Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Liggende skyting med pistol

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Liggende skyting med pistol

  Heisann!

  Jeg er politistudent på andre året. Trent aktivt med NROF i to år, og skyter i tillegg en del utenom (dssn).

  En av tingene vi testes på er skyting med pistol i sideveis liggende skytestilling.

  Stående og knestående skyting går greit, men jeg har ikke klart å knekke koden for å skyte liggende.
  Jeg er høyreskytter.

  Slik jeg gjør det nå:
  Jeg legger meg med venstre skulder ned i bakken, med kropp og hodet pekende mot kl. 8 (mål er kl 12). Beina er ganske strukket ut, med venstre ben pekende bakover og høyre fremover. Har god kontakt med bakken langs hele venstre side av kroppen, og med siden av høyre fot.

  ​​​​​​I stedet for å klemme hodet ned mot bakken og vinkle pistolen 90° for å følge hodet (vanlig blant mange andre studenter, jeg klarte aldri bli komfortabel med det), prøver jeg å holde begge så rett opp som mulig, for å få et normalt siktebilde.
  Jeg føler jeg ligger ganske stabilt, og avtrekk kjennes ikke dårligere ut enn normalt. Allikevel går skuddene over hele skiva (halvfigur).


  Er det noen som har tips?
  Bueskytter, bushcrafter, knivmaker... Allsidig fyr.
  Lignende tråder

 • #2
  Er det et krav at du skal ligge på "feilsiden"? Jeg har veldig god erfaring med liggende skyting om jeg kan legge hele skytearmen langs bakken, da får jeg nærmest "rifleaktig" ro på pistol og siktebilde. Det er vanskelig å si noe sikkert uten å se deg skyte, men min umiddelbare innskytelse er at du ikke får skytearmen og støttearmen til å jobbe godt sammen og tuller til avtrekk og rekylopptak. Oppleves rekylopptaket som ryddig og konsistent, eller danser pistolen hit og dit?
  "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Det er fritt valg av side, eneste krav er at man skal ligge sideveis. Jeg begynte med å ligge på høyre side, men klarte ikke å bli komfortabel med det. Fikk bedre resultater når jeg lå mot venstre, så da beholdt jeg det. Praksisveilederen min er likedan, men "krøller" seg mer sammen (legger beina oppå hverandre og trekker dem opp mot kroppen). Han treffer like bra som normalt.

   Siktebilde, avtrekk og rekylopptakk kjennes ganske normalt. Vi skyter bare enkeltskudd fra liggende, så oppfølgingsskudd er foreløpig ikke en problemstilling.
   Bueskytter, bushcrafter, knivmaker... Allsidig fyr.

   Kommentér


   • #4
    Videoen under viser "rollover prone", det var slik jeg lærte å skyte liggende med pistol i DSSN (det var den gangen det fortsatt het NFPS), og det funker som sagt veldig bra. Jeg kan ikke skjønne annet enn at du må vri pistolen på en veldig anstrengende og unaturlig måte om du ligger på venstresiden som høyreskytter og attpåtil vil holde den "normalt" med siktene opp, noe som sannsynligvis tuller til avtrekksteknikk og kanskje grep for deg.

    "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     Det virker som en ganske mye skråere variant enn hva vi ble vist på pistolkurset, og jeg har ikke prøvd det ennå. Skal forsøkes neste gang jeg er på banen!

     Bueskytter, bushcrafter, knivmaker... Allsidig fyr.

     Kommentér


     • #6
      En ting hun ikke nevner er at i "rollover prone" som vist kan du få lagt kinnet på din egen overarm, som du ville lagt det på kolben på en rifle, få stabilisert hodet bak siktene og slippe å anstrenge nakken så mye for å holde hodet oppe. Det er den kombinasjonen av maksimal støtte til våpenet med hele eller mesteparten av skytearmen i kontakt med bakken og denne støtten til hodet som jeg tror ligger bak at dette kanskje er en av skytestillingene med størst presisjonspotensiale for pistolskyting. Pistolen skal ha kontakt med bakken, enten direkte eller ved at du ruller støttehanda ned under grepet mellom pistolen og bakken om du trenger å løfte våpenet for å sikte på et høyt mål eller få en god linje mellom øye og sikte for å få en avslappet stilling. Som nevnt får jeg en opplevelse av ro og kontroll på siktebilde og avtrekk i denne stillingen som nærmest minner om å skyte med rifle. Det er ingen grunn til å vente til neste gang du er på banen, skytestillinger kan du jo prøve ut på gulvet med bare pekefingeren.
      "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

      Kommentér


      • #7
       Opprinnelig skrevet av Lille Arne Vis post
       Det er den kombinasjonen av maksimal støtte til våpenet med hele eller mesteparten av skytearmen i kontakt med bakken og denne støtten til hodet som jeg tror ligger bak at dette kanskje er en av skytestillingene med størst presisjonspotensiale for pistolskyting.
       Så da er mitt åpenbare spørsmål - hvorfor trener vi ikke mer på den. Er det krevende (ift andre skytestillinger) å nå nivået? Bevegelighet er selvsagt et minus ift feks stående, men hvis muligheten er der er dette kanskje en av de beste stillingene for å treffe? Og det er jo poenget.

       "Gjør Ret, Frygt Intet"

       Kommentér


       • #8
        Personlig synes jeg at det kanskje er den enkleste skytestillingen å mestre når jeg først knekte koden - og det tok ikke så lang tid. Da er det bedre å bruke mye tid på å terpe basics - siktebilde, grep og avtrekk (mest avtrekk). Det er jo likt uansett stilling.

        Stillingen skal gjennomgås i både Hærens og Sjøforsvarets skyterekker og utdanningsprogram for pistol - riktignok er den ikke så fantastisk godt beskrevet i reglementene.
        "We like to believe that facts speak for themselves, but they most assuredly do not."

        Kommentér


        • #9
         Har samme erfaringene som Lille Arne . Liggende på høyre side har man en stabil og god plattform.
         When in doubt,empty your magazine.

         Kommentér

         Working...
         X
         Besøksstatistikk