Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Spesialstyrker beret

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Spesialstyrker beret

  Hei. Sitter å ser på bilder av FSK og MJK, og har bare et spm angående hodeplaggene; jeg ser FSK har de vinrøde beretene, og MJK har sine, men jeg har og sett marinejegere med vinrød beret? Er det slik at de får velge? Eller går FS under en egen gren?
  Lignende tråder

 • #2
  Er du sikker på at du har sett en marinejeger med vinrød beret og ikke en tidligere marinejeger (Bjørn Bjørnø) med vinrød beret? Slik jdet er blitt formidlet meg så vil ikke en marinejeger bli sett død med en vinrød beret.
  There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

  Kommentér


  • #3
   Marinejegerkommandoen (MJK) og Forsvarets Spesialkommando (FSK) er som kjent organisatorisk flyttet ut av hhv Sjøforsvaret og Hæren til Forsvarets Spesialstyrker (FS). De benytter uniform iht respektive regelverk i Sjøforsvaret og Hæren. Så, nei: Ingen marinejegere benytter vinrød beret.

   Uten at jeg har detaljkunnskap om de to organisasjonene, er det helt sikkert (felles) stillinger begge steder som kan søkes av personell fra hele FS (eller andre forsvarsgrener for den saks skyld). Det er mao veldig sannsynlig at det kan være FSK-personell som tjenestegjør i MJK og omvendt, og de benytter i så fall sin opprinnelige uniform.
   If you take responsibility for yourself you will develop a hunger to accomplish your dreams.

   Kommentér

   Forsvarets historiske filmarkiv

   Collapse

   Working...
   X
   Besøksstatistikk