Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Etterretnings­analytiker vs Feltoperatør

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Etterretnings­analytiker vs Feltoperatør

  Begge ligger innenfor Etterretningsbataljonen men er helt forskjellige tjenester.

  Virker kanskje rart at jeg er interessert i begge tjenestene ettersom den ene hovedsakelig er fysisk krevende og den andre intellektuelt krevende, men er det noen som har erfaring fra noen av disse førstegangstjenestene? Hva kan jeg forvente? Er ikke interessert i snakk rundt opptak / seleksjon siden det er en grunn til at slikt ikke er tilgjengelig, worry about that bridge when you cross it.
  Lignende tråder

 • #2
  Som du vet, er Etterretningsbataljonen en skjermet avdeling. Det betyr at de som jobber der nå, ikke kan fortelle om det her på Milforum, og heller ikke kan gi noen detaljer om tjenesten. Det samme gjelder til en viss grad de som har jobbet der, og de kan uansett ikke røpe sensitiv informasjon. Så du blir sannsynligvis skuffet, da det du eventuelt vil få av informasjon er av mer generell art. Noe vil du også finne på Forsvarets sider og Wikipedia, men der antar jeg du har lett.

  Jeg kan gi deg bittelitt førstehånds informasjon, siden jeg har erfaring fra begge fagfeltene, men jeg er redd for at den ikke er så tidsriktig som du ønsker. Noen elementer av tjenesten tåler dog tidens tann.

  Jeg har vært tilknyttet Etterretningsbataljonen innen en- og flerdisiplinanalyse samt innhentingsledelse, men det er såpass mange år siden at jeg kan snakke litt om det. Som du selv sier intellektuelt krevende, men en type tjeneste som jeg personlig finner svært interessant. Du får både et godt innblikk i motstandere og potensielle motstandere, men også hvilke operasjoner egne sjefer planlegger, på et høyere nivå enn om du hadde vært vanlig fotsoldat et annet sted. Ulempen, spesielt for yngre soldater (og jeg snakker av erfaring) er at det ikke er så mye fart og spenning og fysiske opplevelser, herunder skyting. Derfor ville jeg primært anbefalt denne tjenesten til soldater som har vært med en stund og fått 'skutt fra seg'. Men på den annen side, om intellektuelle utfordringer er det du synes er aller mest spennende her i livet, er dette riktig sted.

  Jeg har ikke vært 'feltoperatør', siden begrepet ikke var oppfunnet i min tid, men har tjenestegjort i noen av Fjernoppklaringseskadronens forløpere som patruljefører, NK tropp og troppssjef. Vi opererte den gangen i 4-mannspatruljer som skulle kunne klare seg selv langt bak fiendens linjer. Du måtte stole på egne ferdigheter, fordi ingen ville hjelpe deg om du kom opp i vanskeligheter (det ville i hvert fall vært komplisert og tidkrevende). Dersom du er glad i fysiske utfordringer, overlevelse i natur og å klare deg selvstendig i et lite team uten vesentlig hjelp fra andre, er dette midt i blinken. Du bør imidlertid ha et psykisk overskudd også - etter at du har fullført en slitsom og potensielt farlig infil (dvs gått til fots fra der du har blitt droppet eller satt inn) frem til en OP, må du kanskje ligge i mange dager i et telt eller en hule uten å kunne bevege deg ut.

  Personlig ville jeg anbefalt å starte som feltoperatør og heller senere gått over til en stilling som analytiker, dersom du mener du kan mestre begge deler. Men merk at dette sannsynligvis er et løp som vil kreve at du verver deg for flere år.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Takk for et meget godt svar, var akkurat dette jeg var interessert i.

   Kommentér

   Working...
   X
   Besøksstatistikk