Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Kan man søke sivil utdanning samtidig?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Kan man søke sivil utdanning samtidig?

  Hvis jeg søker på en bachelor i Forsvaret kan jeg da også søke på en sivil utdanning samtidig? Altså slik at hvis jeg ikke går videre fra sesjonen så kan jeg komme inn på ett vanlig universitet.

  Eller er det satt opp slikt at man bare skal søke Forsvaret? Finner ikke så mye informasjon om sesjon dato og om dette passer hvis man også søker sivil utdanning som backup.
  Lignende tråder

 • #2
  Søknadsmessig kan du vel det uten problemer. Jeg antar at Forsvaret har lokalt opptak, altså ikke opptak gjennom samordnaopptak, så da står du fritt til å søke både på offentlige universiteter/høgskoler og opptak til Krigsskolen. Om det blir noe kræsj med tanke på datoer må du nesten ta en telefon til FPVS e.l. å spørre, det er nok de som kan gi deg best svar på det. Men erfaringsmessig er det ikke kritisk å eventuelt gå glipp av noen dager på et ordinært studie, men dersom FHS følger "skoleruta" ellers så er vel opptaket ferdig i god tid før starten på ordinære studier.
  Simplex and LVGRP99 like this.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Takk for svar. Har et spørsmål til, så slipper jeg å starte to tråder på rad.

   Hvis jeg fikk diagnosen ADHD når jeg ble kalt inn for sesjon, men har ikke det nå lenger, hvordan går jeg fram for å bevise dette?

   Kommentér


   • #4
    Regner med du må snakke med fastlegen din om dette.
    LVGRP99 likes this.
    Odd objects attract fire. You are odd.

    Kommentér


    • #5
     Sakset fra forsvaret.no/krav/helsekrav:
     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]


     Har du diagnosen ADHD / ADD / hyperkinetisk forstyrrelse kan du kalles inn til sesjon for en individuell vurdering – gitt at du ellers er kvalifisert. Et av kravene er at du ikke bruker reseptbelagt medisin daglig. På sesjon får du samtale med lege om din helse.

     Har du behov for faste medisiner (uansett diagnose) for å fungere i hverdagen blir du ikke innkalt til militærtjeneste.

     Unntak:
     Noen vokser av seg lidelsen. Dersom du mener at du ikke lenger har ADHD / ADD / hyperkinetisk forstyrrelse, og ønsker deg inn i Forsvaret, må du for egen regning ta kontakt med en psykiater eller psykolog som har erfaring i å utrede og diagnostisere diagnosen. Psykiateren/psykologen vil gjennom intervju og tester finne ut om kriteriene for diagnosen fortsatt er oppfylt, dvs. om du fortsatt har diagnosen. Dersom det ikke lenger er holdepunkter for diagnosen, og du ikke bruker medisiner, kan du kalles inn på lik linje med de som aldri har hatt diagnosen.
     Lille Arne, LVGRP99 and Rittmester like this.
     Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

     Kommentér

     For alt vi har. Og alt vi er.

     Collapse

     Working...
     X
     Besøksstatistikk