Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Pakkliste

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Opprinnelig skrevet av essal Vis post
  Hvis dere ikke har pakkningsplaner, si i fra til deres tropp og områdesersjanter- worst case til distriktsersjanten hvis de 2 fjolsene før ikke klarer å produsere noe resultat. Å ikke ha pakkningsplaner en økt HMS risiko (og totalt idiotisk, inkompetent og unødvendig, men det er et bedre argument med HMS).
  Vel, troppssersjantene har etterspurt det fra meg, (OmrSjt), jeg har etterspurt det fra både 1'er og 4'er seksjon, og svaret er msom beskrevet ovenfor, at det er så stort sprik mellom de som ble kledd opp i 2006 og de som ble kledd opp i 2019, at satslister er fullstendig ubrukelig.
  Dermed har vi tatt utgangspunkt i satslista til en troppsjef som ble kledd opp i 06, samt skjelt litt til den jeg postet ovenfor, for å etablere et minste felles multiplum av hva mannskapene skal ha.
  For mannskapene blir da "ta med alt utlevert utstyr" som regel dekkende.

  Kommentér


  • #32
   Det er vel du som skal lage listen, ikke få den? Jeg antar at S1 har ansvaret for mer HR relaterte saker som lønn, S4 har ansvaret for den totale PBU satsen, men DU (eventuelt din distriktssersjant eller troppsersjanter) er den som faktisk skal utvikle en pakningplan som vil være en generisk løsning til deres oppdrag og AO.

   At folk ikke har fått utlevert samme ting, er heller ikke så viktig. Når jeg lagde listen som min tropp bruker, så har jeg brukt ord som "heldekkende uniform". Det er tilnærmet irrelevant om det er M75, 98, 00, 02, 04 eller privat- poenget er at de skal ha en heldekkende uniform. Om de har muligheten til å tilpasse denne til årstiden så er det flott, men ikke noe å henge seg opp i.

   Grunnen til at en har en pakningsplan, er ikke for at det skal være lett å komme seg på øvelse. Det handler om at en soldat under KTS sier til sin LF at han ikke har X/Y/Z, så gir det min Trsjt og Trsj kritisk informasjon om soldatens/lagets/troppens evne til å løse oppdrag. Om han har mistet det eller ikke fått det utlevert er irrelevant. Derfor må de av dere som er ledere i HV ha kontroll på hva folka deres har med seg ut- "alt" er faktisk det minst beskrivende dere kan gjøre. Pakningsplan er et K&K verktøy.

   Her er det bare å skjerpe seg.
   - Don't confuse enthusiasm with capability

   Kommentér


   • #33
    Som sagt, vi har planen jeg postet tidligere. Den har jeg fått av distr.sjt, og jeg anser den dekkende for vårt oppdrag og AO.
    Men det ble tidligere i vinter etterspurt fra troppene en mer spesifikk liste på hva som var å anse som minste utleverte sats, hvorav mangler kunne beregnes utbedret fra depot selv om det ikke sto i den enkeltes satsliste. Men DET var altså ikke mulig å oppdrive. Men de fleste skal ha ha noe som tilsvarer det meste på den generiske pakningsplanen.

    Kommentér


    • #34
     Utgår etter forrige post.

     Edit: Et innspill er da at dere skriver "Utstyr ihht. pakningsplan" i innkallingen (og ev. også legger ved denne), fremfor "Ta med alt utlevert utstyr". Siste setning er oppskriften på hvordan man ender opp med at Einar Enkeltmann melder at "termosen og de ekstra sokkene ligger i baggen" under vintertjeneste, eller at Stine Sluttstykke ikke får plass til lagsutstyr i sekken under Øvelse Midtsommer fordi "vinterkamoen tar så mye plass".
     Ved kølle skal ondt fordrives!

     Kommentér


     • #35
      Opprinnelig skrevet av essal Vis post
      Derfor må de av dere som er ledere i HV ha kontroll på hva folka deres har med seg ut- "alt" er faktisk det minst beskrivende dere kan gjøre. Pakningsplan er et K&K verktøy.
      Jeg mistenker at det kanskje er en smule forvirring/forskjellige meninger her pga forskjellige oppdrag. Et normalt HV-område driver med objektsikring, og går ikke typisk lange patruljer hvor hva man har med seg "ut" på oppdrag og hva man legger igjen "i leir" er livsviktig. For en objektsikringstropp, så vil 3. linje og 4. linje stort sett bestandig befinne seg på samme sted (og hva som er pakket hvor er da ikke like viktig), nemlig i teltet i umiddelbar nærhet av objektet (og dit har man med seg "alt" -men man bør jo også helst vite hva "alt" er, så man samtidig kan vite hva man mangler...), mens det man har med seg på vaktpost (inkludert streifvakt) er 1. og 2. linje pluss evt. forsterkningsplagg som regntøy/snøkamo. For 1&2. linje er forresten sjekklista i "Huskeliste for Lagfører og troppssjef" relativt brukbar, mens for 3. og 4. linje står det kun "Sjef for oppdraget regulerer hva som skal være i de enkelte linjene".

      Klart, om FI angriper objektet med så store styrker at man må rykke med seg stridssekken fra teltet og rømme objektet, og etterlate 4. linje fordi man ikke får den med seg, så kan det være vesentlig hva som er hvor.

      Det er altså "sjefen for oppdraget" (om det er områdesjef, troppssjef eller lagfører er situasjonsavhengig...) som skal sette opp pakningsplanen, som ikke skal være statisk, men oppdragsspesifikk.

      Kommentér


      • #36
       Hvordan dette må løses tror jeg nok avhenger mye av hvordan området er oppsatt og disponert. Dersom samtlige ankommer Hengsvann med tog må man ha et strammere regime enn om folk møter på lokalt oppsetningssted med egen bil. Hvis alle da har alt utlevert utstyr i bilen, 100m unna oppstillingsplassen kan slike ting løses ved behov. Som f.eks å kvitte seg med vinterkamo eller hente termos og sokker.

       Kommentér


       • #37
        At Einar har sin termos og ekstra sokker i baggen er altså ikke et problem så lenge baggen er innenfor "rekkevidde", noe den på et vanlig objektsikringsoppdrag vil være (selv om man etterlater bilen på oppsetningssted og frakter pakninger til objektet på f.eks. lastevogn).
        Skal man drive øvelse med eksempelvis skytebanetjeneste, så er det derimot et poeng å gi føringer om "ta med varme klær (f.eks. Anna og komagenser) på skytebanen".

        Stine, derimot, må "plutselig" pakke om så vinterkamoen ligger i baggen (som hun tydeligvis må etterlate...) og ikke i sekken.

        Kommentér


        • #38
         Vi kan jo kanskje ta utgangspunkt i denne:
         "Utrustnings- og Pakningsplan for et Infanteriregiment - 1917"

         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

         Kommentér


         • #39
          Opprinnelig skrevet av LVGRP99 Vis post
          Det gjør det forsåvidt her også, nemlig setningen "alt utlevert utstyr skal medbringes"
          Joda, den slags pakningsplan mottar jeg også. Aldri noen utstyrssjekk, MBK eller rekvittering. Så jeg tar med det som passer meg, resten blir liggende i bilen i tilfelle et ønske om besiktigelse...

          Det er bedre å ta toget med NSB enn å fly med LSD.

          Kommentér


          • #40
           Pipe opp eller pipe ned...?

           Jeg er i bunn og grunn enig med de fleste her.

           Som de fleste andre som er i HV, så er jo det overordnede "å løse oppdraget og ta vare på mannskapene". HV består for det meste av voksne folk (det finnes unntak og noen sure sitroner), men de har alle til felles at de har gjennomført fgt. ergo så må man tillate litt tillit til Ola Enkeltsoldat, og er det noe gretne gamle gubber som meg blir allergisk mot med alderen, så er det detaljstyring på nivå med "ta med to par ullsokker og et kokekar". Det får vi daglig fra hun vi bor med fra og med den dagen ungene kommer i hus.

           Da jeg var på lagførerkurs så fikk vi en grei liste, og en pakkliste bør gjennspeile det som skal til for som nevnt "løse oppdraget og ta vare på mannskapene". Nettopp fordi vi i HV (med kjerring og unger vel og merke), blir tyti huet fult med detaljerte pakklister hver bidige dag om hva ungene skal ha på seg, i matboksen og hvilke klær som skal taes med hjem fra barnehagen, slik at vi trenger en enkel liste som sikrer at vi får med oss det som er nødvendig for ja.. dere har lest det flere ganger nå.

           Det er fort gjort å glippe på de viktige detaljene som feltstøvler, øreklokker og stridssekk når ungene skal leveres i bhg før en skal møte opp til årlig tjeneste kl 0800 på en fotballbane langt unna bhg.

           Minste felles multiplum burde jo gå an?
           (som vi pakker ned og gjør klar kvelden før)


           Kommentér


           • #41
            Opprinnelig skrevet av leserbrukernavn Vis post
            Det er fort gjort å glippe på de viktige detaljene som feltstøvler(...)
            Digresjon, men når jeg var på fagkurs DMR i høst sto det med store bokstaver i innkallingen "Husk feltstøvler M/77" (!) men derimot ingenting om GRU eller ikke GRU, som hadde vært en mer vesentlig problemstilling. (Vesten ble medbrakt, men tilbrakte hele kurset i bilen...)

            Fikk litt lyst å spørre om de hadde hatt mange som møtte opp i felt/M04 med joggesko, eller på sokkelesten, men glemte det...

            Kommentér


            • #42
             Opprinnelig skrevet av LVGRP99 Vis post
             , men glemte det...
             Så kanskje pakklisten burde inkludert "Bok, notis m/skriveredskap. Spørsmål nedskrevet" ?

             "Gjør Ret, Frygt Intet"

             Kommentér


             • #43
              Det kommer alltid noen i joggesko på en årlig trening... Og så hender det fortsatt at noen stiller i Alfa Ørkenboots, som vi fikk utlevert under øvelse veggdyr i 2014...De har jo aldri vært ute en vinternatt så de lyser hvitt opp fra asfalten :P

              Kommentér

              Working...
              X
              Besøksstatistikk