Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Kavaleriklubben

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Fokus: Kavaleriklubben

  Kavaleriklubben - Hærens voktere siden 1882

  Kavaleriklubben er en forening for kavalerioffiserer, grunnlagt 1882. Foreningen har medlemmer som har tilknytning til kavaleriet og manøverbataljonene i hæren.  Kavaleriklubben ble stiftet i 1882 av 12 sekondløitnanter, som en interesseorganisasjon for Kavaleriets "sekondløitnanter". De ble kalt «De udødelige» på grunn av avansementsforholdene i Kavaleriet. De stod gjennomsnittlig 3 år «Surnumerære» før de ble «virkelige». Deretter måtte de vente 9 år før de i en alder av ca 35 år rykket opp til Premiærløitnant. Sekondløitnantene ble satt til temmelig underordnede stillinger, og historien sier at de ble «hundset» av de mektige Premiærløitnantene. Klubben hadde den gang ingen skrevne lover, og eldstemann var Formann. Av muntlige overleveringer vet vi at alle nye kavalerioffiserer var selvskrevne medlemmer, med mindre disse frasa seg medlemskap.

  Dagens medlemmer i klubben tjenestegjør eller har tjenestegjort i Kavaleriavdelinger som KESK, EBN, TMBN, Panserbataljonen & Jegerregimentet. Det er over 300 medlemmer i foreningen. Møtene i klubben holdes på gamle Krigsskolen i Tollbodgaten 10, Stabsskolen, i Akershus festnings Fanehall, på Setermoen eller i Rena leir. Medlemsmøtene inneholder foredrag innen forsvarsfaglige, historiske, politiske områder samt omvisninger på aktuelle steder av millitær interesse. Før alle møter er det servering av øl og ertesuppe.

  Click image for larger version Name:	125_orig.jpg Views:	0 Size:	142,1 KB ID:	1043991
  (Det må være lov å røpe at undertegnede figurerer på dette bildet, tatt i forbindelse med Kavaleriklubbens 125-årsjubileum?)


  Click image for larger version Name:	fest_3_orig.png Views:	0 Size:	1,27 MB ID:	1043992
  (Og for så vidt dette, tatt ved Kavaleriets 350-årsjubileum. Legg merke til kavaleriskålen, hvor man setter føttene i stigbøylene, som spilles av hhv bordet og stolen. Det må også kunne avsløres at Hans Majestet, i egenskap av kavalerist, også deltok på dette.)


  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Kavaleriklubben har selvsagt også egen privat FB-side: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kavaleriklubben er åpen for befal og grenaderer som tjenestegjør eller har tjenestegjort i hærens Tapreste, Stolteste, Vakreste etc. våpengren: Kavaleriet AKA manøvervåpnet. NB: På Kavaleriklubbens facebookside kan alle medlemmer poste, det betyr at det ventes en viss edruelighet fra de som poster og det betyr at det ikke er klubbens offisielle syn som fremlegges av de som skriver noe her.

  FØLG MED! Dagens Kavaleriklubb er en forening for de som tjenestegjør / har tjenestegjort i manøvervåpnet; dette betyr at om man stiller i enkelt- eller dobbeltknept mørk uniform på våre fester er knekkende likegyldig.
  (De som skulle bry seg om dette har antageligvis dobbeltknept uniform og er ca 99 1/2 år gamle ;-) )

  Befal & Grenaderer som tjenestegjør i EBN, PBN, FSK, E. TMBN, 2.BN er hjertelig velkomne i Kavaleriklubben.

  Kavaleriklubben ble stiftet i 1882, som en interesseorganisasjon for Kavaleriets sekondløitnanter. Sekondløitnantene ble kalt «De udødelige» på grunn av avansementsforholdene i Kavaleriet. De stod gjennomsnittlig 3 år «Surnumerære» før de ble «virkelige». Deretter måtte de vente 9 år før de i en alder av 35 år rykket opp til Premiærløitnant. Sekondløitnantene ble satt til temmelig underordnede stillinger, og historien sier at de ble «hundset» av de mektige Premiærløitnantene. Klubben hadde den gang ingen skrevne lover, og eldstemann var Formann. Av muntlige overleveringer vet vi, at alle nye kavalerioffiserer var selvskrevne medlemmer, med mindre de frasa seg medlemskap.

  Medlemsmøtene inneholder foredrag innen Forsvarsfaglige, historiske, politiske områder samt omvisninger på aktuelle steder av militær interesse. Etter møtet er det selvfølgelig øl og ertesuppe.

  NB. Da det på våre facebooksider er en del innbudte venner, bør man holde seg for god til å bruke ukvemsord mot folk som befinner seg både i og utenfor manøvervåpnet.
  TENK TRYKK TAL ;-)

  Medlemskontingenten er på kr.150 pr. år og kan innbetales til: KAVALERIKLUBBEN V/Jørgen Fodstad, Bjerkelundsveien 116A, 1357 Bekkestua
  Bruk Vipps eller kontonummer 05305073085

  Hvis du enda ikke medlem i Klubben er det bare melde seg inn.
  La den rraske ridning lenge leve..
  For mer info >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • #3
   Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
   Befal & Grenaderer som tjenestegjør i EBN, PBN, FSK, E. TMBN, 2.BN er hjertelig velkomne i Kavaleriklubben.

   Man må ikke glemme landets ferskeste kavaleriavdeling, Porsanger Bataljon!

   Kommentér

   Working...
   X
   Besøksstatistikk