Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Gjør Forsvaret en feil på sesjon del 2?

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Gjør Forsvaret en feil på sesjon del 2?

  Hei, kjære leser. Jeg er en av de som ønsker en karriere i Forsvaret, men som jeg dessverre aldri vil kunne oppnå. Ikke fordi jeg ikke er motivert, har gode nok karakterer fra videregående, eller er skadet på noen måte, men rett og slett fordi jeg gjorde en grov feil på Sesjon del 2. Da jeg fikk beskjed om å stille på Sesjon var jeg en 18 år gammel gutt, som for så vidt hadde lite tanker om Forsvaret. Skal jeg være ærlig var førstegangstjenesten det siste jeg ville på det tidspunktet. For hvorfor skulle jeg tjenestegjøre? Jeg hadde ingen motivasjon om å gå i grønt og hate livet, imens kjæresten min og mange av vennene mine skulle dra til fadderuken og kose seg. Min måte å prøve å unngå dette på var å gjøre det så dårlig som jeg overhode kunne på Sesjon. Barnslig var det, og det var jeg fullt klar over den gang også, men hva hadde vel det å si for en kar som skulle jobbe et år og gå Data ingeniør året etter? Men, til tross for mitt "tapre" forsøk på å gi Forsvaret en god grunn til å sende meg hjem, ble jeg sendt nordover for å tjenestegjøre en kald januarkveld i 2016. Og gjett hva? Jeg elsket det. Jeg fullførte førstegangstjenesten og gikk ut med et mye bedre mindset enn hva jeg hadde da jeg kom inn. Jeg fikk en god tjenesteuttalelse, og ble til og med anbefalt til videre ansettelse og utdanning i Forsvaret.

  Nå er jeg 23 år, og har en stor drøm om å dra på opptak til spesialjegerkommandoen. Jeg har trent og forberedt meg det siste året, for å ha best mulig sjanse. Jeg søkte så og si med en gang det ble åpent for det, og gledet meg i nærmere to uker til å få svar. Og så kom selvsagt beskjeden om at jeg fikk avslag på søknaden min. Sjokkerende? Nei. Ifølge den teoretiske testen som jeg gjennomførte på Sesjon del 2 er jeg analfabet med en IQ på 27, og har ingenting å gjøre i en stilling som spesialjeger. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å le litt av hvor dum jeg hadde vært. Jeg måtte gjøre alt jeg kunne. Så jeg ringte rundt, sendt mails og maste på de som gadd å snakke med meg, og fikk det samme svaret hver gang; "Du kan ikke ta teorien på nytt. Din tid i Forsvaret er over.".

  Er det Forsvaret gjør her feil? Jeg har godtatt dette, og jeg skal heller heve hodet og legge bort drømmene mine om en karriere i Forsvaret. Men uansett, er ikke dette litt spesielt? Det må da være flere der ute som dessverre sitter i samme posisjon som meg? Som gjorde en dum feil da de fortsatt var tenåring, og som på grunn av det aldri vil kunne få en karriere i Forsvaret. Én ting er å gi mennesker en ny sjanse, og det er det ingen som er obligert til, så det er jo egentlig greit. Men jeg tenker da at Forsvaret selv vil gå glipp av en del folk som kunne vært en god ressurs på grunn av nettopp dette. Så hvorfor har de lagt det opp på denne måten? Alt i alt ønsker jeg egentlig bare å lufte tankene mine, og gjerne få høre hva du synes.

  Så, hva tenker du?

 • #2
  Vel... Når du er 18 så er du pr definisjon voksen. Jeg tror ikke det er Forsvaret, men heller samfunnet, som gjør feil her. På den ene siden snakker vi om å ha stemmerett og førerkort fra 16år, på den annen side oppdrar vi barna våre på en måte som gjør at de fortsatt oppfører seg som barn i en alder av 18år.
  Pr nå har Forsvaret rikelig med søkere både til førstegangstjeneste, skoleopptak og spesialjegeropptak. Da siler man ut de beste etter alle kriterier man har å bruke. Historikk i forsvaret, fysisk form, psykisk egnethet osv.
  Så kan det hende det er noen bra folk som ikke kommer inn på grunn av det. Men hvis man har nok bra folk allikevel er det ingen grunn til å bruke energi på det.
  Dessverre for deg, men sånn er det nå engang.

  Tips og triks her i livet: Gjør ditt beste i alle ting, så kan du heller velge bort det du ikke vil etterpå.

  Kommentér


  • #3
   Du er ikke "ett analfabet med en IQ på 27".
   Da hadde du ikke blitt kalt og reist "nordover for å tjenestegjøre".
   Det er lurt å holde seg til fakta - feks evnenivåscoren som er det du prøver å ta opp.

   Som navara sier, er du 18 er du voksen. Du gjorde noe du nå mener er feil. Du kommer til å gjøre flere tabber i livet og konsekvensene av disse må du leve med.

   Kanskje forsvaret gikk glipp av en god kandidat i deg, men jeg vil nok tro at i snitt vil forsvaret heller ha en som 18 år gammel skjønte konsekvensene av dine valg.
   "Gjør Ret, Frygt Intet"

   Kommentér


   • #4
    Hvilken karakter fikk du på teoridelen på sesjon?

    Kommentér


    • #5
     Vet ikke hvordan det er nå, men noen ganger har det vært mulig å bli kalt inn til opptaksprøver med karakter 4 for AE, dersom andre ting tydet på at dette kunne være misvisende (skoleresultater etc.). Husker imidlertid ikke hva slags tjeneste/utdanning det handlet om.

     En IQ på 27 er vel ganske vanskelig å få til, og ville nok ha vært synonym med et ekstremt tilfelle av karakter 1 (laveste). Om noen presterte å score så lavt så vil jeg anta at resultatet hadde blitt strøket som "åpenbart forfalsket", om personen var i stand til å gjøre rede for seg - og rapportert resultat basert på skjønn etter skalaen A-B-C, som i hvert fall tidligere ble brukt når testing ikke var gjennomført riktig (eller av andre grunner ble ansett som mislykket).
     Last edited by Niko; DTG 112228 Dec 20, .

     Kommentér


     • #6
      Opprinnelig skrevet av Niko Vis post
      Vet ikke hvordan det er nå, men noen ganger har det vært mulig å bli kalt inn til opptaksprøver med karakter 4 for AE, dersom andre ting tydet på at dette kunne være misvisende (skoleresultater etc.). Husker imidlertid ikke hva slags tjeneste/utdanning det handlet om.

      følgende står på seksjonen Marinejegerkommandoen på Forsvaret sin hjemmeside:
      • Ha minimum karakter 5 på teoritesten (allment evnenivå) fra sesjon. Har du karakter 4 får du mulighet til re-testing under opptaket

      Kommentér

      Working...
      X
      Besøksstatistikk