Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Tyske militære installasjoner i Norge

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Tyske militære installasjoner i Norge

  Jeg fant ikke noen generell tråd om tyske militære installasjoner fra krigen i Norge, selv om noe nevnes på dedikerte tråder om spesielle tema. Men siden jeg har flere spørsmål om temaet, tillater jeg meg å opprette en og stille første spørsmål.

  Vi var i dag på vestsiden av Bogstadvannet, ved Fossum bruk (Løvenskiold). Det er diverse moderne industriinstallasjoner der, men også et par brakker i skråningen ned mot vannet, som jeg syntes ligner på tyskerbrakker. Er det noen som vet om det var noen militærleir der under krigen? Det er et par kilometer til Grini i luftlinje, så jeg antar det ikke har noe med den leiren å gjøre.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder

 • #2
  Det var i hvert fall en ganske stor tysk militærleir på den andre siden av Bogstadvannet, der Bogstad camping er nå. Lengst nordøst på campingplassen står det stadig noen brakker. Leiren ble også brukt av det norske forsvaret en tid etter 2. verdenskrig.

  Edit: Står om den her: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

  Kommentér


  • #3
   Jeg snublet en gang i tiden over et forum hvor man kunne bruke timevis på å nerde over denne typen ting. Det må ha vært minst ti år siden, så jeg husker ikke hva det heter dessverre. Jeg lurer på om jeg i den sammenhengen fant en oversikt, eller beskrivelse, av alt tyskerne satte opp av forlegninger og annet i Oslo. De hadde blant annet en leir rett ved gamle Voldsløkka stadion, der Skeid spilte i sin tid. Det var visstnok også en fangeleir der Shell ligger på Marienlyst, muligens serbere som ble brukt til tvangsarbeid.

   Det mest synlige sporet jeg har sett er vel brakkene de satte opp i myntgatakvartalet rett ved kontraskjæret utenfor Akershus festning. Sønsteby, av alle, hadde kontor her i mange år.

   Kommentér


   • #4
    Kan det har vært kystfort.com?
    Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

    Kommentér


    • #5
     Opprinnelig skrevet av MWD Vis post
     Kan det har vært kystfort.com?
     Ja, det er jeg ganske sikker på at det var. Utrolig mye spennende å finne der inne, folk med ekstrem detaljkunnskap mener jeg å huske.

     Kommentér


     • #6
      Bunker Braathen på FB er også en interessant side å følge hvis man er interesser i tyske krigsinstallasjoner.

      Kommentér


      • #7
       Forumet til kystfort.com, >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] er virkelig stedet.
       At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

       Kommentér

       Working...
       X
       Besøksstatistikk