Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Avansement i forskjellige grener

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Avansement i forskjellige grener

  Hei. Har dere noen erfaring om det er vanskeligere å få befalsutdanning i noen grener en andre? F.eks luft kontra Hær? Eller om det er like store muligheter i alle grenene? Er nysgjerrig da jeg vurderer å bytte stilling fra Luft til hæren.
  Lignende tråder

 • #2
  Hva er motivasjonen din? Tenker du befalsutdanning som i Forsvarets Befalsskole som er felles for alle grener slik at man blir OR-5, eller tenker du nivået under som i Hærens tilfelle er Lagførerskolen hvor man blir OR-4 og lagfører?

  Hver våpengren har en tildelt kvote med plasser til Befalsskolen som sikkert varierer utifra befalssituasjonen i den enkelte våpengren.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Jeg tenker jo da at interessen for befalskolen begynner å krype innpå, da jeg nærmer meg 30

   Kommentér


   • #4
    Fordi du nærmer deg 30 så føler du at du trenger Befalsskolen?
    Hadde jeg vært selektør skulle jeg trengt mere overbevisning

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     Er ikke befalskolen et naturlig neste steg i karrieren fra grenader? Hvis jeg fortsetter i stillingen jeg har nå, så er det ikke stort som forandrer seg om jeg blir OR5 eller ikke, forskjellen er at jeg får T60, men du har jo sikkert rett, kan jo fortsette i stillingen jeg har nå til jeg er 35 for så å ta befalskolen fordi jeg MÅ ha den for videre karriere

     Kommentér

     • Trådstarter

      #6
      Folk kan si så mangt om motivasjonen sin, men i bunn å grunn så er befalskolen inngangen til en livslang karriere, og mange velger den av nettopp den grunn, at de må.

      Kommentér


      • #7
       Meg bekjent er det ingen som får T60 etter fullført Befalsskole, det må man søke om. Det kan man forsåvidt også uten Befalsskole eller Lagførerskole(man stiller selvsagt sterkere med BS).

       Det er en ærlig sak at man ønsker å fortsette å jobbe i Forsvaret, men jeg mener våre yngste fortjener ledere som har gått Befalsskolen fordi de ønsker å lede dem, å gjøre en forskjell for dem og sørge for at de er best mulig rustet og forberedt skulle det bli alvor. Det er et stort ansvar som hviler på skuldrene til en lagfører.

       Du må tenke gjennom om du ønsker å gå Befalsskolen pga. grunnene nevnt over eller fordi du ønsker T60(som du heller ikke automatisk får etter BS).

       Kommentér

       Working...
       X
       Besøksstatistikk