiode er på 1,505 mrd. 2020-kroner. 1,225 mrd. 2020-kroner er dokumentert spart inn.)

     Covid-19

     Pandemien Covid-19 har gitt Forsvaret merkostnader på totalt 348 millioner kroner i 2020. Kostnadene knytter seg til smittevern på 225 millioner kroner, merkostnader ved innrykk av vernepliktige soldater til førstegangstjeneste på 52 millioner kroner og Heimevernets bistand til kontroll av grenseoverganger på 67 millioner kroner. Merkostnadene til covid-19 tiltakene er finansiert ved redusert aktivitet, hovedsakelig knyttet til reiser og mindre bruk av overtid.
     Svolten og tyst, samband fyst

     Kommentér

     Working...
     X
     Besøksstatistikk